| Message |
|
|
|
30% e cam maximul de volum pentru intretinere. Numai in cazuri speciale scoti mai mult.
|
 |
|
|
|
Cat despre pestele bolnav depinde si ce anume are. Vezi sectiunea de Boli/Tratamente. In functie de ce are tratamentul e specific.
|
 |
|
|
Pai furtunul lipit cred ca vrea sa il foloseasca pt schimburile de apa nu pentru curatarea de substrat. Eu sunt impotriva solutiilor radicale ca de exemplu lipturile, vopsire, samd, dar daca omul vrea asa... 
|
 |
|
|
|
Pentru un gup nu! Pentru ceva mai mare posibil sa fie prea mic. Atentie la mutat caci daca pestele e bolnavior si il muti intr-un mediu foarte diferit fata de cel in care provine ii provoci un soc pe care s-ar putea sa nu il poata suporta si sa moara.
|
 |
|
|
|
Daca ai folosi un recipent mai larg in fata acelui furtun viteza momentana ar fi mai mica prin recipientul acela decat prin furtun. (cel putin io asa imi aduc aminte de la fizica) Si avand diametrul asa de mic nu ti se blocheaza cu cate o pietricica? Mie asa mi s-a intamplat. Daca ai avea nicip foarte fin ca substrat nu crezi ca l-ar trage si pe el?
|
 |
|
|
|
Si niste locuri in care sa se ascunda pesti de-i pui acolo. Daca sunt bolnaviori vor vrea sa stea retrasi.
|
 |
|
|
159$ aparatul plus 100$ 3 refiluri si ar trebui sa te tina intre 4 luni jumate si 6 luni pentru un acvariu de 240l (zic ei). N-ar fi chiar atat de scump, dar oricum e mai mult decat mi-as putea permite momentan! (nemai vorbind de costuri de transport). 
|
 |
|
|
Asta e kestie peste care am dat din intamplare: Carbo Plus.
Voi ce parere aveti?
|
 |
|
|
|
Corect si acest fapt totusi veai avea calcar depus pe capacul din geam. In mod normal nu ajunge pe el numai apa din evaporare mai ales daca ai pesti saritori.
|
 |
|
|
Corect se depune calcar, dar nu ai decat sa il ridici si sa il speli la jet la cada cu dusu si o laveta d'aia dura si gata. Gandeste-te ca la asta e un pic mai mare decat o foaie A4 daca ar fi mai mare ar fi mai complicat.  Vezi si aici mai e o chestie respectiv eu nu am nimic metalic in apropierea "borcanului" ca totul e pe plastic si deasupra capacului de sticla. Cum stim ca tu ai "cada" (si o "vana" este un acvariu mediu-mare nu imens, undeva la 200-400 litri) nu se punea problema la fel ca la muraturi (adica vreo 30 de litri)!  (nici macar ca si intretinere caci e mai simplu la ala mare.)
|
 |
|
|
Nu cred ca are cineva inca. vezi la Filtre externe canistra la preturi bunicele se discuta ceva desi e in topicul de Vanzari
|
 |
|
|
|
Nu-ti da nimeni in cap nene akademik. Este bine venita readucerea discutiei la subiectul initial. Eu la fel mi-am spus parerea si sincer sa fiu chiar o sa o si pun in aplicare caci am si eu o conserva de genul 40x20x30. Acum nu avem niste date capacul asta pentru ce este caci io am un capac la cutia de conserve si e o bucata de sticla simpla si cu un bec economic deasupra (si @adi2004 sa sti ca de spart nu s-a spart si nu se prevede asa ceva prea curand datorita dimensiunilor mici), dar la mine e ca sa nu sara pesti afara si sa mai scada din pierderile prin evaporare.
|
 |
|
|
Pana la urma ideea e ca ce e pe incandescenta (1) generaza multa caldura => scoti caloriferele din casa ca nu mai ai nevoie si (2) randamentul becurilor pe incandescenta obijnuite este mic => necesar un numar mare de unitati + platit facturi mari la curent.
Cred ca asta rezuma polemica in legatura cu incandescant vs. fluorescent?!
Un balast electronic este de preferat unuia electromagnetic lund in considerare (1) calitatea balastului electronic si provenienta verificate (2) balastul electromagmetic (clasic) este de preferat unuia electronic de proasta calitate (din mai multe considerente discutate in posturile anterioare si pe vechiul forum)
Si am rezumat si cealalata polemica, nu?!
Acum ar fi interesate solutiile de care se poate dispune...
|
 |
|
|
|
Nu stiu ce sa zic cu rasinoasele astea. Eu sincer nu as vrea sa-mi tamaiez pestii asa incat sfatul meu este sa astepti un raspuns de la cineva care stie cu ce se mananca si iti argumenteaza bine raspunsul (de obicei asa stii ca are ceva experienta pe sub tichiuta) inainte sa te apuci de ceva.
|
 |
|
|
Ptiu! Pai normal ca sunt de firma doar nu le-am facut io in spatele blocului! 
|
 |
|
|
Ei, ei akademik!  Discutia a degenerat doar de la un capac pt borcanul de conserve la un capac de acvariu. Eu de exemplu as face capacul la un asfel de acvariu din sticla cu iluminare prin spoturi. Lumina nu iti trebe foarte multa pentru dimensiunile alea si poti sa incropesti un acvariu dragut, e adevarat fara pesti. Sau doi gupi masculi. 
|
 |
|
|
Hehe! Si la mine mai dureaza! 
|
 |
|
|
Logic! Totusi faptul ca un obiect electric nu degaja multa caldura nu inseamna ca nu consuma. 
|
 |
|
|
Pai si daca ma inscriu si eu cine mi-i creste pana imi termin acvariu? 
|
 |
|
|
|
Nu cumva l-ai luat tu pe ultimul?
|
 |
|
|