ok, acuma au ramas cu ei doar cei 2 ancistrusi si sanitarul.
Am observat vreo 5 icre care s-au albit, astea sunt stricate?
deocamdata parintii isi pazesc icrele , le curata, si le ventileaza.
Am ridicat temperatura la 27 grade C.
Eu m-am gandit sa incerc sa scot afara ceilalti pesti, si deocamdata am reusit sa scot scalarul, 2 conchonusi si femela de betta. sper sa reusesc sa scot macar si ceilalti 2 conconusi, eventual si sanitarul si platty-ul. Ancistrusii si kuhli nu cred sa fie o problema prea mare, parintii ii fugaresc cu succes
Am uitat sa spun, am si 4 melci pomaceea si 1 kuhli (un fel de vierme).
Din graba am uitat de ei. Sper totusi sa-mi dati ceva sfaturi.
Multumesc anticipat
Salut, am o pereche de ramirezi (primita de la ezra) si chiar acuma de 15 min o inceput sa icreze. Problema este ca sunt in acvariul comun.
Acvariul are 130-135 litri net, si este populat pe langa perechea de ramirezi. cu 2 perechi conchonusi , 2 ancistrusi pui , 1 corydoras, 1 femela de betta (masculul mi-a murit de 2 zile ... poveste lunga ), 1 scalar (pe care nu gasesc la cine sa-l dau) si 1 platy sau asa ceva.
Temperatura apei este la 25.5 grade C, si am un filtru intern Boyu de 550 L/h.
Ca plante am echinodorus (de acela cu frunze alungite tare) , ceva giganteea (creste lunga pana la vreo 70 cm), cateva plante tot cam ca aceasta lunga, doar ca nu cresc asa mari, si inca o planta care nu stiu ce e.
Acuma intrebarea mea este, ce pot face cu ramirezii? banuiesc ca daca raman acolo , le mananca ceilalti icrele. Sa scot afara icrele? si pe parinti si sa-i pun altundeva? Precizez ca au depus icrele pe un model ceramic, pe care l-am pus pe post de pestera.
Va rog sa-mi spuneti, cei care stiti, ce as putea face?
Nu cred sa fie asa . Sticla normala din cate stiu eu nu modifica spectrul luminii in nici un fel, cel putin daca nu este mai groasa de 6 mm.
Daca bine stiu, chiar si serele pt productia de legume, flori .... tot cu sticla sunt facute si nu se plange nimeni ca le mor plantele.
In cazul tau e bine ca ai luat capacul de sticla, poate acuma se va remedia situatia. Dar daca te iei dupa regulile referitoare la W/litru cred ca te aflii sub limita, am inteles ca ai 2x18 + 14W(asa cred ca e cel de 55 cm). In cazul in care acvariul tau depaseste 80 l ai cam depasit si tu limita .
Dar asteapta si parerea celor mai "invatzati" de pe aici, poate sunt printre ei care ar stii exact remediul
Nu este nici o problema daca isi depasesc termenul (daca este unul :o ), de fapt cred ca toata lumea ar dori ca tuburile sa le "traiasca" o perioada cat de lunga .
Cum a spus si Marele Alb in timp se oberva doar o scadere a intensitatii luminoase, deci poti sa-l/le folosesti linistit
Eu, personal, nu cred sa fie o anumita perioada recomandata achizitionerii de betta. Singurul impediment, iarna , este ca trebuie sa ajungi cu ei acasa destul de repede, pt a nu scadea temperatura prea mult la apa in care ii transporti, in rest nu cred sa fie vre-o problema, si asta cred ca e valabila cam la toti pestii
daca gandim in felul acesta, ne este mai usor sa crestem discusi decat betta . Hmm, un fenomen destul de interesant , totusi cred ca s-ar gasi ceva betta mai de soi, dar la un pret mai pt buzunarul nostru, doar ca trebuie putin interes, in special din partea importatorilor.
Am vorbit acuma de vreo 1 saptamana cu tipul de la Minerva si zicea ca are femele puse la icrat, iar dupa ce icreaza le scoate la vanzare, deci ar merita incercat (presupun ca o sa mai scoata si ecva masculi)
pai daca se hraneste bine, nu cred sa fie ceva probleme si daca ramane intr-un spatiu asa mic chiar mai mult de o saptamana, dar sa le schimbi cate putin din apa tot la 2 zile sau chiar zilnic.
Oricum sper sa-ti mai raspunda si altii, mai experimentati decat mine.
Arata destul de inaintate in "sarcina". Totusi e greu de spus dupa ce vezi pozele daca sunt aproape de a face pui. Pt precautie poti sa le pui separat si o sa vezi daca fac pui sau nu ;) .
In legatura cu petele acelea de pe molly, nu cred sa fie vreo problema cu ele.
Nu stiu daca cataracta e (nu ma pricep la boli in general), dar am vazut odata un Pangasius care a fost folosit la filmari, iar din cauza la lumina prea puternica (de la reflectoare si alte chestii pe acolo) avea ambii ochi albiti. Cel care detinea pestele spunea ca acuma pestele este cam "orb".
Deci se poate ca lumina in exces sa provoace o asemenea boala.
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
The problematic instruction:
----------
==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm]
----------
Java backtrace for programmers:
----------
freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428)
at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199)
at freemarker.template.Template.process(Template.java:259)
at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366)
at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Messages posted by vyrussu
Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor