| Message |
|
|
koala wrote:... cu greu am reusit sa inteleg faptul ca Vasile era numele sau de familie!
Sigur nu era invers  ? 
|
 |
|
|
Pterophyllum wrote:....cum suna Ghost daca este baietel si Pearl daca este fetita  ?
Alegerea e a ta deci suna bine ....... da' problema e ca ai de asteptat aproape un an pina afli ce-i. Pina atunci poate-i gasesti o porecla, sa zicem ....... neutra  .
|
 |
|
|
Io zic sa nu intri in panica. O vreme fa schimburile de apa cu apa de osmoza, daca ai rabdare si nervi fa-le mici si dese de dragu' stabilitatii. Sper sa oscileze KH-u' in juru' unei valori decente.
Incearca sa pui o lingurita de substrat in otet, sa fii sigur ca nu-i el vinovat. De asemenea, pune si un pic de Deponit in otet.
Ceva asemanator (pina la suprapunere completa  ) am patit cindva cu Dupla Root. Crestea KH fara explicatie ( nu dramatic de mult da' ma deranja lipsa explicatiei) ....... am bagat citeva granule in otet si sfiriiau cu spume  , desi cei de la Dupla sustin ca Dupla Root nu creste KH  .
|
 |
|
|
Pterophyllum wrote:Prima poza este cu puiutul meu preferat. Cred ca o sa fie in totalitate argintiu pentru ca nu are nici o pata inchisa. O sa il pastrez ca mi-e drag rau
La asta e obligatoriu sa-i dai un nume  .
|
 |
|
|
Sint niste ticalosi mici, santajisti ordinari  si profitori. Foamea o sa-i dreseze da' nu exagera, sint totusi bebelusi.
|
 |
|
|
Pterophyllum wrote:...daca amestec Artemia cu hrana uscata, este posibil sa vaneze Artemia si sa o ocoleasca pe cealalta... Sunt smecheri astia mici! O sa fie dificil, dar o sa incerc.
Da, exact asta o sa faca.
Da' Artemia o pui in procent mic, sa zicem o zecime, un sfert, doar sa dea gust si aroma  uscaturilor. Artemia n-o sa mai fie vie dupa "procedura" de amestecare si n-o sa mai topaie apetisant. Din greseala o sa muste si din uscaturi si-o sa-si dea seama ca-i bun-bun  .
|
 |
|
|
Pterophyllum wrote:Cu siguranta o sa strambe din nas
Idoobitabil asa o sa fie  . Daca le amesteci un pic de Artemia cu uscatura o s-o accepte mai usor.
Cu cit intirzii mai mult cu hrana uscata cu atit e mai greu s-o accepte.
|
 |
|
|
Cordonu' ala de silicon e frectie din punct de vedere al rezistentei. Un acvariu lipit corect NU SE DEZLIPESTE.
Avantaju' cordonului e in acvariile extrem de luminate ........ e bariera in calea algelor care vor creste in lipitura.
AndreiFx wrote:am hotarat sa fac upgrade unui betta, la un cub de 35cm din sticla de 6mm.
Voi incerca sa il fac fara cordon, cu lipitura de silicon de 1mm si vad ce iese.
Daca e totul ok, ma ambitionez si la cel de 300l
Pune un "vierme" de silicon pe cant. "Viermele" sa fie uniform, frumos. Apoi presezi usor geamurile pina vezi lipitura uniforma, fara bule. Nu te ambitiona sa obtii o grosime a lipiturii fix de 1 mm.
Incepe cu spatele si-o laterala pe care le lasi la intarit citeva ore sa poti lucra in continuare fara frica.
|
 |
|
|
Pterophyllum wrote:Se bombeaza pe zi ce trece, si li se dezvolta aripioarele din ce in ce mai mult.
Cind eram copil si aveam doar Guppy si Xipho si am reusit de citeva ori sa prind momentu' "nasterii". Credeam ca toti pestii de acvariu sint vivipari  . Consecinta credintei mele era ca aveam o mare dilema: cum ies puii de scalar din scalarita fara s-o intepe cu inotatoarele alea ascutite  .
|
 |
|
|
Pterophyllum wrote:Sper sa nu se adevereasca vorbele voastre si sa dea si de gustul puisorilor
De gustu' puilor n-o sa dea, cichlidaele nu-si maninca niciodata puii de foame. Daca se intimpla ....... e pentru a-i proteja pe cei mici.
|
 |
|
|
In sfirsit  .
Diferenta fata de poza precedenta mi se pare SPECTACULOASA ....... si asta numa' de la aranjarea Rotalei. Toate par a fi din acelasi film. Inca 2-3 cm daca mai creste Rotala o sa aiba forma ideala. Ma bucur ca se misca Monte Carlo.
Ma intreb cum ar fi daca Rotala ar fi verde, fara nici o nuanta rosiatica. Ar putea fi mai bine sau ar putea fi o monotonie de verde  .
Mi se pare ca trebe sa tunzi imediat "trifoiu", creste repede si mi se pare ca in 2-3 zile o sa fie prea mare, daca nu cumva e deja. Nu-l lasa, ajusteaza-l usor, cred ca-i cel mai bun moment s-o faci.
|
 |
|
|
Au trecut deja citeva zile  .
|
 |
|
|
|
Ma tem sa nu cumva sa li se para parintilor ca puii mai mari sint o amenintare pentru puii mici si sa-i extermine. Am patit-o. Sau sa chiar fie o amenintare, cei mari ii pot considera mincare pe cei mici si-i vineaza. Nu reusesc sa-i inghita da' ii ciupesc si piticii nu rezista. Si asta am patit-o. Io zic sa-i separi pe cei mari.
|
 |
|
|
Gabi C wrote:Asta am facut astazi Stefan , exact ce spui tu am taiat rotala , si acum sint doar virfuti scurte replantate si pot spune ca arata mult mai ok . Am pus virfurile mai scunde in fata si I am dat un pic de panta .
Si noi de ce nu vedem nimic  ?
|
 |
|
|
Nu mi se pare ca-i hranesti prea mult de 4 ori/zi. La virsta asta e bine sa aiba mereu burta plina. Iti sugerez sa incepi sa le dai si hrana uscata sfarmata ....... daca se invata numa' cu Artemia o sa accepte greu hrana uscata si pe masura ce cresc n-o sa mai poti ecloza Artemia in cantitatile cerute de ei, cantitati care vor avea tendinta sa devina industriale  .
N-ar fi rau sa ai si o cultura de micro, e usor de intretinut si nu ocupa loc mult.
|
 |
|
|
Imi pare infiorator de rau ca pietrele nu-s mai ascutite, ar fi fost perfecte. Cele doua mari mi se par bine pozitionate  . Cele cinci mai mici nu prea, au liniile in prea multe directii, ar trebui sa-mi ghideze privirea undeva in zona pietrelor mari, ceea ce nu se intimpla.
|
 |
|
|
Rotala Bonsai mi se pare identica cu Ammania Bonsai.
Lucian wrote:este o planta frumoasa dar gandeste-te bine unde o sa o pui - o sa fie o serie de linii drepte
Drepte si paralele  , cred ca ai dreptate si nu se potriveste.
Gabi C wrote:Arata bine cu negru in spate, singura mare problema este ca am reusit sa zgiri geamul si se vede mai tare lucru asta cu negru pe fundal
Pune ceva negru in spate si nu-ti mai bate capu' cu detalii nesemnificative cum ar fi zgirieturile. Cistigu' estetic e mai important decit pierderea din cauza unor amarite de zgirieturi ....... care pot fi eliminate din butoane  .
|
 |
|
|
Gabi C wrote:Bucephaladra wavy leaf
Asteptaaaaaaaaaaaaaaam pozaaaaaaaaaaaaaaaa  .
|
 |
|
|
Gabi C wrote:o planta cu dimens mici sau medii care sa nu anuleze pietrele la prima privire si rotala
Ai descris Hedyotis salzmannii  , io zic s-o incerci, nu-i atit de diferita de Staurogyne incit sa nu se potriveasca. Creste destul de incet si poti sa-i dai forma pe care o vrei fara sa fii nevoit sa intervii zilnic.
Daca nu vrei sa cresti numarul speciilor de plante din acvariu ....... baga Staurogyne.
|
 |
|
|
Daca iei SAE o sa fie greu sa granesti pestii, SAE se baga ceea ce n-ar fi o problema daca n-ar creste mari si grasi si daca nu s-ar lenevi la halit alge. Ai incredere in Otto, sint coolti  .
|
 |
|
|