[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny6600
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Si totusi , si la mine in acvariu temperatura este tot de 33 de grade si pestii mei nu au nimic.Oricum trebuiau tratati daca zici ca unul deja a murit dar ma gandesc sa fie altceva de vina nu neaparat caldura.Poate ai acvariul supraaglomerat , tinand cont ca are doar 20 de litri.
Topicul asta e mort de o luna , inteleg ca ai vrut sa faci posturi dar ar fi bine sa dai sfaturi la chestii curente data viitoare.
Si daca ai , ce te lauzi? Glumeam , confuzia a fost provocata de faptul ca ai postat aici cand puteai posta la sectiunea Boli si tratamente sau Cihlide.Daca vrei sa tii doar o pereche cred ca e ok numai ca daca incep sa-ti depuna si te umplu de pui o sa ai un acvariu neincapator.
Nu stiu exact ce ai putea sa iei io ti-am spus doar de bactopur direct pentru ca este singurul pe care l-am folosit in tratarea mai multor boli.Daca vrei mai multe informatii citeste articoloele facute stiky din aceasta sectiune , te vor ajuta.
Din descrierea ta e clar ca nu are gris asa ca e posibil sa fie columnaris.Dar nu sunt un expert mai asteapta si alte sfaturi.Concluzia era oricum ca ai prea multi pesti pentru 30 de litri.Ar trebui sa ramai cu maxim jumatate din cati ai acum ca sa fie si ei fericiti si lipsiti de boli.
Sunt multe metode iar eu sunt prea obosit sa le enumar.Citeste topicurile legate de capac de pe aici si o sa te lamuresti.Instalatia consta intr-un fasung care se prinde de capac si firul care se duce la priza.Daca erai din Bucuresti iti spuneam ca in Obor se gasesc fasunguri care pot fi prinse de capac dar din moment ce nu ai scris de unde esti nu are rost sa-ti spun
Dupa cum am zis dimensiunile pot varia.Pe acest forum , mai marii in ale acvaristicii recomanda o latime cat mai mare iar eu le respect parerea.
Pana in 100 litri merge facut si din sticla de 6 mm.
Am vazut si al doilea topic.Din moment ce esti incepator nu cred ca iti poti da seama , eu zic sa iei medicamentul recomandat mai sus deoarece e un antibiotic bun la foarte multe boli si ai sanse mari sa se vindece.
Totusi daca petele sunt rotunde si mici asemeni bobului de gris e posibil sa fie gris.Daca ii mai apar pete prin alte parti tot micute si rotunde care nu se extind si daca se freaca de frunze sau substrat atunci are gris(grisul in denumirea lui populara este o boala care apare cand pestii sunt strestati de un factor cum ar fi aglomeratia de exemplu).
Daca e columnaris atunci trebuie sa-l tratezi cu sera bactopur direct.Sunt niste pastile care se dizolva in apa din acvariu (o pastila la 50 litri) care ar putea ajuta pestele tau.Le gasesti la pet shop sau la vinzatorii de pesti care se respecta.Dizolvi jumatate de pastila in acvariul tau iar dupa 3 zile schimbi 30% din apa.
Ar fi bine sa-ti treci si locatia ca sa poti fi ajutat mai repede, in anumite cazuri chiar e nevoie.
Ti-ar mai trebui un capac si un bec economic cu lumina calda de 32 watts.
Dimenisunile cred ca ar fi undeva 50 L , 35 l , 35 h dar nu sunt batute in cuie.
Depinde si de imaginatia ta si de volumul maxim de apa pe care il vrei.Eu ti-as recomanda un acvariu de minim 100 de litri(80 L 40 l 40 h) care nu costa mai mult de 1.000.000 lei vechi daca il faci tu din sticla de 8 mm. Gandeste-te bine ce pesti vrei sa tii in acvariul ala , chiar si viviparii au nevoie de multa apa deoarece se inmultesc repede si te trezesti ca ai acvariul prea mic.
