[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny6600
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Pai asta ar trebui sa-ti dea de gandit la acvariu mai mare
Nu cred ca e cea mai buna solutie.Eu zic ca o perie de plastic mai tare il curata.
Am facut cateva incercari cu diamantul dar se taie aiurea , mai mult se rupe decat sa se taie deci nu as avea nici o sansa sa fac un acvariu taiat de mine.O sa mai incerc iar daca nu reusesc e clar ca ma duc la geamgiu.
Am gasit si niste sticla de 5 mm oare pot sa trec macar la 35 cm inaltime ?
Ma gandeam la un acvatriu de vreo 100 de litri cu fund din sticla de 6 si restul de 5 daca-mi ajunge.
N-am avut planta asta dar din poze am vazut ca e de suprafata.Probabil ca merge in lipsa de altceva.Dar daca vrei sa arate misto iti trebuie plante care se pun in pietris fin.
Cat despre betta din observatiile mele ei sunt destui de moi de obicei nu sunt niste pesti care sa se plimbe non stop prin acvariu.Burtica poate e de la prea multa mancare.
Aceeasi chestie ma patit eu cu o planta de suprafata pe care am luat-o destul de mare dar la mine in acvariu a inceput sa se inmulteasca in nestire.Puii erau de 10 ori mai mici decat planta initiala si nu mai cresteau.Exista oare o explicatie?
E alegerea fiecaruia poti sa pui si un adidas scalcit cum zicea razvan intr-un post dar asta nu inseamna ca e si de bun gust.Nu toti mebrii forumului respecta ce se spune pe forum.Daca tu vrei un acvariu de apa dulce cu scoici de mare si crezi ca iti place atunci e alegerea ta.
Pe langa faptul ca e de prost gust sa tii socici de apa sarata in acvariul cu apa dulce , acestea cresc duritatea apei si nu e bine pentru pesti decat poate daca ai cihlide.Asa ca nu e recomandat.
Mersi mult razvane sigur ca o sa ma ajute ponturile tale.Astazi abia le-am carat sus si a fost munca grea pentru ca au fost multe De acvarii daca o sa fac nu stiu cand dar daca fac ceva promit ca va anunt.Multumesc tuturor pentru sfaturi :rulez:
Nu stiu ce sa zic probabil ca cel mai bine e la geamgiu dar n-am fost niciodata cu geam de la mine sa-i zic sa mi-l taie.Si ce nu-mi place la unii e ca sunt paraleli cu taiatul la dimesiunile cerute.Daca vrei sa fie taiat la milimetru tre sa stii unu prea bun.Am un acvariu de 15 litri cu sticla taiata de mine dar e taiata cam in valuri .La inceput curgea dar dupa ce i-am mai dat vreo 2 straturi de silicon m-a tinut 5 luni si inca mai tine dar acum e in balcon asa ca nu am griji.
Nu cred ca ma arunc la un volum prea mare pentru ca tin la mobila mea.
Intarituri va avea cu siguranta si va sta pe o bucata de polistiren expandat.
Mi-ar fi placut sa am si eu un diamant mai bun pentru ca nu stii niciodata cand ai nevoie de unu
@Marele Alb - nu ma gandeam la ceva mai mare de 50 de litri dar acum mi-ai dat de gandit .Mai lung de 1,5 metri nu cred ca e ca nu avea loc in portbagaj.O sa caut dar din cate stiu eu am gasit doar 2 feluri de diamant.Unul avea o chestie care mai mult zgaria geamul si nu-l taia k-lumea nici pe ala de 2 mm iar celalalt era unu cu dic care avea rezultate mai bune dar nu extraordinare.
Salutare dragi forumisti uite ca am scapat si eu de restante si a dat norocul peste mine in seara asta ca am gasit in cartier la nevasta o gramada de geamuri aruncate care am impresia ca sunt de termopan din sticla de 4 mm.Am impresia asta pentru ca erau lipite cate 2 cu silicon negru si aveau despartitor din aluminiu pe margine exact ca cel de termopan.Am luat si eu cat am putut sa bag in pejo-ul meu 206 Imginativa cat de penibil am fost cu peugeot 206 carand geamuri de la ghena Erau unele si mai mari adica mai lungi pe care nu am avut posibilitatea sa le bag in "micul gigant" dar cred ca am luat vreo 4-5 mp de geam.Problema cu rezistenta geamului de termopan s-a mai pus dar va intreb si eu ,cam la cati litri sa ma arunc maxim daca fac un acvariu?Deasemenea unde as putea sa gasesc un diamant k lumea pt ca am gasit numai jafuri pe la 50-100 de mii in targ in Castani care nu prea taie.Oare ar fi mai ieftin sa ma duc cu ele la un geamgiu?Si ultima intrebare : Daca as vrea sa lipesc 2 foi de 4 mm intre ele sa fie cat una de 8 ce substanta se foloseste la asemenea operatiune si cam pe unde se gaseste , si la ce pret?
crys wrote:Da, pestii mei mor in continuare desi le-am facut tratament cu tripaflavin. Mai nou si platy incep sa se subtieze ceea ce ma duce cu gandul ca s-ar putea sa fie o boala interna. Probabil le-ar trebui un antibiotic dar nu stiu cum sa-l administrez. O sa ma informez de pe net. Iar lumina la plante am: 2 neoane de 30 W. Pe curind. Merci pentru. sfaturi oameni buni. :-P [/img]

E greu sa-ti dai seama din ce spui tu de ce boala sufera pestii.Ca antibiotic pentru cei care au cozile zdrentioute e foarte bun Sera Bactopur Direct , o pastila la 50 litri de apa.Cei cu burta subtiata e posibil sa aiba paraziti intestinali.Pentru tratament citeste aici
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=677
MARELE ALB wrote:
johnny6600 wrote:plec vreo saptamana in august si nu o pot lasa pe maicamea cu atatea acvarii.O sa las soarta sa decida ce se va intampla cu ei , sunt destule plante , ar cam avea unde sa se ascunda .
Ce-o sa haleasca puii in saptamina cu pricina? Parca o vad pa™ maica ta eclozind Artemia la greu .

Pai nu prea stiu cu ce-o sa se hraneasca , probabil mancare uscata , presupun ca dupa 2 saptamani pot sa manance si mancare pt alevini , nu?

Romi wrote:Sa vezi ce-o sa te mai minunezi cand au sa le dea coditele fratiorilor mai mici. Intai o sa te miri ca de ce stau astia mai mari pe-aproape, pe urma, cand te uiti mai atent o sa vezi ca astia mari ii trag de codite pe aia mai mici si in nici un caz ca sa-i faca sa iasa mai repede din icre. Si cand o sa-ti dai seama ce fac, intai o sa te uiti , pe urma o sa incepi sa si nu stii cum sa apuci minciogul mai repede.

Deci pana la urma puii din urmatoarea generatie nu prea ar mai avea sanse sa iasa?Presupun ca cea mai buna solutie ar fi sa scot ori puii ori frunza cu icrele :o Si cum puii cred ca ar fi imposibil de prins,numai zic de cat de disperati sar parintii daca te apropii de suprafata apei , probabil ca voi muta icrele.
Wow e o veste minunata felicitari sper sa fie si la mine la fel.Aseara le-am stins pentru prima oara lumina de veghe la scalari si totul a fost ok.Sa vedem acum ce-o sa facem cu atatia pui :jumpers:
K ,sry ca te-am confundat , nu-ti pot da prea multe sfaturi pertinente despre betta , dar te pot sfatui sa pui o poza cu tine la avtar sau ceva mai feminin ca sa-si dea lumea seama ca esti fata.Deasemena nu uita sa-ti treci locatia , e foarte important sa stie lumea de unde esti.
Eu din cate stiu femela trebuie scoasa din acvariul de depunere dupa ce si-a factu treaba.Nu cred ca au mancat icrele din cauza hranei vii poate pentru ca sunt la inceput sau poate au fost stresati?
Cat despre tubi daca ii speli in cateva ape si ii supui unui tratament termic(ii bagi cateva minute intr-o apa incalzita la 55 grade celsius) poti sa-i dai linistit la pesti.
Apa trebuie schimbata cel putin odata pe saptamana in proportie de 30% in nic un caz la 14 zile.De aceea te confrunti cu pierderi pentru ca apa devine toxica,Daca o sa faci schimburi dese de apa sunt sanse destul de mici sa-ti mai moara pestii.In cazul tau ar trebui sa faci schimburi dese de apa cam odata la 2 zile cu aspirarea substratului pentru diminuarea nitritilor din apa.De cand ai pus tripaflavin ti-au mai murit pestii?Cat despre plante probabil mor din lipsa de lumina.Plantele trebuie sa aiba lumina iar la acvariul tau ti-ar trebui un bec economic cu lumina calda de 20-32 watts pentru ca nu le ajunge lumina venita de afara.Deasemenea plantele au nevoie de un substrat din pietris cat bobu de orez , nu ai mentionat nimic despre substrat , daca ai sau nu.
miruna wrote:ptr. johnny 6600 : filtru mi-am luat, dar nu mi-am luat pompa inca...nu am avut timp...

Problema e ca dupa ce ii tii un numar de zile incepi sa te obisnuiesti cu ei, sa te atasezi de ei, de aceea prefer sa ii dau de la inceput daca stiu ca nu merg, decat mai tarziu cand ma voi implica "sentimental" mai mult. Cert este ca m-am uitat pe destul de multe site-uri si pe toate se scrie acelasi lucru...Sunt prea mari, imi trebuie ceva de 5 - 6 cm maxim. Problema e ca pe unde am cautat eu, nu prea ai de unde alege...e cineva din Timisoara care poate sa-mi spuna unde mai pot gasi pesti de vanzare in afara de piata Iosefin si Zoo center de pe Take Ionescu ?

Ma bucur ca ti-ai luat filtru cat despre ce pesti sa tii nu stiu ce sa-ti spun.Eu am tinut black molly mai mult de 6 luni si chair am avut pui de la ei.Intr-adevar femela avea cam 5-6 cm iar masculul era ceva mai mic dar nu mi s-a parut ca nu aveau loc.Pesti mici si cu personalitate sunt si guppy numai ca nu se inteleg cu betta din pacate.
miruna wrote:....si imi pare foartte rau, pentru ca mi-a ramas un mascul de molly si incepusem sa ma atasez de el...Asta inseamna ca trebuie sa il dau si pe asta. :aaa: ... Ce sa-i fac eu oare la ala care recomanda molly pe acest site ?

Totusi eu zic ca exagerezi nu a zis nimeni sa dai masculul de molly.Daca tu vrei sa te autopedepsesti e treaba ta dar eu zic ca il poti tine AM tinut black molly in acvariu de 30 de iltri si era ok nu mi s-a parut ca ar fi prea mic pentru ei.Eu inca astept cu nerabdare sa ne spui daca ti-ai luat filtru sau nu.
Draga miruna pestii pentru incepatori pot avea multe interpretari. Practic molly.xipho,guppy,platty sunt foarte usor de reprodus si se gasesc mai mereu la tarabele si magazinele vanzatorilor.Iar un incepator cand se apuca de cumparat pesti face cam asa : Se duce in piata ,ia cel mai mci acvariu pe pe care il are vanzatorul(vrea sa economiseasca ca sa ii ramana bani pentru multi pesti) ,ia un filtru nu conteaza de care sau poate nici nu ia filtru ca nu-i trebuie si pe urma incepe sa ia pesti.De obicei ioncepatorii iau cate o pereche din tot ce gasesc pe la vanzator.Si astfel ajung in acvarii de 15 -30 litri vivipari laolalta cu scalari ,fosilis, ancistrus zebre si mai stiu eu ce.
Iar dupa cateva zile incep problemele , pestii incep sa moara si incepatorii nostri se intreaba de ce.Unii mai rasariti ajung pe ofrumul asta de unde primesc sfaturi pertinente care uneori sunt ascultate dar de multe ori nu. :hammer:
Revenind la vivipari , nu toata lumea ii recomanda pentru incepatori deoarece au prostul obicei sa faca pui cam odata pe luna.Cu toate ca e destul de usor sa ai grija de pui si ai o mare satisfactie sa ai grija de ei , sa-i cresti cu timpul devine obositor ,plictisitor iar multi cum am fost si eu de altfel am renuntat. Mai cotrobaie prin magazinele de pe la voi si cauta niste pesti potriviti pentru acvariul tau.Vanzatorii te pot minti ,insela,pacali sau cum vrei sa mai zici tu asa ca cel mai bine este sa nu cumperi nici o specie de pesti pana nu intrebi aici.

Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Go to: