[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vyrussu
Forum Index » Profile for vyrussu » Messages posted by vyrussu
Sunt sigur ca am 1 pereche, femela se deosebeste clar fata de mascul, este mai mica si are zona abdomenului colorata spre caramiziu in timp ce masculul nu are deloc aceasta culoare.
Totul decurge bine la inceput, isi cauta un loc, il curata, depune femela si masculu o urmeaza(presupun ca fecundeaza icrele) , dar dupa 24 ore incep sa dispara din icre, pana dispar toate
Din pacate eu nu reusesc sa ajung pana la faza cu eclozarea puilor.
Nu stiu din ce cauza, dar cam dupa 24 ore incep, incet incet, sa tot dispara din icre, pt ca n final cam dupa 48-60 ore sa nu mai am nici o icra. Parca se dizolva in apa icrele, sau poate le mananca parintii si nu-i vad eu. Situatia se manifesta cam asa, icrele incep asa.... pe rand cate una, sa se albeasca dupa care dispar.
Cam care ar putea fi problema? sa fie de la apa? teste nu am facut asupra apei, deci nu pot da detalii despre compozitia ei.
Cei care mai aveti ramirezi, ati patit asa ceva?
Este indicat sa o fierbi macar jumate de ora, pt a preveni eventuala raspandire a bacteriilor daunatoare.
Razvan M wrote:Am pus in acvariul meu vreo 4 neoni, si scalarii i-au servit drept mancare vie ... Adica dupa o zi nu mai era niciunul...

Ai facut asta pt a te convinge? smilie Nu ai vazut ca au scris ceilalti ca se intampla daca scalarii sunt mai maricei? Ar mai fi un experiment ce ar merita incercat, intr-un bazin cu Piranha , poate te-ai incumeta sa mangai vreo 2 - 3 exemplare :o
La fel ca cip spun si eu. Aqua glo sau flora glo. Nu degeaba sunt neoane special concepute pt a stimula cresterea plantelor
Temperatura e buna pt betta, problema este la masculul de betta, daca tetra sunt putin mai maricei si au ceva tupeu in ei , or sa incerce sa-l tot ciupeasca pe mascul. Acuma asta nu e neaparat o problema, daca masculul este maricel, le va face fata, va fi poate ciupit putin la inceput, dar dupa aceea va ajunge sa-i domine pe ceilalti.
Din moment ce cateva plante nu suporta temperatura discusilor, eu te-as sfatui sa pui 2 perechi de scalari (negri de preferinta), 2 perechi de ramirezi , 4 corydoras si 4 ancistrusi; cred ca ar da destul de bine si ar fi si un pic de miscare :-P . oricum , acvariul arata super, felicitari
Razvan M wrote:
- UV A, nu sunt nocive si intra in procesul de fotosinteza. Sunt apreciate in general de cyanophyte (alge bacterii).

Ia uite ce scrie in articol ... asta vrei sa zici ca inseamna sterilizare etc. ...

Da razvan, ai dreptate , gresala mea a fost ca am citit doar neoane UV fara litera A. Cand am zis ca sunt periculoase m-am referit la acele UV , ce sunt folosite in cabinetele medicale, pt dezinfectare. Cele la care ma refer eu au aspectul unui tub de sticla transparent, nu sunt ca neoanele obisnuite, opace.
Imi cer scuze daca prin postul meu am informat gresit pe cineva, din pacate eu ma refeream la altceva.
Razvan M wrote:O intrebare, exista neoane care sa scoata numai UV (ultra-violete) A

Da sunt, dar alea nu le poti lasa in prezenta pestilor sau a oamenilor, sau a ce mai ai pe acolo, sunt folosite pt sterilizare, radiatiile distrugand microbii.
Cel mai bun este Aqua-Glo.
Rau nu cred ca ar fi, doar ca mare lucru nu rezolvi, din cate stiu neoanele acelea sunt de puteri mici si nu prea ar stimula cu nimik plantele
Bine spune Lukaboy, fiecare decide in privinta sigurantei sale si a pestilor sai. Exista o multitudine de solutii pt a nu avea incidente. Cea mai simpla este ca apa s anu aiba nicidecum posibilitatea de a ajunge la prelungitoare, si credeti-ma este foarte usor si cea mai ieftina solutie.
In cazul in care nu vrei nici o secunda sa ai lipsa de curent poti pune un UPS (uninteruptible power supply) care se foloseste in general pt a proteja calculatoarele de pierderea brusca a tensiunii si poate sustine un calculator de la 15 min pana la cateva ore (totul depinde de pret ), in plus aceste UPS-uri ofere protectie la scurt-circuit si chiar si in caz de supratensiuni.
In concluzie siguranta este direct proportionala cu suma investita sau cu istetimea de care da dovada fiecare
Din pacate daca s-ar folosi 24V in acvaristica am avea un incalzitor cat o sticla de de bere, alimentat cu un cablu de vreo 2x2,5 chiar si mai gros pt unele incalzitoare de puteri mai mari, insa cel mai incomod ar fi transformatorul, care ar avea un gabarit destul de maricel pt a scoate un curent adecvat. Nu se face din ratiuni economice, un trafo de putere mai mare costa de cateva ori cat un incalzitor "de firma".
Puterea=Tensiunea x Curentul , daca scadem tensiunea trebuie marit curentul, ceea ce duce la conductori tot mai grosi.
Cea mai buan solutie este acel disjunctor de care tot spune Lukaboy, care de fapt nu este altceva decat o siguranta care sesizeaza diferenta de potential (arata exact ca o siguranta bipolara, doar ca are in plus un buton cu notatia T , adica test, pt a putea fi verificata daca fct.) care costa vreo 3-400.000. Atentie, aceasta nu decupleaza la scurtcircuit, doar la diferente de potential, si trebuie neaparat pamantare in apa .
razvan wrote:stie cineva utilitatea unui transformator de separatie????
a auzit vreo data cineva despre aceasta "minume a tehnicii" ??

Se foloseste pt a separa circuitele de comanda, de circuitele de forta.
saryi wrote:Totusi cum se explica faptul ca unul dintre ei vrea sa ramana cu perechea?

poate ar vrea sa incerce un "menage a trois"
Asculta sfatul lui M.A. si lasa doar perechea
Un curent mic omoara nu doar pestii ci si oamenii. omul intra in stop cardio-respirator la un curent de 50 mA , iar la peste 80 mA moare.
Curentul prefera calea cea mai scurta de scurgere, deoarece este rezistenta mai mica.
Doua fire cu curent, daca le bagati in apa, actioneaza ca si un incalzitor (daca tineti minte erau ibricuri pt cafea ce in interiorul lor aveau 2 borne , una pt faza si una pt nul, care cand erau alimentate facea sa fiarba apa, aceeasi chestie este si in acvariu doar ca suprafata de scurgere a curentului este mai mica, firele fiind mai subtiri decat lamelele din ibric. Daca insa bagi ceva conducator de curent intre ele risti sa te curentezi, la fel si pestii, daca se apropie pe o anumita raza e pericol.
Referitor la protectii exista asa numita " siguranta cu protectie diferentiala" care are rolul de a sesiza diferentele de potential, dar nu trebuie sa aveti comune nulul cu pamantarea ( ceea ce la multe din blocurile mai vechi din pacate este comun).
Ce va mai pot recomanda eventual este sa puneti o siguranta mai mica (sa zicem de 2 A sau de 1A care ar fi pt un consum de aprox. 400 W respectiv 200W la tensiunea de 220V) si ar fi indicat daca ati gasi sigurante cu caracteristica B, au timpul de declansare mai mic, pe ele scrie B2.
Ok, va multumesc pt sfaturi, acuma o sa vad eu ce va fi, insa sper ca totul sa mearga spre bine
Acuma cu nerabdare nu pot sa zic ca astept puii. M-am gandit ca, daca tot au icrat sa incerc, dar vad ca nu am avut noroc. oricum Ezra, eu astept cu nerabdare ceilalti pui , iar daca va fi sa-i am, sper ca sa am noroc de ei
Au fost la prima depunere la mine, dar i-au mai depus si celui care mi ia dat (ezra).
Lumina au avut si pe timpul noptii, deci nu poate fi asta problema, paote ca sanitarul, sau cine stie..... ceva nu le-o convenit.
Multumesc oricum pt ajutor
Din pacate, nu stiu din ce cauza, peste noapte au disparut icrele .
Ceva nu le-a convenit, sau sanitarul o fi atentat la ele. Poate data viitoare va fi mai cu succes.

Forum Index » Profile for vyrussu » Messages posted by vyrussu
Go to: