[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
mor neonii !!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
silvia
Junior member

IP:

dupa cum stiti , saptamana trecuta mi-a murit un neon si se pare ca fenomenul continua ! Aseara a mai murit unul si de dimineata inca unul . Mor de ciuda , pt ca am facut tot ce am putut sa le asigur un mediu bun si nu mai stiu ce sa fac. Nu vreau nici sa iau altii pana nu reglez problema. Intrebarea mea este cum pot trata apa pt ca sigur trebuie facut ceva , sa cumpar ceva o solutie si de abia dupa aceea sa cumpar alti neoni . Astept sfaturi si multumec anticipat !
[Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

primu lucru care imi vine in cap sunt sa te intreb cate ceva...cam asa:

1. ai bagat ceva in apa mai recent?vre-un fel de mancare, sau ceva solutii? orice
2. filtrul iti merge mereu?
3. ce pesti mai ai in bazin?
4. apa este limpede? tulbure? are vreo nuanta?
5. bagi co2 in bazin?
6. de cate ori pe zi le dai mancare, si cata?

gandeste-te ce ai schimbat ultima oara inainte sa inceapa sa moara neonii si ai sa gasesti raspunsul la problema ta

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Mor de ciuda
...oare chiar de ciuda mor, sau de vreo boala...ori o intoxicatie? ...Joke!
In afara de a raspunde intrebarilor enuntate de Ciprian, descrie-ne putin simptomele si fa niste teste de apa: NO2 si NO3....nu mai retin de cand ai setat acvariul...e ciclat, nu e ciclat?!

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
silvia
Junior member

IP:

scuze ca nu am mai scris , dar am avut modemul stricat si .. pauza la internet.
deci:
1. nu am bagat nimic nou ;
2. filtru merge 24/24 ;
3. mai am : 2 molly negrii , 2 zebre rosii , 2 xipho, 2 platy , 2 sanitari , 2 gupy si acel rechinas pt care mi-am luat atatea probleme pe cap;
4. apa e ok, putin tulbure cred ca de la excremente-nimic deosebit;
5. oxigen am pus in plus fata de ce avea acvariul;
6. mancare le dau de 2-3 ori pe zi si le dau doar cam cat mananca in vreo 5-7 minute.
Intre timp , pot sa va spun ca nu mai am nici un neon (din cei 4) si am luat de la petshop o solutie antibacteriala . Va dati seama ca nu mai cumpar neoni macar 2-3 saptamani pt ca nu vreau sa mai patesc asa ceva dar sunt tare frumosi si cred ca o sa am rabdare sa vad cum sta treaba si dupa aceea cumpar .
Pe de alta parte , am si noutati frumoase: am 2 pui de molly !! I-am pus in maternitate sunt cat 2 scame!!! Sper sa le mearga bine!
Daca voi credeti ca au nevoie de ceva special, va rog sa imi spuneti.
[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

minnardy wrote:In afara de a raspunde intrebarilor enuntate de Ciprian, descrie-ne putin simptomele si fa niste teste de apa: NO2 si NO3....nu mai retin de cand ai setat acvariul...e ciclat, nu e ciclat?!

La ce interval de tim faci schimb de apa si in ce procent?
[Email] [Yahoo!]
silvia
Junior member

IP:

saptamanal , cam 1/3 din volum si cu solutia aqua safe corespunzatoare schimbului de apa
[Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

silvia wrote:
4. apa e ok, putin tulbure cred ca de la excremente-nimic deosebit;

Intre timp , pot sa va spun ca nu mai am nici un neon (din cei 4) si am luat de la petshop o solutie antibacteriala . Va dati seama ca nu mai cumpar neoni macar 2-3 saptamani pt ca nu vreau sa mai patesc asa ceva dar sunt tare frumosi si cred ca o sa am rabdare sa vad cum sta treaba si dupa aceea cumpar .
Pe de alta parte , am si noutati frumoase: am 2 pui de molly !! I-am pus in maternitate sunt cat 2 scame!!! Sper sa le mearga bine!
Daca voi credeti ca au nevoie de ceva special, va rog sa imi spuneti.

normal apa nu are voie sa fie tulbire de la excremente ...

ca si sfat de la un patit ...arunca o intrebare pe forum inainte sa cumperi de la petshop, fie ca sunt ele solutii antibacteriene , nu esti singura care esti pacalita de vanzatori, cred ca majoritatea am trecut prin asta la inceput

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
jax
Junior member
[Avatar]

IP:

silvia wrote:
6. mancare le dau de 2-3 ori pe zi si le dau doar cam cat mananca in vreo 5-7 minute.

prea multa mincare. redu la maxim 2 ori pe zi, cit sa manince maxim 2 minute. este posibil ca sa-ti otravesti singura apa cu prea multa mincare; resturile se descompun in elemente nocive pestilor si bacteriile nu apuca sa le descompuna mai departe, concentratia fiind prea mare.

observa si comportamentul pestilor, spune orice ti se pare ciudat. daca se agita uneori fara motiv si se lovesc prin acvariu de sticla sau plante sau vor sa sara afara atunci e clar ca nu se simt bine acolo. in cazul acesta nu ii mai hrani cel putin o zi pentru a da posibilitatea bacteriilor sa remedieze cit de cit situatia! recomand niste teste de apa, s-a mai scris si in posturile precedente.

POZE
silvia
Junior member

IP:

Am vazut recomandarea de a face teste dar nu stiu ce presupune lucrul asta. Unde gasesc astfel de teste , cum arata , cum se fac si mai ma intereseaza si pretul acestor teste . Daca aveti timp sa imi dati ceva amanunte , va multumesc!
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Dupa rapiditatea desfasurarii evenimentelor, chiar daca nu ne-ai descris nici un simptom, eu suspicionez boala neonului (neon fish disease - ptr o cautare pe google) despre care dau un copy paste cu trei fraze:

...sporozoan, Pleistophora hyphessobryconis .....its rapid and high mortality rate among neons.
Adica, sporozoarul ala, mortalitate crescuta, evolutie rapida odata imbolnavit.

To date there is no known cure, the only 'treatment' being the immediate removal of diseased fish to preserve the remaining fish.
Nu exista tratament cunoscut, se elimina pestii bolnavi pentru a preveni imbolnavirea celor ramasi.

The disease cycle begins when parasitic spores enter the fish...
Deci, exista spori, adica elemente de rezistenta in mediu...nu mai lua neoni pana nu resetezi acvariul, pentru ca acei spori pot supravietui ceva timp in bazin.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
silvia
Junior member

IP:

simptom?? nu stiu ce sa zic: nimic deosebit. Pesticii sunt vioi , se joaca (zebrele sunt cele mai nebunatice ) , toti mananca , nu mi se pare nimic naspa . Intr-adevar , neonii au fost singurii care au prezentat forme ciudate de manifestare : pareau amortiti pe cate o parte a corpului , la doi dintre ei le aparuse o mica pata alba undeva aproape de ureche iar cu 2-3 ore inainte de deces pareau super epuizati (nu mai inotau) si pluteau in deriva.
[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Testele de apa pot fi 5 in 1(care am inteles ca nu sunt foarte precise) sau teste pentru fiecare marime in parte(PH, KH, GH, NO2, CO2......).Preturile difera in functie de firma, cantitate etc Poti cauta pe net.
[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Salut Silvia. Daca nu ai teste de apa si/sau nu stii sa le faci, umple o sticla (care sa aiba un dop etans... una de juma de kil de cola, de exemplu) cu apa din acvariu pana in gura, sa nu aiba aer, pune-i bine dopul si roaga unul dintre coforumistii constanteni sa te ajute cu niste teste de apa. Din pacate eu nu te pot ajuta pentru ca nu mai fac teste demult, si nici nu prea mai am teste p-acasa. Sorry.
Dar, nu suna bine sa moara pestii din senin, mai ales neonii care nu sunt chiar niste pesti sensibili.

Si asculta sfaturile precedente, in special cel care zice sa reduci mancarea. Eu as zice o singura data pe zi, cat sa manance pestii intr-un minut. Ei nu trebuie sa manance ca noi de trei ori pe zi. Nu adultii, cel putin. Nu am vazut si nici nu cred ca a vazut cineva pesti morti de foame, in schimb intalnim adesea pesti morti din cauza unei hraniri excesive.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: