Message |
|
Am inceput acum vreo 2 zile un tratament cu baktopur la cei 3 molly. Au niste pete albe si unul din ei are coada gaurita. Poza de mai jos e mai veche, inca nu se gaurise coada.
http://community.webshots.com/photo/536640600/1541618369057646846IwNLsA
Nu eram sigura insa ce fel de baktopur am cumparat, am luat doar 2 pastile. M-am intors la magazin azi, e vorba de baktopur direct.
Molly sunt intr-un acvariu de 20L, cu filtru, incalzitor si pompa de aer. Am dizolvat o jumate de pastila de baktopur si 2 linguri de sare. Azi e a treia zi de tratament.
Molly ii tot tin de cateva saptamani bune in apa cu sare, dar fara sa vad vreo schimbare. Coada nu creste, petele parca nu dispar, dar nici nu se agraveaza. I-am pus cateva zile in acvariu mare si starea lor s-a agravat vizibil. Asa ca i-am pus din nou separat.
Ma gandesc sa schimb jumatate din apa, sa scada concentratia de sare si sa pun femela de betta impreuna cu molly. Banuiesc ca trebuie sa completez cu baktopur corespunzator cu cantitatea de apa schimbata.
E ok asa?
|
 |
|
alina_g wrote:Mai degraba de saprolegnia... 
Am citit un pic despre saprolegnia. Inteleg ca este o micoza care intervine de obicei pe un organism slabit de o infectie bacteriana. In acvariu mai am un platy, femela albastra de betta si trei ancistrusi, care nu par sa aiba pete. Ar trebui un tratament anti-micotic in acvariu?
Tratamentul cu baktopur o sa-l fac separat, in alt bazin.
|
 |
|
Merci Alina, o sa incerc cu baktopur direct.
Zilele trecuta mi-a murit cealalta femela de betta. A fost vorba de columnaris? Iti poti da seama din poza?
http://community.webshots.com/photo/536640600/2895850620057646846cWTITT
|
 |
|
alina_g wrote:Baktopur direct, aqutan si temperatura de 28 de grade.
Multumesc pentru raspuns. Poti sa-mi spui ce s-a intamplat cu femela mea? De unde are umflatura? Ce boala crezi ca are?
|
 |
|
Continui aici, ca sa nu mai deschid un topic nou.
Am o femela de betta, de prin decembrie. Am primit-o cu burta rotunda, plina de icre. Masculul nu s-a atins de ea. De prin februarie are o umflatura intr-o parte. Se mai poate face ceva pentru ea?
Am pus niste poze aici:
http://community.webshots.com/photo/536640600/2973694020057646846bjZAlT
http://community.webshots.com/photo/536640600/2874089640057646846zwreOb
http://community.webshots.com/photo/536640600/2129799620057646846yicFTM
In zona umflata are solzi un pic ridicati.
|
 |
|
Imi plac fotografiile. Sunt multe reusite. 
|
 |
|
Kiwi wrote:cristal> Acum văd că am intr-odus alt link  De fapt era vorba de cărţulia asta. Greşeala mea 
Cartea asta pare mult mai interesanta.
Vad ca are si texte pe langa poze. Succes la shopping daca te hotarasti sa o iei 
|
 |
|
Kiwi wrote:
AcestAxelrod? Mă mănâncă puţin cardul şi parcă aş cumpăra-o.
Eu am citit review-urile de pe Amazon si nu sunt deloc pozitive. Inteleg ca este un atlas numai cu poze, cu cateva simboluri sub fiecare poza in loc de informatii, si cu un index cu mari probleme. E buna de rasfoit daca vrei o carte cu poze, dar e greu de gasit ceva dupa indexul de la sfarsit si nu are aproape de loc informatii despre pestii respectivi.
Pe de alta parte, vad ca Axelrod este o somitate in domeniu. Poate il are Dalles si-ti da un feedback mai pertinent.
Cei care au comentat la Atlasul lui Axelrod, aveau pareri pozitive despre
cartile lui Hans A. Baensch. Poate merita sa arunci o privire ...
|
 |
|
g.g wrote:La pretul unei carti de afara, vazuta sa zicem pe e-bay.com, se adauga transport, comision la transfer bancar, vama, tva.
175 RON + TVA, sunt disponibile 15 bucati.
Adica 2 milioane. Cam multishor pentru mine acum. Dar e bine ca se ocupa cineva sa le aduca, mi se pare ca exista putina informatie pe la noi, in afara de Internet. S-ar putea sa gresesc, pentru ca interesul meu in domeniu este extrem de recent. Eu nici nu am auzit de revista de acvaristica pe care o mentioneaza RaresLuc. Si pentru ca ma intereseaza fotografia, cam tin un ochi pe piata de reviste. :foto:
Poate scoate Asociatia o revistutza ... 
|
 |
|
Dalles wrote:"Acvaristica" lui Bud n-am rasfoit-o pana acum, dar "Acvaristica practica" a lui Mircea Oprea e bunutza. Prima editie, care a aparut pe la mijlocul anilor '90, inainte de era Internetului, mi-a cam rasturnat ideile despre acvaristica. Desi nu e "Encyclopaedia..." lui Axelrod, eu zic ca e cea mai completa si mai exacta carte de acvaristica din Romania.
 Dalles, merci de feedback. Am pus-o pe lista de shopping. Lista care devine din ce in ce mai lunga. :bmov:
g.g. zicea in alt topic ... la plante:
g.g. wrote:Pentru cunoscatori este disponibila si cartea "The Aquarium Plant Handbook", intr-o prezentare grafica de exceptie.
Are si un pret de exceptie? Am dat un search si am gasit review-uri pozitive. Vad ca afara este undeva intre 25 si 30$.
|
 |
|
Eu am vazut 2 carti in magazinul online. Sunt bune de ceva? Le are cineva? Merita cumparate / citite?
|
 |
|
Si mie imi place cum arata. Desi eu nu prea ma pricep decat asa, estetic
Arata bine fundalul, si-mi place anubias-ul cocotzat. 
|
 |
|
Allen_g30 wrote:@Cristal, ca sa prinzi betanii, daca ai posibilitarea de a seta ap pe manual, cel mai indicat este sa ai timp de expunere mic (gen 1/50 sec), diafragma deschisa (2.2 - 2.8) si blitz-ul activ setat la putere minima.
o sa fac cateva poze la betanii mei si o sa le pun pe galerie.
Am vazut pozele tale. Sunt super. Imi place cea cu nymphea si gasca de scalari.
Bettani imi ies clar, asta ziceam acolo, ca sunt mult mai lenesi decat molly. Cu molly am probleme, nu stau locului nici o fractiune de secunda. :-)
Ma ocup de ceva ani de fotografie, stiu teoria. O sa incerc si eu faza cu blitul slave, aveam o celula foto cu care il sincronizam, sa vad daca o mai gasesc. Si parca aveam si un filtru de polarizare.
Cu ocazia asta poate dau jos praful de pe aparatura foto. Filtru de polarizare nu l-am mai folosit de vreo 3-4 ani. Iar celula foto nu am folosit-o decat la fotografii de produs, mi-am batut capul cu niste sticle la un moment dat. Am vazut ca si tu te-ai ocupat de asa ceva.
Scuze de off topic. 
|
 |
|
Wow ... super arata! Imi place mai mult a doua. De unde este lumina albastra? Neon? Blitz filtrat?
De pe primul link mi-au placut Poetica si Paparazzi obosit 
|
 |
|
Mie imi place mai mult poza originala ... mai contrastanta si mai calda. Super rezultatul.
De cand am pesti imi bat si eu capul cu pozatul lor, dar ceva nu prea merge. Nu ies clar decat bettanii, si doar atunci cand stau pe loc 
|
 |
|
P.S. Cristal....scuze de off topic
 Nu e nici o problema cu off topicul ... mai ales ca am inceput sa inteleg pe unde am gresit. Si eu citisem ca nu e neaparat nevoie de aerare, dar inteleg ca in contexul tratamentelor si temperaturii ridicate se schimba radical situatia.
Cata vreme tin sarea in acvariu?
@Rares: as muta eu pestii in alt acvariu pe durata daca as avea unde.  Mai am un bol dar acolo nu pot pune filtru. Anubiasul meu face niste frunzulite tare galbene in ultima vreme. Semn ca protesteaza la medicamente.
|
 |
|
Incep sa inteleg rostul aerarii ... multumesc pentru explicatii.
In plus, am citit acum pe un site paragraful urmator legat de folosirea verdelui de malachit + formalina (compozitia Costapur-ului):
It is essential to increase aeration in the tank, since the oxygen levels will drop. An adequately sized airpump will effectively take care of the problem. Because of the decrease in oxygen levels, never use formalin while treating the tank with high temperature.
Din pacate am citit prea tarziu. Eu am facut tratamentul cu Costapur cu temperatura in acvariu de aproape 29 de grade.
Trebuie neaparat sa cumpar un kit de masurare a paramentrilor apei din acvariu.
Multumesc mult pentru ajutor.
|
 |
|
Am schimbat vreo 12 l de apa, am pus 1 lingurita cu varf de sare la 10 l. Prea putin? Mi s-a parut mult o lingura la litru. Am citit ca betta nu sunt amatori de apa sarata. Pestii nu mi s-au parut prea fericiti in noua apa. Trebuie aerare? Am doar filtru, nu si pompa de aer. Am scazut temperatura la 27.
Am observat o noua problema.
O pata rosiatica pe burta celeilalte femele de betta si solzii ridicati in zona respectiva. Ea are burtica umflata de cand am primit-o (aproape o luna).
Poza.
Pe partea cealalta arata ok.
Am citit niste lucruri cam rele despre ulceratiile insotite de solzi ridicati. Inteleg ca in general duc la hidropizie. Deocamdata nu este decat o zona inrosita, nu pare rana deschisa. Sa o las in acvariu impreuna cu ceilalti pesti? Oricum, in afara de sanitari si un pui de molly, par cam toti bolnavi. 
|
 |
|
Uf ... mi-a raspuns si mie cineva
Multumesc. O sa schimb maine vreo 10l de apa si pun doar Aquatan.
De vreo 2 zile femela de molly are o pata alba (sau o gaura) in coditza. Se misca asa iute ca nu prea reusesc sa-i fac o poza decenta sau sa vad mai bine ce are.
Poza
In plus mai are o zona mai albicioasa intr-o parte (pe care nu o avea acum 2 saptamani).
Poza
Dupa tratamentul cu Costapur betta a scapat de tubuletzul albicios (2mm lungime x 0.5 m diam.) ce statea agatzat de branhii. Au ramas doar petele albicioase.
|
 |
|
eek! wrote:Morcovi si castraveti felii subtiri de tot sau mai bine tocate marunt?
Eu le-am dat felii ... cam de 3-4 mm grosime. Cu morcovii nu am avut asa de mare succes. Ancistrusii mananca de pe fund, nu stiu cum o sa le dai feliile tocate marunt. Doar daca reusesti sa le prinzi cu un elastic de un bolovan. :-)
|
 |
|