Citeste aici daca vrei sa faci o mancare care lasa gura apa la discus :
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=712
Si inca ceva , cumpara un acvariu mai mare daca vrei ca pestii tai sa se simta bine si sa nu mai ai probleme cu ei.Cu banii dati pe acvariul tau Juwel cred ca faceai unul de 500 litri in care puteau sa zburde linistiti discusii tai.
GATA ma las de taiat geam M-am chinuit de nebun astazi si n-am reusit sa tai ca lumea.Distrug geamurile aiurea.Maine daca am timp ma duc la un geamgiu si-l pun sa-mi taie ca nu are rost.Probabil ca nu toata lumea s-a nascut cu aptitudinea asta
Cred k e vorba de boala gaurilor in cap.Am inteles ca apare datorita lipesi anumitor vitamine.Discusii au nevoie de o hrana variata si bogata in vitamine.Pe cel care are gauri nu cred k il mai poti salva.
Oops , sry nu am vazut de unde esti oricum impresionant sper sa tai si eu sticla macar de 4
Ai taiat sticla de 12 cu diamant din targ? Daca e asa ai tot respectu meu , daca ai alt tip de diamant as vrea si eu sa stiu de care.
Am fost toata ziua pe strand si numai de taiat sticla nu mi-a ars :soare:
Asa m-am gandit si eu cu rastelu dar sa vedem , ca daca-l fac pe 3 nivele e clar ca o sa folosesc rectangulara , asa pt unu singur ma gandeam sa improvizez k am balconu plin de tampenii.Am intrebat mai demult la un magazin de constructii si rectangulara era 70.000(7 RON) metru liniar iar pentru ce vreau eu imi vor trebui destui metri.Si la voi e tot asa de scump metru sau am intrebat eu aiurea?
In primul rand
In al doilea rand : prima oara am vrut sa-l fac din sticla de 3 mm da trebuia sa pun intarituri si nu-mi mai place cum arata asa ca am zis fie din sticla de 4 mm da sa dorm linistit :jumpers: M-am gandit la urmatoarele dimensiuni :150 cm L, 10 cm l si 80 h.Probabil o sa-l populez cu 20-30 de crapi koi si vreo 10 discus.O sa pun si poze la galerie binenteles
Nici eu nu m-am putut abtine ca doar mi-ai aruncat mingea la fileu
Si trecand la lucruri serioase : m-am gandit si la varianta asta cu rastelu pe 3 nivele si nu m-ar deranja , totusi nu stiu ce ar zice maicamea.
Eu am si femela si mascul deci exista de cumparat , acum depinde de noroc.Oricum sunt foarte simpatici asa ca marita sa ai cat mai multi.
Am mai luat un diamant astazi,asta e un pic mai smecher dar mi-am cam luat tzeapa.Avea 5 rotite si in dreptul lor erau trecute cifre de la 2 l a 6.Numai ca rotitele pentru 5 si 6 lipsesc Oricum eu vreau macar geamul de 4 sa-l pot taia.Am facut o incercare cu el si a mers cat de cat.Am observat ca uleiul
nu ajuta la taiatul geamului dar am incercat cu diluant si am avut rezultate mai bune.Maine daca am timp ma apuc de taiat geamul dar nu stiu sigur. Oricum am mutat biroul in dreptul geamului si am ramas cu un spatiu de 150 lungime si 60 latime in care ma bate gandul sa pun un "monstru" de 520 litri brut Numai ca nush de unde sa fac rost de atatia bani dar poate pe la toamna ,oricum momentan o sa-i fac suportul ca a nu ma plictisesc
Reiau intrebarea , chiar nu stie nimeni de unde se poate cumpara un diamant mai profi?Am facut mai multe incercari cu jaful din targ si se taie in valuri , mai mult se rupe decat se taie.
A da uitasem , mai sunt plante de suprafata : ceratopteris thalictroides care creste destul de repede ,ricia, cam atatea stiu eu

Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Go to: