[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou setup... un nou incetup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Va sa zica noi practic nu vedem acele bule fine iesind in apa deloc? Cum ieseau la piatra de aer sau la filtrul de tigara ? Bula se tot dizolva pe masura ce urca, CO2-ul iesind in acvariu fara ca noi sa vedem ?

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Da asa este . Se spune ca este mai eficient asa decat cu difuzorul . Eu personal nu am avut difuzor deci nu pot sa ma pronunt in cunostinta de cauza.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

donpisote wrote:Da asa este . Se spune ca este mai eficient asa decat cu difuzorul . Eu personal nu am avut difuzor deci nu pot sa ma pronunt in cunostinta de cauza.

Este ok reactorul, functioneaza bine. Daca ii pui si o extensie, merge si mai brici. Adica bula va ajunge mult mai mica sus.. Singurul neajuns (motiv pentru care i-am facut vant din acvariu) este legat de estetica si de locul ocupat.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Revin si io cu update-uri intrebatoare in ceea ce priveste unele plante: frunzele de lotus cresc relativ repede pana ajung in jumatatea superioara a acvariului, la un diametru aproximativ de 7-8 cm, verzi cu pete rosii pe ele, apoi se "usuca" si se desprind. Staurogynele au un ritm de stagnare innebunitor, nu s-or fi prins? Ce o fi cu ele? Ce le-o lipsi? Idem tufa de H. Zosterifolia, e mai mult neagra cu verde, decat verde. Sa o tund de tot pana aproape de substrat, poate isi revine? Restul plantelor sunt mereu bune de tuns. Idei? Fac acum niste teste ale apei si le voi posta imediat.

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Innegrirea zosterifoliei arata lipsa de NO3 din cate stiu io. Mare consumatoare a acestui element, sufera in lipsa lui.
Cat despre Staurogyne, nu prea stiu ce sa spun. Nu am intalnit Staurogine care sa nu creasca, nici pe cele de la tine nu le recunosc . Poate fi la fel, lipsa unui element, a luminii sau a carbonului.

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

M-a prins un film si am uitat de teste... Revin maine cu valori, la schimbarea apei. Da, alber, nici io nu recunosc nici Zosterifolia, nici staurogynele. Fostul lor stapan mi le-a lasat in stare foarte buna... Taifunul ala pare sa faca treaba, bulele ajung foarte-foarte mici sus, deci se dizolva... Lumina tot 72 de W la 100 litri net, dovada ca restul plantelor cresc foarte bine mersi. Revin maine cu teste.

L.E. De perlare nici nu mai indraznesc sa zic, nu am mai vazut-o de fo luna si ceva deja... desi pe vremea aceea nu aveam teste individuale, taifun JBL si altele. Nu vreau sa par iar din ala "mojicu', dar al naibii cand nu aveam atatea " de-ale acvaristicii" in dulapior, ii mergea mai bine acvariului...

This message was edited 1 time. Last update was at 27/12/2010 00:22:10

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Noi teste la apa, dupa schimbarea de apa. Din pacate, si dupa hranirea nemancatilor. Se prea poate ca unele valori precum PO4 sa fie afectate, nu stiu...

KH - 8
PO4 - 1,6 !!! foarte mare fata de data trecuta
Fe - 0,1
NO3 - 20, parca a mai crescut oleaca
PH - 7,6 - nu pot sa il scad neam, poate taifunul inca nu si-a intrat total in "paine".

Las batranii sa imi zica, cat de "albastra" e situatia, ca roz nu pare sa fie...

[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:Noi teste la apa, dupa schimbarea de apa. Din pacate, si dupa hranirea nemancatilor. Se prea poate ca unele valori precum PO4 sa fie afectate, nu stiu...

KH - 8
PO4 - 1,6 !!! foarte mare fata de data trecuta
Fe - 0,1
NO3 - 20, parca a mai crescut oleaca
PH - 7,6 - nu pot sa il scad neam, poate taifunul inca nu si-a intrat total in "paine".

Las batranii sa imi zica, cat de "albastra" e situatia, ca roz nu pare sa fie...

ce sa zic eu am avut la un mom dat cam aceleasi valori ca ale tale po4 si no3 unpic mai mici.
kh8
fe - 0.1
po4 - 1.8
no3 - 10-15

raportat la ph eu il tin in 6.2-6.3 asta cu un controller si un reactor aquamedc 1000 parca. taifunu de care zici e difuzoru ceramic? incearca sa maresti cantitatea de co2, iar bulele (daca e difuzor ceramic) sa le pui sub returu la un filtru sa ti le impinga prin acvariu

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Reactorul Taifun de la JBL e tubul de plastic cu serpentine pe care urca bula de CO2 si se tot dizolva pe masura ce urca. Difuzorul ala mic, ca o pipa, reactor 100 de la aquamedica, mi s-a zis ca nu e asa bun, asa ca am cumparat ceva mai profi. Daca nici asta nu e bun, chiar ca ma intorc la filtrul de tigara. Pe vremea aia cand aveam co2 "la tigare" aveam si perlare... In fine, ma opresc aici.

