[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ovidiucro
Forum Index » Profile for ovidiucro » Messages posted by ovidiucro
N-am g?sit nic?ieri, nici la Hornbach, nici prin Obor...
@Antecume: mai este valabil? oferta?
Dac? trimi?i la Câmpina, eu pl?tesc po?ta
Mul?am fain Irukandji!
OK. Asta e...
Salut. A? vrea eu dar sunt din Câmpina, PH
Se poate s? rezolv?m cumva?!?
Salut Vicud. As dori si eu putin moss daca mai ai.
Multam fain!
Cred c? este r?cit?.
Încearc? s? ridici temperatura apei, treptat, pân? ajungi la 30 de grade (minim 6 ore s? dureze), ?ine-o o zi la aceast? temperatur? ?i apoi scazi, tot treptat, la temperatura normal? a bazinului.
Tot timpul, s? oxigenezi bine apa. Nu recomand s? dai hran? în timpul ?sta.
Si eu.
Daca esti de acord, expediaza-l mâine dimineata.
Telefon 0757 111604.
e-mail ovidiu@cds-sat.ro
sau PM.
Mul?umesc.
Tetratecul are pe capac, între stuturile tur-retur o pârghie; dupa oprirea alimentarii tragi de pârghia aia spre tine (o basculezi) si extragi în sus ansamblul adaptor. Gata, asta-i tot! poti acum sa iei canistra si sa te duci linistit cu ea la spalat unde ti-e mai la îndemâna. Furtunele nu o sa curga si nici nu trebuie scoase din bazin. Asta doar daca nu cumva vrei sa le cureti si pe ele.
Acum, referitor la spalarea mediilor filtrante, sunt mai multe teorii:
- unii zic sa le speli alternativ, câte un sertar si pe celelalte doar sa le clatesti cu apa din acvariu;
- altii, sa nu le speli ci doar sa le clatesti;
Asa procedez si eu, doar clatesc. În plus, spal canistra în interior cu o perie cu coada, o clatesc cu apa calduta de la robinet si înlocuiesc filtrul de perlon.
Dupa ce-ai terminat, pui sertarele înapoi, duci canistra la locul ei si în momentul când montezi ansamblul adaptor si închizi pârghia de fixare vei vedea ca apa din acvariu navaleste în filtru.
Completezi cu apa bazinul (asta presupune ca înainte de spalarea filtrului ss ai pregatiti cam 5 litri de apa statuta si la temp. de 25 grade), scoti dopul din capul spray bar-ului si bagi filtrul în priza.
Daca este cazul, clatini de câteva ori canistra sa elimini aerul rezident în capacul filtrului.
Pui dopul la loc si admiri valurile

L.E.: Ai, de asemenea, posibilitatea sa vezi instructiunile de la Tetra .

Naspa cu diacriticile astea
image
Carasi si plante...
Vechimea bazinului, aprox. 4 luni.
pc.ciprian wrote:...personal tot nu inteleg de ce se recomanda si se merge pe co2 oprit noaptea?

Ciprian, banuiala mea este ca din cauza ciclului zi/noapte al fotosintezei. Orice-ai face, noaptea plantele produc Co2, cu atat mai mult cu cat acvariul este mai bine plantat.
Prin urmare, injectezi degeaba in timpul noptii, iar vietuitoarele, oricum o sa simta (sau resimta) marirea cantitatii de bioxid de carbon ca pe un disconfort suplimentar.
cirotariu wrote:...Am avut 4 plicuri in sertar. Doua la piftie, doua la o prajitura...

Cred ca cea mai buna metoda (si gustoasa) sa-ti dau reteta de piftie a sotiei mele, care nu pune nici un fel de gelatine sau alte E-uri in aceasta.
Iti vor ramane toate plicurile doar pentru tine
Ups, n-am stiut...
Oricum, e superb!
Bafta in concurs.
Fara cuvinte, Sergiu
Esti sigur de titlul:"Cycle of life"?Mie, bazinul tau i-mi sugereaza mai mult ceva gen: "Serenity"
Alber are dreptate cu numarul de bule. Lucru sustinut si de PH-ul tau.
Daca esti sigur de teste, mi se pare cam mult 7,4. Cat are apa cu care completezi? In mod normal, aditia de CO2 scade PH-ul.
Parerea mea este sa maresti numarul de bule/sec. pana la obtinerea unui PH=7.
Ciprian, care este diferenta de temperatura intre latura din stanga si cea din dreapta?

Superb bazin!
Debitul de 300-350 este EXACT ce-ti trebuie pentru un bazin ca al tau.
In plus, asa cum spunea si Mihai, filtrul vine cu robinete si pe tur si pe retur.
Filtrul a sosit ieri. Este exact ca in descriere.
Functioneaza deja de 24 ore fara sa curga sau sa traga aer pe undeva.
Multumesc Sergiu
Il cumpar.
Adrsa pe PM
Vreau Pogostemon 7 buc. si Bacopa de restul pana la 30 lei.
Adresa pe PM.
Multam fain.

Forum Index » Profile for ovidiucro » Messages posted by ovidiucro
Go to: