[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: florinel
Forum Index » Profile for florinel » Messages posted by florinel
Comportamentul in mare e exact ca si la neoni mei,tot asa se fugares,sa depuna?Puteti sa ma sfatuiti cam cum asa realiza acesta inmultire?Am citit pe nett,si din alte surse,dar cam de pe unde m-am documentat eu,parea foarte greu si inmultesc,asa ca apelez la o metoda ma-i simplla daca stiti voi!Ms
Chiar nimeni nu poate sa ma ajute?Nu poate sa explice cineva comportamentul neonilor mei? ,tot o scot eu la un capat cumva cu ei..
Intre timp mai am o problema cum deosebesc sexele?Si cum se comporta o pereche?Va intreb ca nu stiu,ma tenteaza sa-i inmultesc sper sa si reusesc!Numa bine!
Salut!
Dupa cum se vede din titlu,azi neoni mei se comporta destul de ciudat zic eu,se fugaresc unui pe alti continuu,nu i-am mai vazut asa!Neoni sunt in numar de 30 intru-un acvariu de 260 de litri,au conditii bune zic eu!Va intreb este ceva normal sa fie asa neoni?Va intreb ca eu nu am mai crescut neoni mult timp,si de aceea nu ma nici experienta cu ei!

M-am uitat mai bine in acvariu un neon are o burta foarte mare,sa fie vorba de depunere?
ruud914,pientrele pe care le-ai pus la tine in acvariu nu sunt calcaroase?
Salut Ionutz8800,eu am 30 de neoni,i tin impreuna cu 6 discusi,le dau gramule tetra discus si mixtura din inima de vita,dar o mananca de numa!Cat despre ideea ta de a si pune albastru de metil,nu sunt de acord deloc,defapt albastru de metil omoara cam tot ce misca inclusiv la nivel micro-macromolecular,dar in cazul tau sa pui din senin nu vad sensul!Neoni sunt pesti de card,de aceea umbla prin acvariu impreuna!
dino66,un sfat,prin faptul ca postezi problema ta pe mai multe forumuri,nu te va ajuta la rezolvarea ei,crede-ma stiu ce vorbes,noi,putem sa te indrumam intr-un fel,pe alte forum,o sa primesti alte sfatari,acuma...sunt curios daca ai mai multe pareri care se contrazic,tu cum sti care e cea mai buna si potrivita pentru scalarul tau?Eu unul as putea sa te indrum,si sa imi dau cu parerea de tu,nici nu mia sti ce sa faci!Sper ca nu te deranjez pentru observatie!Numa bine!
Ne spui ca i ai mutat intru-un alt acvariu?A fost ciclat(ma refer la acvariul in care i ai mutat!)?Cum ai realizat transferul scalarilor dintr-un acvari in altul?In ce conditi i ti?Poti sa postezi ceva poze cu ei?
Dolly,nu stiu daca volumul mic al acvariului si numarul mare de pesti au dus la aceasta ”necunoscuta boala”,mai mult ma duce cu gandul ca ar fi ceva bacterian!In cazul masculului de xipho si a neonului,nu cred ca decesul a survenit din spatiul mic!body17,da mai multe detali,despre acvariul tau,ai facut ceva teste,daca da posteaa rezultatele,cum realizezi schimbul de apa?
Cat despre pata alba,si eu am avut aceasta problema la unul din discusi mei,dar daca-i oferi un trai bun,macare buna,schimb de apa regulat cu sifonare cum trebuie a substratului,atunci respectiva pata alba dispare in mod natural,fara tratament(asta in cazul in care respectiva pata nu sa marit intre timp).
cristi_Cta,un sfat prietenesc tot ce e 5 in 1 cat de bun crezi ca este?Sau cat de tare te poti baza pe aceste texte?Eu unul nu mas baza pe aceste teste prea mult!(parerea mea)
dino66,da ar trebuie sa tin pompa de aer non-stop,unele tratamente(marea majoritate),chiar amintesc acest lucru pe prospectul tratamentului!
Ba da raspunsuri sunt,dar felul cum ne-ai prezentat tu problema ta,nu prea ne da de ales.In primul rand ce tratament ai facut?De ce erau bolnavi scalari?Ai zic ceva,dar eu unul nu inteleg(fara suparare).Ai facut ceva teste?Daca da te rog posteaza rezultatele!Da mai multe detali despre acvariul tau!Eu am crescut 6-7 ani de zile scalari,dar din ceea ce am citit din postarea ta...nu pot sa te ajut!Posteaza cam tot ce ti am cerut mai sus,dau da-mi un pm de vrei(sau vb la tel,sunt cam lenes sa scriu atata )
Bun venit printre noi!
Salut!Maniacu it cunosc problema de pe un alt forum,este vorba despre o bacterie dupa cum a spus si colegul nostru scificuss pe care ai luat-o o data cu plantele cumparate este vorba despre finroot,acuma ozy cu tot respectul cuvenit nu sunt de acord cu tine cand spui ca nu crezi ca acesta bacterie a a ajuns in acvariul colegului nostru prin intermediul plantelor cumparate!principala metoda de raspandire a bacteriei care cauzeaza aceasta boala finroot,este schimbul de pesti puratatori ai acestei boli,plante,pietris(chiar ?i un minciog care este folosit la prinderea unui peste care este bolnav este de ajuns pentru a comtamina un acvariu intreg)!Sper ca sfatul meu sa nu fie luat in nume de rau!

