[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
am un neon bolnav :(  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
silvia
Junior member

IP:

am populat acvariul de o saptamana si pana acum totul a for ok ; am cumparat urmatorii pestici: 2 molly negre , 2 xipfo , 2 platy , 4 neoni , 2 gupy , 2 zebre rosii si acel rechinas pt care m-a certat toata lumea . Am considerat ca sunt specii care se inteleg si chiar asa este ( in afara de baiatul platy care umbla dupa fetita xipho-cred ca in acvariul meu pluteste o gelozie !!! - baiatul xipho e in criza , alearga tot timpul dupa fata lui! ) .
azi de dimineata am observat unul din neoni ca sta retras si nu mai inoata asa "coerent" . partea din fata a corpului pare sa se miste bine dar o pereche de aripioare de pe burta nu le mai misca . am citit pe forum ca ar fi o boala care paralizeaza musculatura, cam asa ceva . in cazul in care va muri , as vrea sa stiu daca as face bine ( ca oricum aveam de gand ) maine sa le improspatez apa - cam 1/3 din volumul de apa , la care sa adaug si putina solutie aqua safe si mai am ceva dezinfectant . astept indrumari si nu va suparati pe mine daca nu sunt prea explicita . sper doar ca voi face ce trebuie si sa nu pateasca nimic nici un pestisor - am prins un drag de ei !!!
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

silvia wrote:2 molly negre , 2 xipfo , 2 platy , 4 neoni , 2 gupy , 2 zebre rosii

Neonii nu se potrivesc deloc cu apa foarte dura si alcalina din Constanta, le solicita mecanismele de adaptare si asta-i face sensibili. Orice peste care este tinut in conditii total diferite fata de cele din locurile de origine va avea mari sanse sa se imbolnaveasca.
Daca doar un peste e bolnav si ceilalti sint bine nu-ti fa probleme prea mari.

silvia wrote:si acel rechinas pt care m-a certat toata lumea
Nu te-a certat toata lumea :alright: , ti-a atras atentia asupra greselii facute.

Poze: smilie ... Poze cu plante
silvia
Junior member

IP:

nu m-am suparat pe nimeni doar imi pare rau ca am gresit luand rechinasul dar acum nu mai am ce sa fac , nu as vrea nici sa il dau , mi-e mila de el . Sper doar ca nu va creste f f f mare sau daca o sa am posibilitate ii amenajez ceva mai spatios .
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: