| Message |
|
|
|
Bine ai venit in comunitatea noastra!
|
 |
|
|
marian8888 wrote:am citit  orcum e grele sa pricep inteleg chiar tot. ca si ideie ar fi suficient 20-30 w de rosu si albastru?
Cateodata da, alta data nu  suficient pentru ce? in raport cu ce?
P.S. Cati ani ai? Limba romana totusi nu ar trebui sa-ti fie straina chiar daca discutam de acvaristica...
|
 |
|
|
Citeste postul pe care ti l-am dat mai sus si vei gasi niste raspunsuri
Ca idee lumina full spectru este lumina alba  6500K si 12000K sunt tot lumina alba (sau full spectru) doar ca cea de 12000K este mult mai "rece" ca cea de 6500K
|
 |
|
|
Calin, ca sa nu ramana totusi informatii inexacte: procesul de denitrificare este facut de alte tipuri de bacterii decat cele implicate in procesul de nitrificare. Bacteriile care participa la procesul de denitrificare sunt: achromobacter, aerobacter, alcaligenes, bacillus, brevibacterium, flavobacterium, lactobacillus, micrococcus, proteus, pseudomonas si spirillum... Aceste bacterii anoxice heterotrofe, ce isi obtin energia necesara dezvoltarii din oxidarea carbonului organic, sunt capabile de reducere a azotatilor in doua etape. Prima etapa o constituie transformarea azotatilor la azotiti. Aceasta etapa este urmata de producerea oxidului nitric (NO), oxidului nitros N2O) si apoi a azotului gazos (N). Ultimii trei compusi sunt de natura gazoasa si pot fi eliberati in atmosfera. Pentru procesul de denitrificare sunt necesare: - conditii anoxice (mediu lipsit de oxigen cel mult 0,1 mgO2/l) - microorganisme heterotrofe anoxice Microorganismele autotrofe aerobe care realizeaza procesul de nitrificare Nitrosomonas si Nitrobacter mor in lipsa oxigenului. In rest felicitari pentru realizare. Si eu am fost cu ochii pe ce ai realizat si admir stabilitatea pe care ai realizat-o 
|
 |
|
|
pai suntem si noi pe aici dar la cum pui intrebarile se vede ca nu ai prea citit nimic despre lumina  Este o vorba: "Ca sa pui o intrebare pertinenta, trebuie sa sti jumatate din raspuns!" Ce sa intelegem prin intrebarea ta:
Eu ma gandeam sa folosesc alb de 6500k sau chiar mai mare, royal blue si dep red, si ceva full specrum..
Ce intelegi tu prin "full spectrum" si care ar fi diferenta fata de "alb de 6500k"? Nu am pretentia sa fi citit postul meu care intr-adevar se adreseaza celor care vor sa aprofundeze domeniul, dar ai citit postul asta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/36513.page? Referitor la puterea led-urilor eu recomand in general utilizarea led-urilor de putere mai mica pentru a avea mai multe led-uri si deci va rezulta uniformizarea luminii - asta este cea mai mare problema a led-urilor pentru aceste aplicatii: lumina punctiforma. Led-urile de putere sunt bune daca le subalimentezi pentru a obtine randamente lumeni/W mari. Spre exemplu un led de 10W alimentat la 25% va avea un randament mult mai bun, dar creste pretul solutiei.
|
 |
|
|
Atentie: din ce am mai vazut prin unele locuri, lumina data este cam rece...
Pe langa controler si led iti mai trebuie driverele de curent. Uite mai jos pe unii care vand tot kitul si vezi ce mai ai nevoie
http://www.aliexpress.com/item/100w-lumia-5-1-diy-aquarium-led-light-Sunrise-Sunset-Dimmable-Led-Aquarium-Light-100W-Remote/32299266240.html?spm=2114.10010108.1000013.1.JfpdPa
|
 |
|
|
rodoselada wrote:nu da prea multe detalii despre ce banda spectrala foloseste
Spre deosebire de altii astia chiar dau date despre led-urile utilizate. Vezi ca mai jos da spectrul pe fiecare canal
This exclusive LED, the Lumia 5.1, is perfect if you want a simple yet powerful way to setup your LED lighting.
Lumia, meaning art created with light, brings a full spectrum light to your corals/fish that really brings the colors and beauty out in them with an emphasis on keeping power consumption low.
Expect to use only 1 of these high performance LEDs per 24x24x24 area in most scenarios.
Each channel is individually addressable (they can be individually dimmed) so you can adjust the perfect color for your tank.
Channel 1 - Neutral White (base white spectrum) (36V @ 700mA)
Channel 2 - Royal Blue (base blue spectrum) (36V @ 700mA)
Channel 3 - Hyper Violet (enhanced growth) (38V @ 700mA)
Channel 4 - Deep Red / Turquoise (enhanced color spectrum) (32V @ 700mA)
Channel 5 - True Violet / Cool Blue (enhanced growth and color spectrum) (38V @ 700mA)
Este acelasi cu cel vandut (mult mai scump  ) de http://www.ledgroupbuy.com
Daca il cumperi sa ne spui si noua cum merge
LE: @rodoselada - acum am vazut ca si tu ai vazut
.
|
 |
|
|
Colorata, maine-i gata!  Mie imi place ultima, poate la o intensitate mai mica. Imi da senzatia de apus...
|
 |
|
|
Ai realizat un aranjament foarte frumos. Felicitari
|
 |
|
|
Daca intr-o noapte va bate cineva la usa cu barosul sa nu va mirati
|
 |
|
|
|
daca sunt sigurante din cele mici pe tub de sticla se gasesc la Conex Electronic pe Maica Domnului sau la alte magazine de electronice din jur
|
 |
|
|
kazaku wrote:Pai la mine e inchis ermetic capacul. Pe timp de vara trebuie sa il tin deschis si uneori sa mai bag pungi de gheata sa mai scada temperatura. In camera temperatura rar ajunge la 30grade.
ventilatie fortata cu ventilatoare este rezolvarea
|
 |
|
|
kazaku wrote:Pe timp de vara doua neoane de 30w mi-au dus temperatura la 37grade. O treime din pesti au murit atunci.
Da' ce-ai facut, le-ai bagat in bazin?  Ce temperatura ai in camera? Eu am 6 neoane de 54W si nu imi trece temperatura de 30-31 grade... si nu am ventilator dar am lasat spatii de ventilatie naturala...
|
 |
|
|
am gasit si eu zip-ul ala - la vremea respectiva am descarcat tot ce s-a postat pe acolo  (am atasat un print screen cu folderul unde le tin si sunt mult mai multe decat am prins in imagine) daca poti sa-mi dai link-ul unde s-a postat discutia cu O2Surplus despre placa asta.
|
 |
|
|
diode???? da-mi pagina unde descrie placa.
Eu (si Shubi s-a luat dupa mine cu succes  ) am utilizat placi cu 6 LDD-uri. Am postat schema in postul meu despre lampile cu led-uri
Mai trebuie luate multa conectica. Atentie la pasul dintre piciorusele conectorilor de capat. Stiu ca am avut probleme pana am gasit ce trebuie. Eu am gasit din toate la TME
LE: parca imi aduc aminte de schema asta: era o combinatie si cu regulatoare de tensiune scw pentru ventilatoare?
|
 |
|
|
eu nu am vazut inca la nimeni de la noi. Daca iti cumperi asa ceva abia asteptam sa ne spui cum sunt
|
 |
|
|
aha. Toate sunt substraturi. Cel de care spui tu este substrat imbogatit. Fiecare firma (Sera, JBL, Tetra, etc) recomanda o anumita cantitate, in functie de continutul substratului. Cauta pe site-urile lor si vezi ce se spune acolo. Daca esti la inceput poate incepi fara substrat imbogatit si dupa ce capeti experienta refaci setup-ul (oricum o sa o faci dupa vreun an  )...
Pentru platat granulatia recomandata a substratului este de maxim 3-4mm iar grosimea sa fie de minim 5cm in fata.
|
 |
|
|
lukitza wrote:Dupa ce o da pe spate de atatea plimbari cu barca pe canale, se lasa pe genunchi si pune intrebarea.
iar intrebarea va fi: Hikari, Hikari Gold sau rame?
|
 |
|
|
|
ce intelegi tu prin substrat si ce prin pietris?
|
 |
|
|
Gabi C wrote:Stii faza cu distanta minima pentru fericire nu ?
eu stiam ca trebuie sa fie mai mica decat lungimea...
|
 |
|
|