Maniacu,ai trei pietre calcaroase sper ca sti ca nu sunt bune in acvari de apa dulce?
Pai daca vrei pot sa iti dau web sau ceva,poze nu prea le fac,din simpul motiv ca nu ies bine,ori cate as face,sau cu ce aparat as face!Ala mare de 500 de litri ca si dotari la el:
Filtru extern JBL cristal profi e1500,3 neoane,dar nu sunt pentru plante(acvariul este steril),aici puteti sa dati din cap,sa ziceti ceva de genul”...bine,bine inteleg ca 500 de litri dar steril?”Da steril,din simpul motiv,eu cresc discusi(pesti),nu plante!Sper sa nu supar pe cineva!
Am mai citit undeva ca discusi(pui) daca isi duc traiul in comun cu alti pesti cum ar fi neoni,atunci se acomodeaza mai usor,nu se sperie asa de usor,si in final se acomodeaza si cu acvaristul dar cu actiunile pe care le face el in acvariu!drept urmare intrun acvari de 260 de litri,cu ceva plante dar putine si ceva buturugi,cresc 3 pui de discus leopard au cam 5-6 cm si 3 pigeon tiger dar sunt putin mai mici,pe langa ei am bagat 30 de neoni destul de marisori!dupa ce am pus neoni la cateva zile am observat deja o schimbare in comportamentul discusilor,erau speriosi dar nu ca la inceput, deja erau mai degajati cu mine,vineau la mancare dintre mine,acuma nici unul dintre ei nu mai sta dupa plante sau dupa incalzitor!
Nu stiu cat de buna este aceasta metodata,sau care este probabilitatea ca ea sa functioneze dar in cazul discusilor mei a dat rezultate!
Multumesc colegului nostru care(pc.ciprian),ma aprobat!
Numa bine!
Salut paunescu.nicolae,problema care o ai cu discusi tai,este una relativ simpla si oricine are(sau a avut discusi),stie ca atat discusi cat si pui lor sunt niste pesti foarte speriosi!Cu general tonic de la tatratec,crezi ca o sa rezolvi o problema ca si stresul discusilor?De curiozitate te intreb ai citit prospectul medicamentului sa vezi pentru ce se foloseste?nici general tonic nici ridicarea temperaturi nu va ajuta nici un fel la rezolvarea problemelor,cresc discusi de ceva timp,atat pui cat si maturi,stiu ce vorbesc crede ma!Nu legat nici de mancare pe care o dai discusilor,este vorba de acomodarea lor,cu noul lor camin,incearca sa petreci cat mai mult timp cu ei,sa stai cam 10-15min cu ei inainte de a lea da mancare,cat si in timpu ce le dai de mancare,sa cureti acvariul,filtreaza pietrisul cat mai des astfel ei o sa se obisnuiasca cu tine,acuma tine de acvaristi cat de exerimentat este,dar si de discusi,unui pui dupa cateva zile deja nu sunt mai speriosi,sunt ok din toate punctele de vedere,unui pui dupa 2 luni isi dau drumul,totul este vorba de timp!Ai mai avut discusi?
Cu respect si sper sa nu supar pe cineva!
ozy,la scalari ca si la discusi se observa greu sexul pestilor,nu poti fi sigur de aceasta doar dupa fruntea bombata,aspectul lor,comportamentul lor.Cel mai sigur ca sa determeni sexul pestilor este in mometul in care ei depun!E cel mai bine si nu da gres nici o data.Problema colegului nostru,cu slcalari este strict teritoriala!
Sper ca nu o te superi pe mine!
Da,am observat ca nu afiseaza diacriticile!Ma bucur de primire!Rog un moderator sa modifice acolo unde am gresit eu !Cu respect!
MULTUMESC DE PRIMIRE!
Salut!Sunt Florin din Baia Mare,de multi ani cresc pestii,timp de 6-7 ani am crescut scalari,dupa care am trecut bineinteles la discusi.Momentan am 12 discusi,pe care i cresc în 760 de litri(2 acvari,unul de 500 de litri, si unul de 260 de litri)!Multi dintre voi poate ma stiti si de pe alte forumuri!Sper sa ma simt bine la voi!
Numa bine!

Forum Index » Profile for florinel » Messages posted by florinel
Go to: