[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
o sa ajungem o societate de consum ca altii. Pai de 20 lei imi iau 4m de furtun si nu mai consum atata apa sa-l spal
pai costa 20lei si vad ca este foarte multa(un borcanel mic inseamna foarte multa pentru ceea ce avem noi nevoie)
uite am gasit ceva aici https://www.olx.ro/oferta/vaselina-pentru-expresoare-de-cafea-ID8IRWw.html Cred ca o sa fac comanda la tipul asta. Un borcanel din ala ai n ani de acum incolo
orice vaselina siliconica e buna? Am vazut multe tipuri pe net dar habar nu am care sunt bune si care nu. Am vazut si varianta asta https://www.emag.ro/vaselina-pura-neaditivata-griffon-200g-200103/pd/D51V12BBM/?X-Search-Id=19efcca39f63b9749787&X-Product-Id=1254002&X-Search-Page=1&X-Search-Position=1&X-Search-Action=view care spune ca "Intruneste cerinte de puritate farmaceutica internationale", nu stiu ce inseamna asta, dar fata de alta e super buna la pret. Insa nu vad sa scrie ca e siliconica
inainte sa iti iei acvariul, uite-te aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2163.page la lungimea tuburilor fluorescente ca sa vezi ce se potriveste cu ce ai tu. Apoi cauta pe net sa vezi daca se gasesc tuburile respective si nu este o problema cumpararea lor. Mergi pe varianta T5 la neoane
Aleluia!
Multumesc Radu de ajutor. Eu INTOTDEAUNA folosesc vaselina de la Eheim. Am considerat ca glicerina se duce prea repede si nu se mai pot desface, de aceea am vrut ceva mai bun. Acum am folosit o vaselina cu rezistenta la apa. O sa vad cand desfac iar filtrul cum se comporta. Dar pana acum nu am vazut nicio reactie negativa asupra pestilor privind eventuala toxicitate a vaselinei. Oricum ar fi, nu este normal sa trag cu toata forta ca sa scot robinetul. E clar o problema acolo undeva. In ceea ce priveste diferentele de diametru la robinet o sa vorbim in curand. Mie personal mi se pare iar anormal sa imi pui furtunuri de 19-25 fata de cat are 1500 si sa maresti diametrul interior cu doar 1mm, adica 0,5 zecimi pe raza. O sa fac masuratori mai exacte in curand. In ceea ce priveste garniturile am dat deja comanda la Coralis, ca sa dea comanda la Brasov si in cele din urma sa ajunga la mine(genul scarpinatului in...). Numai ca nici la Brasov nu au garniturile mari de la capac pe stoc asa ca astept acum sa vina urmatorul transport din Germania ca sa rezolv problema. Si uite asa ma tot invart in jurul cozii. Am comandat tot setul de garnituri ca sa elimin orice scurgere de apa. Iar ca material filtrant vazand cat de mult a scazut debitul, am bagat in sertare buretii exteriori cu care au venit sertarele si in mijlocul lor am bagat material bio. Nu am constatat mare diferenta intre schimbarea de debit
Primul pas in acvaristica e sa te informezi bine si apoi sa iti faci un buget in limita a ceea ce ti-ai propus. De regula si din experienta iti spun sa faci calculul la maxim cu ce iti trebuie si sa mai adaugi la suma asta cam 30%( intotdeauna mai apare ceva neprevazut). Atunci esti mai aproape de adevar. Gandeste-te mai intai ce acvariu vrei, ce vrei sa ai in el si ce dimensiuni. O regula spune ca acvariul cu cat este mai mare cu atat e mai usor de intretinut. Inainte de a incepe sa cheltui, hai sa facem calculele pe rand. Si daca mai vrei un sfat de aur: nu cheltui nimic inainte de a intreba. Indiferent cat te arde palma sa mai iei ceva. Intreaba si apoi fa investitia, nu de alta dar sa nu iti para rau de banii dati
da, se mai intampla. Daca curentul de apa este destul de puternic si el nu ii poate face fata e lipit acolo si sta asa pana moare. Despre ce se intampla cu el dupa ce il "desfaci" de acolo nu poate sa-ti spuna nimeni. Unii traiesc altii nu, depinde de fiecare in parte. Astea le spun eu victime colaterale
tot ce poti face e sa te orientezi eventual la un acvariu facut la comanda. La Hornbach ai acvarii ok la preturi mici. In rest nu mai stiu un magazin de unde sa cumperi la pret de "fabrica" Daca vrei sa ne distram iei tu sticla si silicon si ti-l lipesc eu. E bine sa te gandesti la asta inainte sa cheltui prea multi bani pe transport. Drumurile costa si ele. La un acvariu de dimensiunile astea te costa o bere
acum se vede mai bine. Daca nu e incastrat ai 2 variante: cumperi alt acvariu sau scoti fundul sa pui altul. Sa scoti fundul crede-ma ca riscul e mare, munca si mai mare si nu se merita. Nu stiu daca mai tin eu bine minte, dar in Hornbach un acvariu de dimensiunile tale era undeva sub 100lei, parca 60 lei dar numai stiu si nu vreau sa te duc in eroare. Tu daca e sa cumperi silicon si sticla tot cam acolo te duce si e mult mai usor sa faci unul decat sa repari altul. In plus daca celelalte lipituri nu sunt ok sau e prea vechi siliconul mai bine o las-o balta. Eu te sfatuiesc sa cumperi unul si urmareste rubrica vanzari sa vezi cand mai apare ceva ca echipamente de vanzare. Tine minte ca sticla sau acvariul e cea mai ieftina investitie daca te apuci de acvaristica
Tu poti evalua cel mai bine situatia. Daca celelalte lipituri sunt ok dubleaza fundul. Daca nu sunt ok mai bine cumperi altul .Vad ca fundul e incastrat intre pereti. Pune un geam nou de dimensiunea fundului cu pereti cu tot, lipeste-l bine si nu o sa ai probleme. Nu uita la sfarsit sa siliconezi si spartura pe interior ca sa nu intre apa intre cele 2 funduri. Toata distractia e 50 lei cu silicon cu tot.
betta, scalarii si carasii sunt niste specii care traiesc la temperaturi total diferite, de aceea amestecul lor nu este recomandat. Carasii se simt bine la 18-20 grade, betta si scalarii la 26-28. La 25 de grade cat ai tu unii sunt la limita caldurii iar ceilalti la limita frigului(daca ma pot exprima asa). Era clar ca undeva se va rupe ata, si de regula se rupe acolo unde este mai subtire, adica la betta si sa vedem scalarii. E drept ca pestii incerca sa se adapteze la apa pe care le-o pui la dispozitie, dar din pacate unii rezista mai bine altii nu. Betta este un peste cu o durata mica de viata si destul de sensibil, iar schimbarile de apa il pot afecta ireversibil. Carasii sunt mai de "balta"zic eu si mai rezistenti. Asa ca...De aici trage tu niste concluzii cam ce ar trebui sa faci in acvariu
da, problema e ca trebuie sa scoti conectorii saptamanal sau ori de cate ori speli prefiltrul. Ori asta o sa duca la o uzura rapida a garniturilor. La noi garniturile rezista tocmai ca nu le scoatem prea des si nu le schimbam pozitia. Nu stiu daca la mine e acea problema de scoatele a conectorilor, sau asa e la toate filtrele JBL cu putere mare. E posibil ca forta pompei sa traga conectorii in jos pana la blocare. Ieri i-am scos folosind ca parghie o dalta( e anormal asa ceva). Ma mir ca nu au crapat conectorii. Si nu numai ieri am folosit forta. O folosesc de fiecare data cand curat filtrul. De aceea poate cine mai are JBL 1901 sa imi spuna si mie cum ii ies conectorii, daca ies usor sau nu. Mentionez ca de fiecare data ung garniturile, ca sa imi fie mai usor la desfacere
am gasit aici https://www.youtube.com/watch?v=EhbI1TQ4g24 filtrul Oase foarte bine explicat. Sincer nu mi se pare suficient de bine proiectat. Din capul locului ma nemultumeste prefiltrul deoarece ca sa il scoti trebuie sa ai deasupra loc cel putin inca odata inaltimea filtrului. Iar prefiltrul de regula il speli la 2 saptamani daca nu cumva saptamanal. Marea majoritate dintre noi avem canistrele bagate in mesele acvariilor ca sa se vada cat mai putin. Daca vrei sa scoti prefiltrul trebuie sa ai furtunurile suficient de lungi ca sa tragi filtrul afara. Aici apare problema ca noi avem furtunuri destul de rigide ca sa nu se indoaie si sa nu-si reduca debitul. Asa ca ce te faci cu inca 2 bucati de furtun in-out mai lungi decat iti trebuie??? O alta problema: daca iei filtrul cu incalzitor, atunci cand il scoti afara ai toate sansele sa il spargi deoarece el nu e protejat de nimic. Si o ultima problema pe care o are si JBL: robinetii se scot la fal ca la JBL tragand de ei, asa ca ne intoarcem de unde am plecat. Acum ca am vazut amanuntit filtrul renunt si la ideea Oase
eu am renuntat din prima la furtunul de la ei. Am pus din ala opac cu insertie. In afara de rigiditate, merge foarte bine. Acum ma sacaie ca am montat 2 robineti de plastic din aceia care se monteaza pe tevile dure de plastic, si unul din ei imi curge pe la o imbinare, iar celalalt pe la robinet(la tija care inchide-deschide). E aiurea rau sa ajungi cu montajul la finis, si sa constati ca piesele au defecte din fabricatie. Ca sa montez robinetii i-am desfacut si i-am uns cu o vaselina care rezista la apa. Nu stiu care e efectul ei asupra pestilor, dar asta o voi vedea in timp. Asa ca am scos furtunul cu robinetul care curge si am pus furtun dintr-o bucata, iar in cealalta parte imi asum picatura care curge ca in momentul asta nu mai am forta sa ma lupt cu tampeniile. Am dat telefon la Coralis si nici ei nu au garnituri pe stoc, dar sper sa le aduca pe miercuri, asa ca o sa desfac iar filtrul
oamenii pot sa se mute cun vor ei. Ideea e cum sunt facute filtrele. Acel prefiltru mi se pare interesant. Nu imi dau seama cum se scot robinetii sau daca se pot regla. Am vazut filmul lor de prezentare dar nu sunt lamurit. Poate baietii de la nevertebrate ne dau mai multe amanunte. Am vazut la ei doua opinii dar nu relevannte
Si ca sa inchei si cu un lucru bun pentru JBL: am schimbat sertarul de sus ce cel l-am cumparat din Hornbach. Am constatat o imbunatatire in scoaterea aerului si amorsare. S-a amorsat foarte repede si parca a mai crescut putin debitul. Dar cu toate acestea debitul total al lui este mult sub ceea ce promite JBL la 1900l/h. Sertarele le am umplute doar jumatate cu material bio, in rest am bureti
concluzia mea, si repet :numai a mea, este ca in veci nu voi mai recomanda astfel de filtre. Cine pierde? importatorul nostru JBL si producatorul. Eu nu , in niciun caz. La ora actuala mai am vreo 8 filtre Eheim si pana acum nu m-a dezamagit nici unul. Deci? Pentru mine e clar. Pana nu vor face ceva semnificativ la aceste filtre eu ii voi ocoli. Iar pe langa mine toti cei care imi cer sfatul pe net, in PM sau sub orice alte forme stiu ce sa le zic
nu e vorba de un depozit, dar 5-10 garnituri dintr-un model si din altul pot sa aduca, iar asta nu saraceste pe nimeni. Ia gandeste-te tu acum: mai pot recomanda eu filtrul asta cuiva cand am atatea probleme cu el? Si cand alerg de colo colo ca sa cumpar niste amarate de garnituri, care nu vin decat cu precomanda? Categoric NU. Eu sunt un tip foarte tehnic si dpdv-ul meu fac tot ce pot ca sa rezolv problema: curatare, gresare, schimbare etc. Dar daca piesa e defecta ce naiba sa fac? Trebuie sa vii si tu ca furnizor cu ceva in intampinarea noastra. Dar cum furnizorul de la Brasov nu vinde decat la firme...

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: