[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Iskebible
Forum Index » Profile for Iskebible » Messages posted by Iskebible
Inca nu e pus liku? Accesezi galeria de pe site din meniu. Cu ocazi asta mai vezi si ce e nou pe site, un articolas, doua, poate ceva anunturi si noutati.
Stiu, Razvan! De altfel, pozele de pe vechiul forum(pe care nu pot sa le accesez) de la constructia unui acvariu pe care l-ai incropit, sunt de foarte mare ajutor pentru cineva care nu a mai facut asta. Si inafara de o bere nu cred ca a fost vorba de alte plati!
Ar trebui sa pui oferta: "Confectionez acvarii moka!!!" sa vezi ce sar oamenii!!

Scuze pentru offtopic!
Momentan am vorbit cu persoana care le aducea si a intampinat ceva probleme cu chinezi
Dar reciproca este valabila: multi melci vii => scade calciu din apa = scade duritatea!

Uite ca reciproca nu stiu daca e valabila. La mine oricum apa are duritate mare asa incat favorizeaza dezvoltarea melcilor care normal au nevoie de materie prima pentru casele lor. Acum apare si alta problema, inafara cazului in care doresti sa cresti numai melci, miscarile in cadrul populatie de melci pana la o oarecare stabilizare va duce la moarte unora dintre ei, de aici si problema expusa de Lucian un melc mort nu inseamna numai o crestere a gh-ului ci si o sursa de compusi azotati rezultati din descompunerea melcului in sine, rezultul fiind un dezechilibru total neplacut pestilor.
Ca ultima problema, dar nu mai putin importanta, in cazul acvariilor plantate unele specii de melci se vor dezvolta foarte frumos in detrimentul plantelor, nu de alta dar unele specii de melc nu consuma numai alge. Deci atentie!

Ca si cuvant de incurajare catre incepatori, ganditi-va ca eu sunt incepatorul, incepatorilor insa incerc sa invat cat mai mult si sa le ofer pesticilor mei conditii din cele mai bune si mai apropiate de habitatul lor natural. In acvaristica, ca si in alte domenii, te poti afla de multe ori in situatii pe muchie de cutit, totusi nu dispera caci exista oameni care sunt gata sa ajute macar cu un sfat, care va face diferenta, iar sfatul meu este CITESTE! INVATA! CERE SFATURI! si urmeaza-le, nu actiona pripit si totul va fi ok! Ah! si sa nu uit foloseste butonul de Search atata aici cat si pe Forumul vechi!
Acum depinde si ce fel de melci. Uite, de exemplu, eu am cat sa aprovizionez un restaurant frantuzesc. Nu stiu exact ce sunt (unii pot fi Limnaea, ceilalti pot fi Ramshorn), dar de la 4-5 bucati intr-o luna, pentru ca am zis ca nu e o problema daca se mai inmultesc si ei, m-am trezit cu inca un rand de substrat, deja nu ma mai chinui cu metoda "digitala" si nici cu metoda "legumelor" ii scot cu spatula. Ma rog, eu o sa scap de ei la inaugurarea noului acvariu, adica peste 2 saptamani. Ideea e ca infara de Pomacea (care din cate am inteles se inmultesc mai greu) ceilalti pot deveni o corvoada in plus. Concluzie: nu faceti ca mine, incercati sa le controlati numarul de la inceput caci dupa va fi mai greu, mult mai greu, iar "un melc mort" = "calciu in apa" => "posibil dezechilibru".

PS
Un lucru este cert nici urma de alga in cutia mea de conserve.
Deci clar au si ei un rol, iar eliminarea lor totala poate fi neplacuta.
"Deocamdata", inseamna ca inca se lucreaza. Intodeauna exista posibilitate de ce e mai rau. Totusi baieti lucreaza cat pot de mult si de repede. Eu unul sunt sigur ca pm-urile sunt si ele pe undeva pe acolo si le vor reface cumva accesul la ele.
A existat o oferta pe vechiul forum de filtre canistra marca Jebao in 3 variante modelul 900 si ceva copiat dupa Eheim.
M-am aratat interesat atunci de achizitionarea unuia si sunt in continuare interesat.

PS
Daca ofertantul de atunci mai are il rog pm.

Forum Index » Profile for Iskebible » Messages posted by Iskebible
Go to: