Author |
Message |
ddaniel1983
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2009 21:37:15
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
ddaniel1983
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3c3c139bd8467c1587a41081ad78045e.jpg)
IP:
|
BUNA,
in primul rand vreau sa spun ca ma bucur ca am gasit acest topik pentr noobi ( beginners )
deci, azi mi0am lipit cu un profesionist in dommeniu un acvariu de 100 x 80 ( inaltime ) x 50 .
ce vreau eu de la acvariu...
1. sa nu se majeasca apa repede.
2. sa pun pesti care sa fie compatibili cu xifo.sunt innebunit de xifo si am inteles ca intr0un acvariu de asta mare se fac gigantici...
3. nu vreau sa il suprapopulez, ba chiar vreau sa il subpopulez...
deci plaecand de la ideea ca imi plac mult xifo , ce pot sa mai bag prin acvariu ala.....??
am inteles ca exista niste pesti cam uratei de aia ce se tarasc pe jos si manca jegul celorlatlit ,, curatand astfel o leaca acvari...somotei sau ceva de genul asta...aia sunt buni/.?
va rog sa imi spuneti ce pesti pot sa mai bag pe langa xifo, cati pesti pot sa bag in total... as vrea sa bag si vreo 3 carasi care sa se faca mari...daca este posibil....
astept un sfat pritenesc.
va multmesc.
This message was edited 1 time. Last update was at 14/12/2009 13:41:03
|
Nu ma pricep la pesti, dar ma voi pricepe cat de curand. |
|
 |
fishyman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2009 22:08:01
|
fishyman
Membru de baza
IP:
|
Salut si bine ai venit pe forum!
Daca esti intr-adevar noobi, ai mult de citit pe acest forum ca sa nu se manjeasca apa la tine.
Un acvariu de 450 L, ascunde multe posibilitati. Sa nu te grabesti cu pestii, asculta sfatul acelui profesionist in domeniu, si inainte de toate, citeste pe www.acvariu.ro cam toate articolele care ti se par neinteresante la prima vedere, insa te scapa de multe batai de cap.
Xifo, este din familia viviparilor, prin urmare este compatibil cu orice vivipar, guppy de ex. cum si cu muulte alte specii. Vei gasi raspunsuri detaliate pe acest forum, folosind functia de [search].
Pesti alea uratei se numesc sanitari si contrar de ce zic unii - ca sa vezi - nu mananca jegul celorlalti, ci doar se hranesc de pe fundul acvariului, hrana neconsumata de Xifosii tai, care de altfel trebuie sa fie de cea mai buna calitate si cat mai diversificata posibil.
Si carasii sunt frumosi, dar s-ar putea sa-ti pape pe pestisorii tai favoriti. Da, cred ca este foarte posibil.
Toate cele bune, si asteptam poze cu evolutia acvariului tau.
This message was edited 3 times. Last update was at 11/12/2009 22:10:35
|
acvariul meu |
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2009 23:08:15
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
Bine ai venit. Inmultirea este: 100 x 80 x 50 = 400 l
Daca inaltimea e de 80 cm  , spune-ne ce sticla ai folosit...la aceasta inaltime trebuia sticla de cel putin 10 mm. Este muuult prea inalt si daca nu ai 2 metri inaltime vei lucra extrem de greu in bazin.
Xipho sunt vivipari, deci merg cu alti vivipari, adica vei avea un acvariu de vivipari.
|
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817 |
|
 |
Redknee
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2009 23:15:07
|
Redknee
Member
IP:
|
Eu bagam sticla de 14 ca sa fie sigur! Cu fund dublu tot de 14!
|
Nu mananc din palma indiferent de meniu Si mai stiu ca un vanator de succes ajunge prada-n pustiu |
|
 |
ddaniel1983
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/12/2009 12:23:45
|
ddaniel1983
Junior member
IP:
|
mercy de sfaturi ...no acum sa vad unde gasesc viviparii aia......deci pot sa bag orice fel de peste vivipar?
e sigura treaba ca , carasii o sa atace xifo???
tot nu stiu: cati pesti sa bag in acvariu?
acum ma apuc sa citesc tot ce e pe forum pe aici, sper sa mai invat una alta.....
ce fel de incalzitor ar trebui sa imi iau?de cati w??
|
|
 |
methos
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/12/2009 13:40:52
|
methos
Member
IP:
|
ddaniel1983 wrote:
ce fel de incalzitor ar trebui sa imi iau?de cati w??
2 de 150W in capete opuse ale bazinului, mai bine decat 1 de 300W...dar conteaza si diferenta de temperatura intre camera si acvariu.
daca ai in camera o temperatura constanta apropiata de cea a acvariului poate te descurci si cu incalzitor de putere mai mica.
|
|
|
 |
glasforex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2009 01:30:10
|
glasforex
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e8432fb72c61c9066957124e5a420a05.jpg)
IP:
|
caras si xipho => probleme
mai ales cand sunt carasii mici. xipho o sa ii urmareasca si o sa ii loveasca in burta.. o sa ai carasei terorizati. la un asa volum de apa nu stiu daca o sa fie probleme grave dar oricum cele 2 specii nu sunt compatibile...
daca te-ai hotarat pe xipho si nu iti plac mai mult alti pesti eu zic sa te uiti pe urmatoarele specii ca si colocatari ai acvariului tau: ancistus, hoplo, cory
2 intrebariea pt tine :
ce lumina are acvariul tau ? poti sa intri in detalii.
ce decor o sa ai? ai un plan cum ai vrea sa arate sau ai vazut la cineva sau undeva un model ?
vezi ca cele mai multe greseli ale unui incepator (daca esti) se fac la inceput. si de obicei si cele mai grave.
Bafta sa auzim de bine!
|
|
 |
snakefishmike
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2009 09:23:34
|
snakefishmike
Membru banat
IP:
|
Slabe sperante ca acvariul ala , populat cu vivipari fiind , sa fie subpopulat . Cam la fiecare 2 luni va fii suprapopulat in mod sigur
|
|
 |
ddaniel1983
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2009 14:37:07
|
ddaniel1983
Junior member
IP:
|
glasforex wrote:caras si xipho => probleme
mai ales cand sunt carasii mici. xipho o sa ii urmareasca si o sa ii loveasca in burta.. o sa ai carasei terorizati. la un asa volum de apa nu stiu daca o sa fie probleme grave dar oricum cele 2 specii nu sunt compatibile...
daca te-ai hotarat pe xipho si nu iti plac mai mult alti pesti eu zic sa te uiti pe urmatoarele specii ca si colocatari ai acvariului tau: ancistus, hoplo, cory
2 intrebariea pt tine :
ce lumina are acvariul tau ? poti sa intri in detalii.
ce decor o sa ai? ai un plan cum ai vrea sa arate sau ai vazut la cineva sau undeva un model ?
vezi ca cele mai multe greseli ale unui incepator (daca esti) se fac la inceput. si de obicei si cele mai grave.
Bafta sa auzim de bine!
Deci, nu voi cumpara carasi.....Asta este.
Nu stiu ce lumina sa foloesec.Astept sa m-i se spuna de cati watti trebuie sa fie lumina. e de 100 x 50 x 80 ( inaltime ) - 400 l...deci e destul de mare, cred.
ancistu, hoplo si cory ....sper sa ii gasesc la sibiu....am sa incep sa caut. Moama ce mi-ati taiat creanga de fericre de sub picioare....: credeam ca la 2 zile dupa ce am lipit ACVARIUL POT SA BAG APA....dar , intrand aici, am descoperit ca trebuie sa il las 14 zile iar apoi alte 7 zile ...la ciclat.....deci pesti o sa imi cumpar doar dupa 01.01.2010.....
as vrea sa bag in acvariu multe pietre mari, si in anumite locuri as vrea sa am ca un fel de gazon in acvariu, care sa creasca si pe pietere...sa fie ca si un fel de muschi.....
deci vreau sa am multa verdeata in acvariu, insa habar nu am ce sa fac......
am ciiti ca trebuie sa imi gasesc niste pietris nu f fin cu care sa fac un substrat......dar am vazut ca in loc de pietris, pot sa cumpar si paMant din maGazine....ce e mai indicat??sa cumpar un sac de pamant din magazine specializate??
ce fel de plante merg cu xipho ai mei????nu vreau sa fie extrem de sensibile plantele....am voie sa bag niste butuci de lemn in acvariu??alaturi de niste bolovani mari, cred ca arata bine si buturugile......
spunea cineva ca o sa m-i se suprapopuleze acavariul...adica, xipho astia se inmultesc ca iepurii????
daca este cineva de prin zona Sibiuului ( la maxim 3 h de mers cu masina ) si ar vrea sa imi vanda pesti si plante as conduce eu pana acolo...am inteles ca e riscant sa cumperi pesti din magazine...ca ar fi bolnaviciosi...
as vrea sa aflu ce plante sa cumpar.....as vrea sa pot sa imi fac fundul acvariului ca un fel de gazon .....ceva de genul acesta...
pun multe intrebari, stiu, insa dupa cum ati spus : la inceput se fac cele mai multe greseli, si daca tot trebuie sa stau 30 de zile cu acvariul gol...macar sa aflu acum tot ce se poate afla...
|
|
 |
glasforex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2009 15:10:11
|
glasforex
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e8432fb72c61c9066957124e5a420a05.jpg)
IP:
|
treaba se complica si mai mult cand vrei un acvariu plantat. vorba aia prietenii stiu de ce
ai nevoie de substrat fertilizant amestecat cu nisip fin sau peste care sa pui nisip apoi pietris fin dupa preferinte si dupa tipul plantelor pe care le vei avea.
pentru plante pretentioase cu lumina va trebui sa ai lumina multa. nu stiu daca ai deja un capac sau acvariul tau e incastrat intr-un perete, sau o sa ai neoane suspendate deasupra acvariului (open top) sau orice altceva unde sa fixezi neoanele. oricum la 400 L de apa o sa ai nevoie de multi Lumeni si un spectru de lumina adecvat. exista threaduri la sectiunea "lumina". ideea e sa cumperi totul conform cu marimea acvariului.
Eu unu de inceput nu m-as baga la plante ci as face un decor frumos cu pietre de rau si buturugi, as pune xipho de toate culorile si as cumpara neoane care sa scoata in evidenta culorile pestilor. Daca acvariul se vede doar dintr-o parte as lipi pe partea cealalta un autocolant negru sa scoata in evidenta si mai mult pesti (ma gandesc ca accentul va pus pe pesti).
Sunt sigur ca ti-ar placea la nebunie. Mai ales xipho rosii care s-ar vedea "bestial" !
|
|
 |
brawn
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2009 15:21:18
|
brawn
Membru de baza
IP:
|
Ce grosime are sticla din care ti-ai facut bazinul?
|
|
 |
ddaniel1983
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2009 15:42:00
|
ddaniel1983
Junior member
IP:
|
sticla cu care am facut acvariu este de 10 mm.
nu prea cred ca merge acvariu fara plante,sau?am citit tot felul de lucruri despre plante si am inteles ca sunt necesare pnetru raportul nitrtiti/nitrati din acvariu....
nu am acoperis deasupra acvariului , este un acvariu deschis <open top>, cum s-a spus mai sus.neonul o sa il suspend deasupra acvariului, o sa imi faca un angajat un suport de neon deasupra acvariului....si aici nu stiu de cata pputere am nevoie.....de cati watti trebuie sa fie neonul?
deci cu plantele e chiar asa de grea treaba incat sa nu ma pot descurca singur, cu sfaturile voastre????......
m-am uitat pe forum la tot felul de acvarii si toate care iimi plac aveau plantef frumoase si covor verde pe jos.....mi-ar placea sa fac si eu u asemenea acavriu....sunt convins ca nu e usor, insa sunt dispus sa invat si sa citesc.....o sa pun f. putini pesti, asa incat sa fiu convins ca , proprietatil apei sa nu se schimbe usor...si plantelor sa le fie bine......
daca e cineva de prin sibiu, care doreste sa ma ajute, ma voi arata a fi un tip f recunoscator si un prieten adevarat....
va multumesc tuturor pentru sfaturi....
mai astept niste sfaturi despre plante.....cum gasesc plante care se aseaza pe obiectele din acavriu precum un gazon frumos....??
e cineva de prin zona sibiului????
|
|
 |
brawn
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2009 16:07:34
|
brawn
Membru de baza
IP:
|
sticla cu care am facut acvariu este de 10 mm.
Ai foarte mari sanse sa te trezesti cu cei 400 l. de apa prin toata casa. Eu nu m-as juca cu asa ceva. Asteapta si parerile altora.
|
|
 |
LUPmic
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2009 16:25:00
|
LUPmic
Senior member
IP:
|
"si daca tot trebuie sa stau 30 de zile cu acvariul gol...macar sa aflu acum tot ce se poate afla... "
Pai la dimensiunea asta cred ca trebuie sa stai vreo 2-3 saptamani sa se usuce siliconul si inca vreo 3-4 sa il ciclezi.....
Ai intarituri la acvariu?
Pe ce sta acvariul? (masa, suport etc.) Trebuie sa fie neaparat dreapta suprafata.
Te-ai gandit la filtrare?
|
|
 |
ddaniel1983
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2009 16:39:09
|
ddaniel1983
Junior member
IP:
|
acavriul sta pe o masa speciala, comandata si executata pe amrimea acvariului. 4 picioare metalice, intarite si consolidate. blat gros de 1,5 cm intarit la mijloc. Peste blat, si sub acvariu voi pune polistiren de 8 cm....nu as vrea sa stea acvariul pe o suprafata prea tare.
cel care mi-a facut acvariul, mi-a pus pe fundul acvariului, in interior, un strat subtire de silicon care sa aiba efectul de oprire al socului care va rezulta din caderea pietrelor si a nisipului in acavriu...spune ca se creeaza ca un covoras flexibil care va prelua soscul....sper sa nu fie afectati pestii de acel strat de silicon, care pana la urma oricum va fi acoperit cu nisip , pamant si pietre....
de ce crezi ca se va sparge acvariul???e prea subtire sticla de 10 mm???chiar incep sa imi fac probleme vis a vis de acest lucru.....
pana la urma tot nu m-i s-a spus ce fel de lumina sa folosesc si cat de puternica.....
care plante sunt cele mai usor de crescut??si cele mai rezistente....
ce pot sa fac ca sa ma asigur ca nu crapa acvariul??e fondat afirmatia ca exista riscul sa imi crape???pana acum nu m-i s-a mai spus acest lucru...
vai de steaua mea de ma trezesc in birou c 400 l de apa....vai de mufa mea ca as lua-o razna....
credeti ca imi trebuie pompa de apa externa sau imi ajung 2 interne?//de alea clsice cu burete...pe care sa le pun de marginea acvariului.....
ce ar trrbui sa iau??intern sau extern?/
This message was edited 1 time. Last update was at 13/12/2009 16:41:34
|
|
 |
LUPmic
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2009 16:46:56
|
LUPmic
Senior member
IP:
|
Nu e obligatoriu sa se sparga , poate ceda lipitura  (sper sa nu o patesti)
Mai bun cred ca e filtrul extern, dar este si mai scump
|
|
 |
brawn
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2009 16:51:23
|
brawn
Membru de baza
IP:
|
Mi se pare prea mare inaltimea de 80 cm pentru sticla de 10 mm.
|
|
 |
fishyman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2009 16:56:29
|
fishyman
Membru de baza
IP:
|
Sa stii, ca vivipari in general Guppy si Xifo au obiceiul sa sara din acvarii neacoperite... Cele 5-6 saptamani pana cand sa pui pestisorii par chiar putin din cat trebuie sa inveti despre acvaristica ca macar sa supravetuiasca pestisorii tai. Dar nu te intimida, gasesti toate informatiile necesare pe acest forum. Vei gasi raspuns la toate intrebarile tale folosind "search". bafta.
|
acvariul meu |
|
 |
ddaniel1983
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2009 16:57:22
|
ddaniel1983
Junior member
IP:
|
atunci am sa umlu accvariu doar pana la 50 cm inaltime....deci am sa pun in prima instanta doar 250 l <100 x 50 x 50 >daca in termen de o luna nu se intampla nimik, am sa mai tot pun apa. asa cred ca e cel mai sigur.....
inca nu am priceput exact care e faza cu popma de aer< eu am mai avut un acvariun cand eram mic si imi amintesc ca aveam o chestie pe care o lieam de geamul acvariului, la fund, jos, avea un burete ceva....si pompa aer in acvariu.:aceea este o pompa de aer, da?o pompa de aer care pe langa introducerea de aer in apa, ajuta si la aducerea impuritatilor i acel burete. corect??
ok. atunci pompa de apa ce face???am nevoie de asa ceva??sau imi ajung 2 chestii de alea mentionate mai sus???
|
|
 |
LUPmic
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2009 17:01:05
|
LUPmic
Senior member
IP:
|
Pompa de aer ia aer si-l baga in apa, filtrul pe langa faptul ca recircula apa prin el si retine mizerie mai poate adauga aer sau nu la iesire.
|
|
 |
|