Message |
|
Desi a trecut foarte multa vreme de la ultimul mesaj postat aici, m-am gandit sa continui in acelasi post. Am sters praful de pe aparat, si am facut niste poze. Am incercat cu un obiectiv luat imprumut, un Canon EF-S 60 mm cu macro, dar fara rezultate spectaculoase.
Campul de profunzime este prea mic. Probabil devine necesar blitul, pentru a putea inchide diafragma. Altfel, cu un timp de expunere mai lung, fuge orice subiect din cadru ... inclusiv Neritina, subiectul meu actual.
Un exemplu:
Voi cum faceti???
|
 |
|
INTROS wrote:@ Cristal - Nu, este tot prin sticla acvariului, dar unul mai mititel. Vesicularia este fixata pe o piatra pe fundul apei.
Ma miram eu sa stea crevetele la suprafata apei ... am inteles ca sunt destul de speriosi.
Am vazut si poza cu tiger ... tare translucida femela, aproape poti numara icrele in burtica ei. Interesant.
|
 |
|
Imi place cum arata combinatia de culori. Un pic de rosu pe fundal verde.
Este facuta la suprafata apei?
|
 |
|
Dalles wrote:
cristal wrote:...Daca ies numai ochii clari si restul neclar parca e cam putin...
Mie asa imi plac mai mult, sa-ti spun drept. E si in functie de gust... 
Cred ca la pesti mai merge, dar am facut niste portrete unor modele, cu diafragma 1.7 ... ele nu au fost prea multumite. Ochii erau clari, dar varful nasului nu
Sper ca pestii vor fi mai putin mofturosi 
|
 |
|
Dalles wrote:Dragute. Da' parca au profunzime de camp mai mare. N-ai mai folosit filtrul macro?
Ba da, dar am mai umblat la diafragma ... Eu sunt mai multumita cu mai mult camp de profunzime. Daca ies numai ochii clari si restul neclar parca e cam putin.
Am cartea asta in format electronic Mastering Digital SLR Photography, are vreo 7M arhivata. As putea sa o pun undeva online pentru cateva zile. Daca va intereseaza, va trimit un link pe PM.
|
 |
|
Noutati:
Hemianthus - sau ce-a mai ramas din el ...
Ancistrus galbejit
Botic
Un fir de Micranthemum ratacit
Ascuns dupa Java Moss - un firicel de Java Moss ratacit in pot-ul de Hemi e tot ce mi-a ramas din el ...
|
 |
|
Eu nu am observat sa am probleme la plante de la melci, in schimb ancistrusii au halit 2 frunze dintr-un echinodorus. S-ar putea sa fie altcineva vinovat in acvariul tau, nu melcii ...
|
 |
|
Lupino wrote:Pai blitzul nu-ti bate in geam? Sau ai facut poza in unghi fata de suprafata geamului?
Focalizarea ai facut-o manual? La melc n-ar fi o problema, dar la pesti, care n-au stare, E cam greu.
Am facut pozele perpendicular pe geam, dar blitul fiind foarte aproape de geam probabil nu au aparut reflexii. Focalizare automata la pesti, manuala la cateva cu melci.
|
 |
|
Lupino wrote:Totusi, nu ne spui si noua niste conditii de fotografiere (iluminarea m-ar interesa in special)?
Nu am folosit nimic special la iluminare. Lumina principala este cea a acvariului - 35 W. In plus, am folosit blitul de pe aparat dat la minim (subexpus cu 2 diafragme).
|
 |
|
Sandu wrote:Foarte frumoase fotografiile
Ce aparat folosesti si ce obiectiv ...etc?
Multumesc pentru aprecieri.
Aparatul: Canon Rebel XT (350d), obiectivul standard cu care vine in kit, 18-55 parca. Lumea zice ca e destul de slab.
|
 |
|
aripel wrote:ps...of topic..ce inseamna "filtru macro"?...te referi la lupa de care aminteai?
Am folosit un filtru 4+ de la Hoya. Se insurubeaza pe obiectiv si arata ca o lupa.
|
 |
|
Am avut un G3 acum multi ani. E un aparat bun. Imi imaginez ca G6 este mult mai bun. Din puiutul tau se vede numai ochisorul ... 
|
 |
|
Am mai adaugat o poza ... Lunch time. Se pare ca echinodorusii pot fi destul de gustosi.
O sa ma uit maine dupa carticele la birou, le-am adunat acolo, in speranta ca voi avea vreo data timp sa le rasfoiesc 
|
 |
|
Dalles wrote:@cristal: revenind la "bucataria" ta, pozele sunt excelente. Esti o "uituca" foarte priceputa. Din setul asta imi place foarte mult "La plimbare". Mai vreau o portie de macro-uri! 
Periculos de savuroasa paralela ta ....
Eu chiar vorbeam serios ca a fost o "greseala". Ficusului pe care il am pe birou i-a aparut o frunzulita la baza, cam de vreun cm. Ajutata de ceva contra-lumina, mititica mi-a captat atentia. Asa ca am dat jos din pod aparatul foto (il tin cocotzat pe o biblioteca  ) si am realizat curand ca minunatia de culori si texturi cerseste un obiectiv macro. Dar nu am asa ceva la aparatul digital, am in schimb o lupa Hoya.
De prin decembrie, de cand am acvariul, nu mi-a dat niciodata prin cap sa folosesc lupa. Iar ieri, in timp ce faceam pozele, eram nedumerita de ce nu focalizeaza ca de obicei.
Multumesc pentru aprecieri ... La plimbare este si preferata mea din seria respectiva.
Intros wrote:as indrazni sa te rog pentru un mic "indreptar" de fotografie "acvaristica".
Nu cred ca sunt persoana potrivia pentru un astfel de curs. Am citit mult, dar nu sunt o pasionata de tehnica fotografica. Nu-mi cumpar super obiective, nu-mi bat capul prea tare cu setarile aparatului. Am citit o gramada si de compozitie si estetica. Asta este partea care mi-a placut cel mai mult. Banuiesc ca toate astea mi-au ramas undeva, dar nu sunt suficient de bine organizate ca sa ma pot apuca de scris.
Sunt multe cursuri pe net, exista ceva carti (am cateva in format electronic). Eventual revin cu niste link-uri la postul care e deja facut sticky. As putea sa pun cartile respective undeva pe net, de unde sa le poti descarca daca ai o conexiune buna. Iti mai trebuie doar timp de citit si aparat sa experimentezi 
|
 |
|
Am facut poze in acvariu, din greseala, cu un filtru macro. Zic din greseala, pentru ca filtrul il montasem pentru altceva si l-am uitat pe aparat. Cam ce a rezultat:
In vizita | Salut! | Platy |
La plimbare |
La plimbare 2
Pareri? Cred ca e cam mic campul de profunzime. O sa vad daca se poate face ceva in privinta asta. Dar s-ar putea ca atat sa permita filtrul.
|
 |
|
Multumesc pentru lamuriri. M-am gandit si eu sa dizolva pastila dar mi-era teama ca poate nu e stabila solutia prea multa vreme. Desi daca e in acvariu, trebuie sa fie si in sticla.
Nu e nici o imbunatatire la femela betta. Mai ai si alta idee?
Este foarte mare umflatura. S-ar putea sa fi inceput tratamentul prea tarziu. O sa continui tratamentul cu baktopur o vreme. Sa vedem ce se intampla.
Multumesc mult pentru sfaturi.
|
 |
|
O sa incerc sa fac asa. Mi se pare cam complicat sa ciopartzesc cate 1/10 din pastila. O sa incerc sa o impart in 5 parti egale.
Cata vreme se face tratamentul cu baktopur? Molly au vreo saptamana de cand sunt la tratament iar bettana 3 zile. La molly parca au mai disparut petele, banuiesc ca o sa dureze pana creste coada la loc.
Am fost pe la Animax Turda azi, de unde mi-am luat primii pesti (perechea de betta). Aveau o multime de sanitari morti  , guppy erau cu cozile jumulite, apa murdara prin bazine. Daca tot am ajuns acolo ma batea gandul sa iau un mascul pentru femela de platy care a ramas singura in acvariul de 50L, dar mi-a trecut.
|
 |
|
alina_g wrote:Care mai e situatia ?
Duminca am schimbat jumatate din apa din acvariul de 20 L, in care aveam cei 3 molly la tratament cu baktopur. Am pus o noua doza de baktopur (1/2 din pastila) si am mutat femela betta.
Nu pare sa fie nici o schimbare. Nu am prospectul la baktopur, o sa caut pe net. Eu stiam ca dupa 3 zile se schimba cam jumatate din apa. Ar trebui sa fac asta maine.
Te asteptai sa mai scada umflatura? Mie mi se pare chiar un pic mai umflata acum fata de acum vreo saptamana. Parca e mai dezechilibrata cand innoata. Deocamdata e activa, cand ma vede pe langa acvariu vine la geam, mananca, pare ok. Dar e tare rotunda 
|
 |
|
Si eu am luat 2 platy din piata, prin decembrie. Si din acel moment au aparut problemele. Unul din cei doi a murit la vreo saptamana. O parte din restul pestilor din acvariu au inceput sa aiba diverse pete. Am incercat, pe rand, albastru de metil, verde de malachit, general tonic, costapur, contra spot. La sugestia ta, i-am tinut cateva saptamani in apa cu sare. De 2-3 zile sunt la tratament cu baktopur direct. Petele nu s-au marit, dar nici nu dispar. Sper sa ai mai mult succes decat mine ... deocamdata par ok, mananca si sunt vioi. Dar nu se vindeca.
|
 |
|
Zone mici albicioase ca in poza?
http://community.webshots.com/photo/536640600/1541618369057646846IwNLsA
Si eu ma chinui cu ai mei de vreo 2 luni.
|
 |
|