| Message |
|
|
|
Pune daca se poate ceva poze!!!
|
 |
|
|
|
Nu-i pentru ce!oricand!
|
 |
|
|
|
alber,sunt sigur ca sti cum poti fi sigur de un acvariu care este ciclat si care nu!Este vorba despre teste(singura metoda pe care te poti baza)!Acvariu este de 240 de litri,plante,30 de neoni,pomaceea,ca si substrat nimic special,ce am avut la mana la mine la pet-shop cam atata!
|
 |
|
|
|
Simplu,acvariu steril,incalzitor,piatra de aerare,ca si filtru un burete enorm,ca si echipamente astea!o sa ai nevoie de un con de vrei treaba buna,un acvariu de peste 50 de litri e ok,merge si mai mic,dar stresezi perechea.Multi o sa zica si lumina???Da eu te sfatuisc sa ai si lumina,de ce?Pai perechea trebuie sa isi faca treaba si seara,nu neaparat noaptea!Poti sa pui acvariu intr-o camera unde nu umbla multi,si gata!Asta e tot ce poti face tu,restul depinde de pereche!
|
 |
|
|
|
Am inteles...am spus aceasta ca multi dintre noi,si de pe forum de aici si din alta pare,sunt foarte certareti...daca tu ai o parere contrara la adresa lor gata esti dusmanul lor!Eu am tetratec EX 1200,cu filtrele lui originale.Vin sa va intreb oare volumul filtrului,si a medilor filtrante nu joaca in rol important in deciclarea lui?
|
 |
|
|
|
Daca perechea este una tanara,primele depuneri nu are rost sa-i si luat icrel,sa le incercam sa le crestem noi,trebuie lasata perechea timp de mai multe depuneri,sa vedem cum face fata,daca rezista la stres,daca aereaza icrele,trebuie sa se obisnuiasca cu ideea,puilor.Sunt unele perechii care se descurca cresc pui destul de bine,dar sunt altele care fac prapad din prima,si nu are rost sa iti pierzi timpul si rabdarea cu ele.Revin,dar daca perechea e ok,atunci va face o treaba mai buna ca noi din toate punctele de vedere!Eu zic sa ai rabdarea cu perechea!
|
 |
|
|
|
Al meu a stat 3 zile,fara sa fie in functiune si nu sa deciclat!Acuma daca ai un filtru vai de el,atunci e partea a doua,dar asa mie mi-e un pic greu sa cred ca ti ne decicleaza filtru in 15-20 min,nu o lua ca si o cearta,eu mi-am spus parerea,am venit cu dovezi in sprijinul ei,la fel ai facut si tu...ramane de vazut care are dreptate!
|
 |
|
|
|
crisp,scalari ca si discusi isi papa icrele cand respectiva pereche este stresata,sunt si alte motive,dar principalul motiv pentru care isi devoareaza increle este stresul.Din ceea ce ne-ai scris tu acolo,eu am inteles ca ai ecloza icrele la o temperatura de 26 de grade si ne spui ca au eclozat greu...oare din ce cauza au eclazat greu?simpul temperatura trebuie sa fie mult mai mare 28-29 de grade de ce?(asa este specificat in literatura de specialitate,pot sa spun si din propria experienta,o experienta de 7 ani de zile,in care am inmultit numa scalari).Am un sfat pentru tine,incearca sa hranesti pui de mai multe ori,dar sa te asiguri ca vor manca tot ce le dai tu,de le dai peste masura nu e bine...si sunt sigur ca tu stia despre asta!Ne bucuram sa aflam ca au supravetuit toti,sunt curios peste o luna,cati vor fi?Mult succes din partea mea!
|
 |
|
|
|
Bun venit!
|
 |
|
|
|
Din propria experienta pot sa va spun ca dupa ce am facut schimbul de apa,in acvariu la mine(240 litri,plantat),am uitat sa mai pun filtru in finctiune si nu mi-am dat seama abia dupa 3 zile cand a inceput apa din acvariu sa se tulbure fara motiv!
|
 |
|
|
|
vvoicu „filtrul se decicleaza in 15-20 minute daca este oprit”,te asigur e ca in acest interval de timp nu se decicleaza filtru!Iar daca electrica opreste furnizare de curent electric...ne rugam sa face acest lucru cand ne aflam noi acasa!
|
 |
|
|
|
costinbbu sunt curios de ce nu ai lasat icrele cu perechea?Din lipsa de spatiu sau din ce motiv ai separat perechea de icre?
|
 |
|
|
|
Salut!In apa veche de 3 luni de zile,nu o sa iti traiasca cei mici!
|
 |
|
|
|
Bun venit printre noi!Pentru inceput arata bine acvariul tau!
|
 |
|
|
|
Bun,pana acuma este totul bine!Daca ai multe icre care sau albit incearca sa le dai jos,foloseste o „scobitoare”,dar ai grija sa nu le deranjezi si pe cele bune!Incearca sa ridici temperatura la 29-30 de grade,ca sa eclozeze icrele mai devreme!
|
 |
|
|
|
Salut!In primul rand sunt curios cu ai transferat placa cu icre din acvariu comun,in acvariu in care sunt acuma?Ce fel de apa ai folosit?Icrele sunt cu perechea care i-a depus?
|
 |
|
|
|
Bun venit!
|
 |
|
|
|
Felicitari!!!