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Dragi colegi acvaristi, va doresc un an nou mai bun, plin de liniste, sanatate, bucurii, realizari, iubire, ape limpezi si pesti sanatosi!
P.S. Gouramul "frenjurit" si-a revenit, mananca si chiar socializeaza cu restul "semenilor". Multumesc pentru sfaturi si sa ne auzim cu bine la anul care va sa vina

[Email] [Yahoo!]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumim la fel si tie un an nou plin numai de succese si pestisori sanatosi

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:Dragi colegi acvaristi, va doresc un an nou mai bun, plin de liniste, sanatate, bucurii, realizari, iubire, ape limpezi si pesti sanatosi!
P.S. Gouramul "frenjurit" si-a revenit, mananca si chiar socializeaza cu restul "semenilor". Multumesc pentru sfaturi si sa ne auzim cu bine la anul care va sa vina

la fel si tie domnuu la multi ani sa fii sanatos si evolutie cel putin dubla pe cat ai avut`o de cand ni te`ai alaturat

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Hai sa ne auzim si pe anul asta, preteni. Am facut o poza la lotusul meu si vroiam sa intreb una-alta... Pare tot "firav" la tulpina si frunze, desi creste si tot creste, a trecut de jumatatea acvariului si tot face frunze noi, cate una pe saptamana. E ok planta sau nu? Cum pot sa "scot" niste pui de la ea ? In rest, toate bune, indesim tufele si speram la cat mai bine. Tot nu am o solutie pentru staurogyne, pare ca plantele mici nu imi merg deloc. Idem unele frunzulite de anubias, se innegresc sau se "topesc". Cred ca la substrat e problema, sau apa nu are circulatie buna pe fundul bazinului. Las pozele sa explice cele de mai sus.
[Thumb - DSC04080.JPG]

[Thumb - DSC04077.JPG]

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ce lumini spuneai ca ai, ca nu mai stiu
Lotusul mi se pare ok la frunze. Toate pozele pe care le-am vazut pana acum imi confirma asta, chiar daca n-am avut planta in acvariu.
In privinta Staurogynelor nu am nimic a spune, poate doar dupa ce zicic ceva de lumina.
A, si inca ceva. Ph-ul, cat e Ph-ul?

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

De la ultima testare, adica acum fo' 5-6 zile, nu s-a schimbat, tot 7,4. Luminile 2 neoane de 18w 865 mai "in spate", adica la locul lor initial, plus inca 2 de 18w 965 osram mai in "fata", adica sub locurile de hranire.

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Hmmmm, nu stiu ce sa zic. Or mai vrea CO2, ca in rest par sa aibe de toate

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

CO2 da taifunul ala, urca o bula la o secunda si sus ajunge mica de tot, deci intra co2. Poate sa fac o bomba proaspata maine, asta are deja aproape o luna. Totusi cred ca e o problema cu circulatia apei. De ce tocmai jos plantele au probleme, in timp de ludwigia numara deja fo 15-20 de fire, rosii la varf, toate crescute din 2 plante initiale? Idem, lotusul, care era un pui cu 5 frunzulite cat o unghie... Iar jos, staurogynele... stau, blyxa la fel, o parte din anubiasi au probleme... Deci e clar ca jos nu ajunge apa din care trebuie. Maine la schimbarea apei o sa curat filtrul, are debitul scazut... poate sa mut spray-barul sau sa trec la bolborositor, altceva nu stiu ce sa fac. Momentan E900-le e inca in stand la magazin si nu s-a ieftinit deloc, sta si ma asteapta sa il iau... Doar cascavalul e lipsa... Sa avem o noapte linistita si serviciu usor, pentru cine incepe de maine. (Io de poimaine)

This message was edited 2 times. Last update was at 03/01/2011 01:46:43

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Mi se pare cam putin o bula pe secunda la acvariul ala. Taifunu face treaba buna, dar nu dizolva complet bula. Si chiar daca ar dizolva-o, tot putin ar fi.
In concluzie mai baga CO2 iar daca ti se pare ca n-ai curenti destui pe fundul apei, fa tot posibilul sa ai. Tu ai spray bar? De ce nu folosesti iesirea simpla a filtrului?

[Email] [Yahoo!]
ovidiucro
Junior member
[Avatar]

IP:

Alber are dreptate cu numarul de bule. Lucru sustinut si de PH-ul tau.
Daca esti sigur de teste, mi se pare cam mult 7,4. Cat are apa cu care completezi? In mod normal, aditia de CO2 scade PH-ul.
Parerea mea este sa maresti numarul de bule/sec. pana la obtinerea unui PH=7.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/01/2011 10:32:49

Zambeste, maine va fi mai rau ;)
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Fac o bomba proaspata azi si o sa incerc si fara spray-bar.

L.E. Salut, ovidiu. Da, sunt teste de la JBl, am incredere in ele cat poate sa aiba un acvarist in produsele JBL

This message was edited 1 time. Last update was at 03/01/2011 10:37:26

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: