[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Iskebible
Forum Index » Profile for Iskebible » Messages posted by Iskebible
Pai da, dar cu spoturile iti faci o ciorbita! Sau nu il tii in casa si pui niste ventilatoare sau un sistem de racire ca'n frigider. Oricum stiu ca si lampile alea cu mercur sau ce sunt de mare putere te coc si te si usuca la buzunar.
Ca sa nu mai vorbim de cei mai maricei care ajung la 1m si ceva, pe langa asta unii dintre ei sunt pesti de card si se recomanda cate 4-5 exemplare.
@Marele Alb
iridiscent poate fi pangasius sutchi
Colectie de Linkuri despre Plante
Despre Hemichromis lifalili
Raising discus fry without parents
Astronotus ocellatus
MicrogeoghagusI Ramirezi
Ancistrus - reproducere
Aspidoras pauciradiatus
Cresterea discusilor
Despre reproducere la Ancistrus sp.
Notiuni de genetica la Betta splendens
Killie - Ghidul incepatorului
Filme cu Killie
Anubias barteri var. Nana
Bacopa monnieri
Barclaya longifolia
Cryptocoryne balansae
Echinodorus amazonicus
Echinodorus cordifolius
Echinodorus grandiflorus
Echinodorus longiscapus
Echinodorus ozelot
Echinodorus pellucidus
Echinodorus rubin
Echinodorus schlueteri leopard
Echinodorus tenellus
Hydrocotyle verticillata
Nymphea Lotus var. Red
Potamogeton Lucens
Vallisneria americana var. americana
Eh! e oarecum neimportant si total off-topic daca e poate iti pun o poza si mai vb pe pm.

Ca sa revenim deltaglass lucreaza ok, cel putin taindu-ti geamul la calculator sunt sanse mici sa te alegi cu bucatile aiurea; preturile sunt mai mici decat la swiss. Totusi suntem in Romania si daca esti cu adevarat ghinionist poti sa gasesti cuie unde nu te astepti si tot tu dai bani pe doctori! La deltaglass sau la swiss cel putin ti se maresc substantial sansele bune!
Mai nu stiu exac, dar ca pe "cristalul" de pe masa lu' bunica-mea care e un geam de 8 cred si care are cantul polizat intrum unghi foarte mare si luat mult din grosime, intrat in masa materialului cu aproape 10mm.
Grad, ca in grad/grade (celsius, radiane)?
Si slefuirea aia de la 1-2mm la juma din grosime intr-un unghi mai mic sau mai mare stii cum se cheama? (scuze pt off-topic)
Da! Pai asta ziceam si io ca nu stiam cum ii zice la strada, dar asa e dupa Sos. Giurgiului pe Luica si exact cand ajungi la Aparatorii Patriei ultima straduta inainte de intersectie. Merci teddy2k pentru numele strazii.

Sfat! Nu cereti slefuire la geamuri ca puteti avea surprize si in plus platiti munca de 5 minute fara motiv.
ATENTIE! Slefuirea la orice fabricuta d'asta inseamna cam 1,5-2 mmm din grosime si deci lipitura pe suprafata mai mica asa ca mai bine o faceti cu manuta voastra cu o piatra pt sticla sau glasspapier fin intins pe o bucata de lemn si doar in cant cat sa iei un pic "ata" marginii ca sa nu mai fie taiosa.
ATENTIE FOARTE MARE! daca cumva veti trece piatra sau glasspapierul pe suprafata de contact a lipiturii aceasta din urma nu va mai fi rezistenta deci atentie mare!
Pai si ce fac ma duc cu galeata in parc si iau pietrisu de acolo, alergat fiind de jandarmi?
De ce sa te certi cu socru? Il inveti cum sa aiba grija de el si il faci cadou de ziua lui!
Oricum ar fi pacat de el daca nu o sa fie intretinut calumea de cine il ia.
Acum asa e cum spui tu, diferenta despre care se discuta este aceea de pret si calitate. Caci una e sa-mi iau o combina de la chinezii din piata si alta e sa imi iau un sony de la reprezentanta; aia din piata costa putin, dar si calitatea lasa de dorit, asa si cu droserele. Da! un droser electronic de calitate este de preferat unuia electomagnetic, dar unul electromagnetic este nu de preferat ci singura optiune in locul unuia electronic de proasta calitate. Un droser electronic de proasta calitate sunt bani aruncati de pomana dpdv acvaristic caci iti modifica propietatile neonului. Aici asta este problema caci soare in miniatura care sa il pui pe bazin nu exista deci lumina de la diversele surse trebuie combinata in asa fel incat caracteristicile sa fie cat mai aproape de necesitati si asta nu inseamna doar intensitate luminoasa. (vezi articolul despre neoane - cel putin pe vechiul site era).
Sau pentru reglare debit poti folosi "metoda distructiva": iei un ac fin si cu grija perforezi furtunu care pleaca de la pompa in portiunea lui aeriana (asta daca esti lenes ca mine, vezi ca daca iti scapa mana faci o gaura prea mare si nu mai bagi deloc aer in bazin, deci trebuie sa ai banda izolatoare la indemana).

Sfatul meu! Nu fi lenes mergi la magazin cumpara un "T", niste furtunel si un robinet si faci derivatie cu care vei putea controla cat de cat exact debitul de aer care intra in bazin.

Din Lucian:

[...]-poti umbla in vibrator si ii reglezi distanta dintre lamela si electromagnet.

Vezi sa il scoti din priza si din racordul de la furtun daca vrei sa faci asta; daca nu prea le ai cu mesteritul mai bine adopti alta metoda; poti sa o descentrezi si sa fac ceva mai mult zgomot.
Eh! Scuzele mele! Am fost mai mult la prietena in Armata Poporului decat la facultate in Aparatorii Patriei . Si m-am tinut expres sa nu le incurc cand le scriu, dar tot le-am incurcat. Scuzele mele! Statia de metrou este APARATORII PATRIEI. (oricum Armata Poporului nu e pe tronsonul ala.)

Interesanta discutia despre Delta Glass. Am vrut si eu sa comand niste sticla de 10 de la ei dar m-am lovit de refuzul categoric al doamnei de la telefon care mi-a oferit 2 argumente:

1 - Delta Glass nu vinde decit la persoane juridice.
2- Cantitatea de sticla pe care o vroiam eu era prea mica (e vorba de sticla pentru un acvariu de 130x55x50).

Deci daca cineva (persoana fizica) chiar a reusit sa achizitioneze sticla de 10 de la ei, il rog sa ma contacteze si pe mine si sa-mi spuna prin ce minune a reusit.

Eu am cumparat acum o luna jumate si doar daca s-a schimbat ceva intre timp nu mai e asa: Comanda am facut-o personal si nu am vrut sa o iau pe firma desi aveam posibilitatea, dupa ce am facut comanda m-a intrebat daca pe firma sau nu si mi-a facut factura pe persoana fizica, de cumparat am cumparat chiar geam de 10 float vreo 2 metri si ceva debitat.
Doar pentru sticla nu cred ca merita drumul dus intors. Sincer numai gazul te costa pe putin vreo 2 mil.; in plus nu cred ca are nimeni chef sa conduca 1200 de kilometri intr-o zi daca nu are interes, nemai vorbind de faptul ca tre sa te mai plimbi si prin oras si platesti in plus pierderile daca vrei pe loc.
Poate insa ai pe cineva cunoscut care face transporturi gen de la vama de pe langa Timisoara spre Bucuresti si ii dai lui hartiile iti face si comanda si iti aduce si marfa.
In rest incearca sa gasesti prin Timisoara sau pe langa ca impsibil sa nu fie vreuni care sa aduca si le dai lor comanda.
Este intotdeuna bine "sa iti faci mana" inainte cu niste acvarii mai mici, pe care apoi poti sa le folosesti ca spitale, crese, samd. Insa o sa te mire cat de usor e sa lipesti acvariu, mai greu este sa o faci artistic. (experienta propie - si daca cautati pe vechiul forum o sa gasiti filtrul pe care l-a construit Lucian si ce probleme a avut cu siliconul negru - unde Lucian nu se poarte spune ca nu ar avea experienta, dar mana se formeaza intradevar din exercitiu).

PS
In vechia galerie foto exista un album de genul "cum lipesti acvariu" - autorii acvariului Razvan, Dan, mosu si inca cineva daca imi aduc bine aminte, scuze daca nu.
Sfatul meu este sa mergi la deltaglass. Nu e greu de ajuns. Vad ca esti din Giurgiu, daca mergi cu masina si stii sa ajungi la Piata Sudului o iei pe Sos. Berceni spre Spitalul 9 si la prima intersectie mare faci dreapta si imediat stanga (o sa la intersectie ai cladirea universitatii spiru haret pe parte dreapta venind pe Sos. Berceni - scrie mare pe ea); strada ar fi Bucovat (fonetic Bucovahtz ). Altfel daca stii intersectia de la Aparatorii Patriei (care este intersectia mai sus mentionata) unde poti sa ajungi de pe Sos. Giurgiului(numai ca nu stiu eu sa-ti explic cum exact) strada este exact aceeia vis-a-vis de poarta Universitatii Spiru Haret.
De ce sa mergi la deltaglass pai simplu sa fi mare ghinionist sa nu-ti taie geamul perfect (considerand ca e computerizata taierea), pretul e 12,5 euro pe metru patrat de geam float de 10mm (si nu cred ca vrei mai subtire ca atunci nu faci acvariu ). Minusuri, daca vrei geamul imediat iti pune pierderi , daca nu in 3-4 zile de la comanda il ai sigur - dar nu stiu daca primesc comenzi telefonic si sfatul meu este sa nu faci comanda telefonic caci doamna care preia comenzi este locata tot in hala, unde e un zgomot infernal.

PS
Nu cred ca vrei sa mergi pe jos (cel putin nu sa ridici sticla ), dar daca e poti lua metroul pe tronsonul 2 (IMGB-Pipera) directia IMGB si sa cobori la statia Armata Poporului (statia de metrou are iesire diagonal peste intersectie fata de cladire universitatii mai sus mentionate).

Bafta!
Pai bun si pana la urma se ofera careava sa mearga pentru mai multi?
Lukaboy, care s-a oferit, mai merge? Sunt cativa interesati. Sa ne zica cine poate si stie sa mearga si vorbim pe pm cu respectivu'.
Cel mai clar in cazu de fata este patania unui amic. Asta primeste cadou un acvariu maricel la vreo 100 si ceva de litri lipit insa cu silicon obijnuit exceptand niste intarituri verticale pe laterale. Lipitura era insa nasoala si lui nu i-a placut, a zis sa o desfaca, pas de a desface liptura de silicon special, se supara omu' si dupa ceva certuri cu nevasta se hotaraste sa il arunce ca inutilizabil, dar se gandeste sa nu il mai care pe scari ca e greu rau, deci sa il sparga. Il inveleste intr-o patura si dai si sparge la el cu ciocanu, dupa ce ridica patura constata cum geamurile lipite cu silicon universal nici macar nu iti dadeai seama ca ar fi fost lipite vreodata, in schimb avea 4 picioare duble de sticla ce tronau inca lipite pe fund, pe care de altfel asa l-a carat la gunoi. Concluzia o trageti voi.
Mai exact "aici" inseamna in rubrica "Despre noi" ca si asa e goluta pe forumul asta nou. Ideea ar fi ca detaliile sa cuprinda descriere de acvariu(i) cat mai completa si apoi alte preferinte. Asta si pentru ai ajuta pe cei care incearca sa raspunda la intrebarile si nedumeririle postate si ca sa nu se intrebe in fiecare post ce dimensiuni are acvariul?, dar a fost ciclat?, ce filtrare?, ce iluminare?, temperatura?, alte propietati ale apei?, mancare de ce fel si cata?, plante?, copaci? , pesti si in ce numar?.

Forum Index » Profile for Iskebible » Messages posted by Iskebible
Go to: