[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: florinel
Forum Index » Profile for florinel » Messages posted by florinel
Bun venit Andrei!Numa bine!Poze!!!!
ai PM de la mine!Numa bine!
da-ne detalii despre cum se manifesta aceasta problema asupra scalarului!Gris nu este in nici un caz!nu ai obiecte in care sar fi putut lovi in acvariu?Nu se speriat si sa dat mai tare de sticla din acvariu!Daca el mananca,se comporta normal,nu este caz sa te alarmezi,dar daca vezi ca aceasta pata creste,sau nu trece de la sine atunci,va trebui tratata!
Dark4ce ,eu sincer nu observ acesta problema la scalarul tau!Daca poti sa ne arati exact unde este si de asemene o poza mai de aproape!
paunescu.nicolae, de ce i recomanzi colegului nostru sa puna metronidazol?Pentru ce?Sunt curios care ar fi motivele pentru care i ceri sa-l puna sub tratament?Daca vrei sa ne povestei ce-i cu metronidazol si la ce se foloseste!Eu stiu cam la ce se foloseste...si nu recomand sa fie folosite si in aceste caz!Sper sa nu te superi...
Si eu detin mai multe filtre tetratec,dar sa fiu sincer am numai probleme cu ele ,au si curs dea lungul timpul,pe unul dintre ele un tetratec EX 1200 l-am dus la reparat de 3 ori,dar degeaba,sunt foarte suparat pe cei de la tetratec pentru aceste filtre,nu vreau sa fac reclama,sau ceva...dar nu va cumparati filtre tetratec!
Daca ai cumparat-o de la pet-shop atunci nu are rost sa o mai fierbi,doar spalata un pic,daca provine din natura atunci se schimba situatia!
Ionutz8800,exista cazuri in care femelele de guppy,mor din cauza ca nu pot da nastere!
Modul de aranjare al substratului poate depinde de gusturi dar varianta consacrata ar fi in panta. Adica substratul sa aiba grosimea mai mica in fata (2-3 cm -e chestie de estetica) si sa creasca spre spatele acvariului(pana la 5-7 cm)!

Bun venit!
alexdell ,si eu am incercat tot felul de inventi pentru sifonarea cat mai bine a substratului,am incercat sa fac eu mai mult home-made,comparandu-le cu ele de pe piata,asta pana mi-am cumparat cu Eheim Vacuum Cleaner,nu am numa cuvinte de lauda la adresa lui,l-am luat nou,asa ca nu am avut nici o treaba,cu el,i-am cumparat de asemenea 4 baterii reincarcabile,il folosesc de ceva timp bun,merge foarte bine atat complet sub apa,cat si partial,se intretine foarte usor asa ca de ai bani,eu ti-l recomanda cu cea mai mare placere,este o investitie...ce-i drept la inceput destul de scumpa zic eu,dar iti scoti tu bani,o sa vezi ca timpul in care faci tu de obicei sifonare se va scurta foarte mult,pe langa asta va arata ca si nou pietrisul.Cat despre filtru exetrn JBL 900 este ce-l pe care ti-l recomand eu,este mai mare,are o mai buna filtrare,medile filtrante sunt despul de bine,asta in functie de ce vrei sa cresti tu!Eu am JBL cristal profi E 1500 merge de numa,il am la un acvariu de 500 de litri...deci JBL 900 este bun,parerea mea!
Bun venit pe la noi!
Felicitari pentru pui,arata destul de bine la varsta lor!
Tare m-as bucura sa fie asa!Oricum eu iti tin pumni!
Si mie imi pare rau sa aduc aceste lucruri despre filtrele Eheim,dar sunt sigur ca este un caz izolat,ca si in cazul filtrelor tetratrec,se stie ca au o problema garnitura,dar nu toate filtre tetratec curg...acuma sunt curios ce ve-i face pe viitor,cum o sa-l repari daca o sa-l repari!Numa bine!
Si care sunt regulile de baza pe care le respecti tu?Si pe care nu le-am respectat eu?Te intreb asa informativ.Astfel ajutam si colegul nostru!
Salut!Eu am un acvariu de 500 de litri,in care cresc discusi...si numa discusi!Te intreb asa din pura curiozitate ai mai crescut discusi?Ceea ce iti doresti tu este cam greu de obtinut adica un acvariu de 500 de litri,plantat cu discusi,?i alte speci,nu iti spun sa te descurajez iti spun ca este foarte greu sa iti indeplinesti acest vis,acvariu plantat cu discusi!De ce?In primul rand ca fiecare dintre noi stie ce specie de pestii sunt discusi,mai sensibili,fiecare gresala oricat de mica ar fi ea,poate avea consecinte nefaste asupra discusilor,se poate creste discusi in plantat dar atunci vor fi multe probleme de care te vei lovi!Si eu am crezut la inceput ca o sa reusesc,totul a fost ok din toate puncetele de vedere,plante frumoase,discusi sanatosi,dar dupa putin timp nu a mai fost asa,discusi au inceput sa aiba unele probleme de sanatate,(flagelate,viermibrahiali si alte probleme),pe care bineinteles am incercat sa le tratez,le tratam in acvariul carantina,dupa ce era gata tratametul,treceam discusi din nou,in acvariul plantat,si dupa ceva timp(foarte scurt)iarasi probleme!De foarte multe ori m-ma lovit de aceste probleme!Am vorbit cu mai multi prieteni care m-au sfatuit sa-i trec in steril.La inceput nu mi-a plaut deloc ideea dar,dupa cateva decese,inevitabil am trecut la steril.Acuma discusi despre care vorbeam mai sus sunt in steril,(500 litri),perfect sanatosi,nu au nici o problema cu ei de nici un fel,si de cand sunt in stril nu au mai fost probleme de nici un fel cu ei!Tu nu trebuie sa te iei dupa mine,eu iti spun ce tentativa am avut cu plantat,si unde am ajuns,vreau numa sa te fac sa intelegi ce inseamna un acvariu plantat cu discusi!(sper sa nu supar pe mineni).

P.S.Un coleg mi-a zis o data ceva de genul:Florine tu ce cresti?discusi sau plante?Si eu i-am raspuns ca discusi,i-ar el mi-a zis,pai atunci pune-i in steril!
Numa bine!
In principiu am inteles,dar dupa cum spune si colegul nostru zio,ne-ar ajuta mai mult si o schema sau ceva...
yo3fkv,te asigur eu,ca nici un deces in acvaristica,nu se intampla din senin,totul este intr-o stransa legatura,daca urmareai de-a lungul timpului comportamentul atunci poate-i stia cauzele pentru care a murit neonul tau.Numa bine!

Forum Index » Profile for florinel » Messages posted by florinel
Go to: