[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: silvia
Forum Index » Profile for silvia » Messages posted by silvia
super idei, mersi mult , am sa incerc maine sa caut o solutie gen ventilator, deocamdata am ridicat capacul si o sa reduc nr de ore de lumina aprinsa . Sper sa fie ok pana reusesc faza cu ventilatorul . Inca o data, multumesc pt sfaturi !
Este a doua zi consecutiv cand observ temperatura apei cam ridicata - adica sunt 29 grade , chiar daca am redus putin cate putin incalzitorul pana azi dupa amiaza cand l-am scos efectiv din priza .
Tin sa va spun ca am pestisori de genul gupy,xipho,moly,zebre, in total cam 12 pesti intr-un acvariu de 60 l si cativa pui f mici de gupy. Pana acum le-am asigurat o temperatura de 26 de grade. Acvariul nu este in apropierea geamului , oricum camera are toata ziua draperiile trase ca sa fie racoare, nu stiu ce ar putea sa determine cresterea temperaturii si ce pot sa fac sa remediez problema !!!
simptom?? nu stiu ce sa zic: nimic deosebit. Pesticii sunt vioi , se joaca (zebrele sunt cele mai nebunatice ) , toti mananca , nu mi se pare nimic naspa . Intr-adevar , neonii au fost singurii care au prezentat forme ciudate de manifestare : pareau amortiti pe cate o parte a corpului , la doi dintre ei le aparuse o mica pata alba undeva aproape de ureche iar cu 2-3 ore inainte de deces pareau super epuizati (nu mai inotau) si pluteau in deriva.
Am vazut recomandarea de a face teste dar nu stiu ce presupune lucrul asta. Unde gasesc astfel de teste , cum arata , cum se fac si mai ma intereseaza si pretul acestor teste . Daca aveti timp sa imi dati ceva amanunte , va multumesc!
saptamanal , cam 1/3 din volum si cu solutia aqua safe corespunzatoare schimbului de apa
scuze ca nu am mai scris , dar am avut modemul stricat si .. pauza la internet.
deci:
1. nu am bagat nimic nou ;
2. filtru merge 24/24 ;
3. mai am : 2 molly negrii , 2 zebre rosii , 2 xipho, 2 platy , 2 sanitari , 2 gupy si acel rechinas pt care mi-am luat atatea probleme pe cap;
4. apa e ok, putin tulbure cred ca de la excremente-nimic deosebit;
5. oxigen am pus in plus fata de ce avea acvariul;
6. mancare le dau de 2-3 ori pe zi si le dau doar cam cat mananca in vreo 5-7 minute.
Intre timp , pot sa va spun ca nu mai am nici un neon (din cei 4) si am luat de la petshop o solutie antibacteriala . Va dati seama ca nu mai cumpar neoni macar 2-3 saptamani pt ca nu vreau sa mai patesc asa ceva dar sunt tare frumosi si cred ca o sa am rabdare sa vad cum sta treaba si dupa aceea cumpar .
Pe de alta parte , am si noutati frumoase: am 2 pui de molly !! I-am pus in maternitate sunt cat 2 scame!!! Sper sa le mearga bine!
Daca voi credeti ca au nevoie de ceva special, va rog sa imi spuneti.
dupa cum stiti , saptamana trecuta mi-a murit un neon si se pare ca fenomenul continua ! Aseara a mai murit unul si de dimineata inca unul . Mor de ciuda , pt ca am facut tot ce am putut sa le asigur un mediu bun si nu mai stiu ce sa fac. Nu vreau nici sa iau altii pana nu reglez problema. Intrebarea mea este cum pot trata apa pt ca sigur trebuie facut ceva , sa cumpar ceva o solutie si de abia dupa aceea sa cumpar alti neoni . Astept sfaturi si multumec anticipat !
Nu ma supar si ai dreptate - ma enerveaza la culme vanzatorii de la magazinele pet-shop care ne mint ca pe niste copii . Incerc eu sa fiu cat mai documentata si altadata sa le dau peste nas cu cunostintele lor varzet cu tot !!! Asta e , am comis-o !! Imi cer scuze daca am suparat pe cineva dar nu am avut nici cea mai mica intentie sa fiu acida ! Multumesc de sfaturi si ma bazez pe voi pe viitor daca mai am nelamuriri .
nu m-am suparat pe nimeni doar imi pare rau ca am gresit luand rechinasul dar acum nu mai am ce sa fac , nu as vrea nici sa il dau , mi-e mila de el . Sper doar ca nu va creste f f f mare sau daca o sa am posibilitate ii amenajez ceva mai spatios .
am populat acvariul de o saptamana si pana acum totul a for ok ; am cumparat urmatorii pestici: 2 molly negre , 2 xipfo , 2 platy , 4 neoni , 2 gupy , 2 zebre rosii si acel rechinas pt care m-a certat toata lumea . Am considerat ca sunt specii care se inteleg si chiar asa este ( in afara de baiatul platy care umbla dupa fetita xipho-cred ca in acvariul meu pluteste o gelozie !!! - baiatul xipho e in criza , alearga tot timpul dupa fata lui! ) .
azi de dimineata am observat unul din neoni ca sta retras si nu mai inoata asa "coerent" . partea din fata a corpului pare sa se miste bine dar o pereche de aripioare de pe burta nu le mai misca . am citit pe forum ca ar fi o boala care paralizeaza musculatura, cam asa ceva . in cazul in care va muri , as vrea sa stiu daca as face bine ( ca oricum aveam de gand ) maine sa le improspatez apa - cam 1/3 din volumul de apa , la care sa adaug si putina solutie aqua safe si mai am ceva dezinfectant . astept indrumari si nu va suparati pe mine daca nu sunt prea explicita . sper doar ca voi face ce trebuie si sa nu pateasca nimic nici un pestisor - am prins un drag de ei !!!
am inteles care e problema !!! am luat un pestic care se va face mare de tot ! o sa vad eu ce fac cu el pana mai creste , oricum imi e mila de el sa il dau. Nu o sa mai iau inca unul , mai ales ca nu m-ati lamurit de loc cu faza care e baiat si care e fetita si sa nu ma pomenesc cu 2 monstruleti in acvariu !
o sa il tin atata timp cat pot si mai vedem dupa aceea ; multumesc de "sfaturi" !! ( asta e bafta incepatorului )
sper sa fie ok , iar ca sa glumesc pe aceasta tema , am mai postat o intrebare legata de sexul rechinasilor unde mi s-au dat niste informatii tari de tot : se pare ca se va face f mare si intr-adevar , o sa manace el !!!
am cumparat doar un rechinas si imi cam e mila de el ca e singurel ; as vrea sa-i pot deosebi ( femela de mascul ) sa imi dau seama ce am luat si sa ii cumpar o pereche . Nu prea am incredere in cei de la pet shop ca m-ar indruma cum trebuie . toti celalti pestisori sunt macar cate doi, numai el e singurel .
am cumparat in sfarsit pestici: am 4 neoni rosii , 2 xipfo , 2 molly negri , 2 platy si un rechinas . Am incercat , la cei cate doi , sa iau fetita si baiat. Am cumparat fulgi Tetra Min junior ca sa le dau mancare si ceea ce ma ingrijoreaza este rechinasul care pare sa nu manance deloc . In rest, pare ok , se joaca , cerceteaza toate locurile , nu pare bolnavior. Asta se intampla de 2 zile . Sper din tot sufletul sa nu aiba nimic , poate gresesc eu cu ceva . Astept recomandari , multumesc !
daca va mai aduceti aminte de mine , am avut mari idealuri de a-mi cumpara un acvariu in forma triunghiulara . am renuntat deoarece la comanda era f scump si nici prea reusite iar "de gata" ffff scumpe .
am luat acvariu dreptunghiular , de 60 litri , chiar daca am fost putin pacalita la magazinul de unde l-am luat ca ar avea 72 l !! asta e ! oricum e suficient .
Acum vin la voi cu alte intrebari : am spalat nisipul cumparat de m-am plictist , cred ca am consumat o tona de apa si tot parea sa mai iasa ceva culoare din el . Tin sa mentionez ca nu am luat nisip colorat , e foarte apropiat de cel natural , singura chestie e ca are particule putin maronii si de aici cred ca e problema ! Am asezat tot acvariul , am pus in functiune toate mecanismele si dupa doua zile tot cam tulbure e apa . De fapt am impresia ca e un fenomen gen ceata sau aburi ! Ma enerveaza la culme !! Ce sa cred ? Am gresit cu ceva? Astept pareri de la voi pt ca nu vreau sa cred ca nu gasesc vreo solutie, ca innebunesc !!
dupa ce iei acvariu, dupa cat timp poti pune pestii in el? ce tratament trebuie facut la apa? am auzit ca e bine sa pui in acvariu apa statuta vreo 2 zile ...
As vrea sa imi iau un caras din acela cu ochii bulbucati dar nu stiu daca convietuieste cu neoni,guppy,xipho,sanitari si zebre !
ai dreptate !!!! m-au ametit aceste formule si expresii pur matematice , nu vroiam decat un raspuns simplu dat de cineva care se pricepe sau are din intamplare ceva asemanator . Multumesc frumos pt raspunsul oferit!

super acvariul si ideea de a fi incorporat intr-o masuta de living !! jos palaria in fata ta !
nu pot spera totusi la asa ceva , banuiesc ca e f scump . multumesc
"multumesc" de incurajari : daca am scris pe forum inseamna ca cer ajutorul celor mai experimentati si daca tot te crezi mai descurcaret , poate ai tu la indemana un manual de clasa ix in care se afla formula de calcul a volumului . Am cautat ceva similar pe net dar nu am gasit formula potrivita .
VREM SA FACEM UN ACVARIU TRIUNGHIULAR CU DIMENSIUNILE : FATA ACVARIULUI DE 85 CM , LATURILE DE 60 CM SI INALTIME DE 40 CM.
NE INTERESEAZA GROSIMEA GEAMULUI, SOLUTIA DE LIPIT , VOLUMUL DAT DE ACESTE DIMENSIUNI SI DACA SE GASESTE GATA FACUT LA CE PRET
MULTUMIM

Forum Index » Profile for silvia » Messages posted by silvia
Go to: