| Message |
|
|
Gabi C wrote:Bine eu pot sa ma mai fofilez ( sint la 1400km de el si nu are cum sa ma verifice  )
sunt cu ochii pe tine  - tu nu sti, dar am trimis drone. Uita-te acum pe fereastra
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
joaca-te cu asta: http://rotalabutterfly.com/nutrient-calculator.php Selectezi premixed si alegi ce solutie utilizezi
|
 |
|
|
mda... EL Nitro contine KNO3 (prin deductie din concentratia de potasiu pe care spun ei ca o aduce ca aport odata cu nitratii).
Conform sistemului EI ar trebui sa dozezi:
EI Nitro - 7.5ml la 2 zile (aduce un aport de 7.5ppm NO3 si 4.75 ppm K)
EI Fosfo - 26ml  la 2 zile (aduce un aport de 1.3ppm PO4 si 0.54 ppm K)
EI Potassium - 19ml la 2 zile (aduce un aport de 7.5ppm K)
EI Ferro - 5ml (aduce un aport de 0.5ppm Fe)
Oricum calculul trebuie sa il faci la volumul real de apa (cat de cat mai precis, incluzand si volumul canistrei). Daca mergi pe sistemul EI trebuie sa faci si schimbul de apa saptamanal de ~50% ca sa se evite acumularea, dar daca tu spui ca aportul este papat nu mai trebuie sa faci un schimb asa de mare.
Masuratorile la faci la sfarsit de saptamana si doar la inceput si daca ceva nu merge bine.
|
 |
|
|
|
ce solutie utilizezi? sa nu contina si uree si testul tau sa nu detecteze toate combinatiile/sursele de nitrati...
|
 |
|
|
vezi daca ganditi in mililitri  vi se pare mult. De ce ti se pare mult? Habar nu am cat reprezinta volumul ala de lichid...
|
 |
|
|
Gabi C wrote:Mi se pare si mie ca foarte repede scade de la o zi la alta . De ex daca la 2 ore dupa fertilizare am 0,6 ppm PO4 , a doua zi am deja 0,3 . La ce plante am nu stiu daca chiar e ok sa scada asa repede .
Sa fi bucuros ca nu dispare de tot  - s-a injumatatit doar  Este bine  Poti chiar sa cresti ratia de fosfati... Cat mai sunt nitratii?
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Plm, plm, plm! ... Doamne ajuta!
asa sa fie
sa-ti traiasca!
|
 |
|
|
pai sa incepem cu dimensiunile:
lungimea daca ai spus 115 hai sa fie peste 120 pentru ca tuburile de neon au ~120cm => L=125cm. Daca dimensiunile nu sunt o problema de ce nu il faci de 160cm sau 200cm?
latimea este bine sa fie cat mai mare deoarece din cauza efectelor optice sticla/apa el va parea foarte ingust deci eu recomand 60-65cm
inaltimea este la liber. Daca vrei discusi/scalari ei prefera inaltimi mari de bazin si atunci se recomanda 60/65cm, daca nu 55/60cm este bine. Daca il faci cu lampa suspendata la partea superioara nu lasi decat 2-3cm, daca il faci cu capac poti sa pierzi mai mult din inaltimea bazinului...
|
 |
|
|
Cea mai tare lampa cu neoane pe care am vazut-o vreodata
Reflectoarele sunt super (am dat vreo 200 de euro doar pe 8 reflectoare de Sunpower cand mi-am facut eu lampa)...
|
 |
|
|
Bine ai venit!
Se pot face si acvarii "pe colt". Exista facute de firma http://pepika.ro/21-Acvaristica/396~Acvarii-complete/8637-Acvariu-Juwel-Trigon-190---negru-.html sau se poate bricola, caz in care trebuie sa ceri ajutorul cuiva care a mai facut asa ceva (chiar cei de la Pepika te pot ajuta).
Sunt plusuri si minusuri. La cel bricolat dimensiunile sunt la alegerea ta dar ai probleme cu capacul. La cele gata facute capacul este OK dar sunt mai scumpe si au putina lumina pentru un acvariu plantat...
Mai uita-te pe la oferte si povesteste-ne mai multe despre ce vrei sa faci, bugete, etc.
|
 |
|
|
ionutz87bc wrote:Stiu ca e ok sa am temperatura asta in casa in mod normal... Dar, in luna aprilie la ora 20:00 aveam 24 grade in casa dupa aprox. o saptamana de soare. In iulie dupa cateva luni de soare mi-e teama sa nu fac ciorba de ciclide
Vezi de ce e bun schimbul la picatura - dai drumul la apa si se raceste... Mai pui si niste ventilatoare la suprafata apei si ajungi la 23-24 grade usor 
|
 |
|
|
|
Bine ai venit.
Te asteptam cu intrebarile despre proiect.
|
 |
|
|
vezi ca am dat eu un model de calcul al unui sump, inclusiv partea de alimentare cu apa la picatura http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/35253.page
Eu am pus in afara de alimentarea la picatura si un robinet flotor in sump pentru a compensa rapid apa care se pierde la oprirea pompei.
...si vorba lui Lenin: intrebati, intrebati, intrebati!
|
 |
|
|
Asa da, cat mai multe fructe. Este si mai sanatos
dan.pavelescu wrote:Si mie mi se mai intampla sa fac spiritism, vorbesc cu mortii (fara tablita ouija). Utu-i mortii ma-sii, mi-as dansa in mortii ma-sii, etc 
Si cand te iei la intrecere tot asa frumos vorbesti?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Grosimea sticlei este buna. Intaritoarele sa fie in H
Nu mi se pare buna latimea bazinului - ar fi bine sa fie de 600mm 
|
 |
|
|
Bine ai venit!
Inainte sa dai un ban intreaba, compara, citeste...
E diferenta mare intre sticla clear si ultraclear?
Foarte mare. Ia numai foaia din fata si eventual o laterala care se vede cel mai bine.
Nu stiu daca vreau wet&dry (este zgomotos? voi dormi in camera cu acvariul)
nici sa nu te gandesti sa faci wet-dry daca este in dormitor.
P.S. vreau schimbare de apa la picatura ...dar sotia nu vrea asa ca nu fac..... inca .
fa tot ce poti si chiar mai mult ca sa faci de la inceput schimb la picatura...
|
 |
|
|
Shubi wrote:
Lucian wrote:si standul de probe profesional
Daca mai bag cateva beri bune peste limita legala-mi seamana cu.....imprimata 3D
iti dai seama ce ar insemna una pe inaltimea aia
|
 |
|
|
Pentru masuratorile PAR am dat si aparatul (pentru ca nici chiar cu aparate scumpe nu ies aceleasi valori)
Lucian wrote:Valorile PAR sunt exprimate in umol/(mp * s) si au fost masurate cu parmetrul Apogee Quantum Flux MQ-200
Masuratorile cu lux-metrul au fost facute pentru a vedea diferenta intre led-urile supuse testului si intre led-uri si neoane - asa cum am mentionat... Lux-metrul utilizat a fost un multimetru digital Velleman.
Si daca tot am intrat pe aici ultimele noutati sunt ca am reusit sa dau gaurile pentru led-urile de putere albe intr-un radiator. Am comandat si mi-au venit 10 reflectoare albe si le-am mai taiat ca sa incapa in profilul radiatorului care va avea si "parbriz" antistropi... In weekend poate reusesc sa montez si led-urile. Din pacate a venit vremea buna si au inceput iesirile
|
 |
|
|