| Message |
|
|
De unde deducem ca iti plac numerele impare!  sigur asa se vor simti mai bine 
|
 |
|
|
Buna observatie Porcu!Nu m-am uitat la poze  Pe de alta parte Cipriane,ai fi muncit mult ,si din prima ai fi avut mici sanse de reusita,intrucat trebuie si dedunatori obisnuiti un pic,iar inainte de depunere tinuti separati masculi de femele minim 10 zile...
|
 |
|
|
Se pot pune si 2-3 femele cu 6-7 masculi,sanse mult mai mari in formula de "tractir"! 
|
 |
|
|
|
Am uitat sa-ti spun:trebuie sa ai hrana pregatita,adica infuzori asta insemna sa ii produci din timp pt a avea populatie suficienta,dupa care treci la artemia fresh eclozata,alevinii vor fi mici deci artemia nu trebuie sa apuce sa creasca!
|
 |
|
|
Sigur,filtrare cu burete si pompa de aere singura solutiela dimensiunea aceeaa bazinului,turba e ok pt a creste aciditatea si pt a colora un pic apa,iti mai trebuie si un ghem de fibre pe fundul acvariuluiceva care sa ocupe macar 3 cm inaltime,acolo se vor inghesui neoni sa depuna(exista la Sera parca un material filtrant compus din fibre de plastic ,de culoare verde,e super,eu asa am facut!).Hraneste bine neonii,apa de osmoza Gh3-6,coloana de apa cca15cm,daca nu i-ai tinut in duuritate mica va trebui sa-i acomodezi,bagi femelele cu o zi inainte,acvariul acvariul acoperit ,sa nu patrunda in el decat f putina lumina ce trece firesc printr-o panza sa zicem...seara cu lumina in camera poti descoperii un pic acvariul sa intre in el lumina,asta ar putea favoriza depunerea.Nu lasi pestii mai mult de 4 zile acolo,iar dupa depunere ii scoti si pui cateva picaturi(3-4) de albastru de metil,sau un alt sterilizant.Schimb zilnic de 50%apa,dupa eclozare ,incepi usor sa maresti duritatea carbonica...E treba grea mai ales ca te bagi la un peste dificil.Succes! 
|
 |
|
|
Daaa pietrsul ala esti sigur ca iti place?E obositor de mare si plin de contrast(alb-negru)...sper sa nu te superi pe mine 
|
 |
|
|
|
dap,va trebuii sa maresti puterea de iluminare cu cel putin un tub,bine ar fi doua...Intai va trebui sa astepti ciclarea pana atunci ocupate de lumini,co2(fie el si bomba cu drojdie).mai inghesuie ceva plante de sacrificiu,pe care cu timpul le inlocuiesti
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit!Aici e locul ideal pt a invata si a pune in practica aplicatii acvaristice!
|
 |
|
|
E supre ok o canistra jbl si chiar poti sa renunti la UV,pentru ca iti doresti acavriu plantat,vei avea nevoie si de lumina corespunzatoarevei stabili ce tuburi sa folosesti cand vei sti si dimensiunile acvariului(preferabil t5),prize programatoare pt. timpul de iluminare, substrat fertilizant(jbl este o solutie buna ),pietris....astea la strictul necesar,in completare ar mai fi:incalzitor substrat,co2 presurized sistem,filtru de osmoza inversa  Eh dar e timp pt toate! 
|
 |
|
|
Daca ai apa dura,nu-ti face probleme,se vor inmultii la greu 
|
 |
|
|
E un inceput  dar cred ca iti mai trebuie un tub de neon ca sa fi ok si asimilarea de nutrienti sa se faca la o limita decenta
|
 |
|
|
|
In mod sigur va trebui sa recurga la un robinet de reglaj fin,altfel va avea variatii permanente,elctrovalva de masina de spalat sigur nu merge,ea este construita pt un regim de alimentare de maxim 20 min.Mare si butucanoasa,poate fi adaptata o elctrovalva de 3/8 ,varianta normal inchisa,de la magazinele cu artcole pt firmele de gaz natural,aceea rezista alimentata o zi,pretul ei fiind in jur de 60lei,dar trebuie bricolat adaptoare la filet...
|
 |
|
|
|
Intradevar,un reductor de sudura in argon/CO2 ,este mai ieftin decat cele dedicate acvaristicii,dar trebuie achizitionat unul cu reglaj si la intrarea gazului cat si la iesire,cel fin,pt a putea avea un reglaj stabil ,dupa mine,recomand un Rhona,pretul este in jur de 270lei
|
 |
|
|
Merci,Porcu! si evident eram sigur de rezultatul tau :-) trebuie sa recunosc ca ai dreptate cu nr de specii de plante,am renuntat deja la vreo 12 specii,si pe masura ce se dezvolta astea am sa mai scot ,dar nu-mi place acvariul gol...In ceea ce priveste punctul focal ma gandesc de mai mult timp,dar nu mi-a venit ideea  Astept si cateva idei de la voi poate iese ceva,in felul asta poate imi rup din suflet si mai renunt la cateva specii de plante 
|
 |
|
|
Patru acvarii am vazut in Constanta cu lampi suspendate:unul era cu bare prinse de dulapul acvariului,iar lampa suspendata cu lant,celelalte trei aveau lampile suspendate in tavan cu cablu de otel,dupa parerea mea acestea din urma erau super estetice(nemaizicand ca aveau si HQI!),plus ca ai de bricolat mai putin,scapi de cadre de sustinere curse de pivotare...Cred ca cel mai bine e solutia care iti place tie! 
|
 |
|
|
Mergi duminica in targul de animale sau pe la pet shop-uri,vezi ce pestisori ti-ar place,scrie in topic, cineva te va lamuri atunci,pana atunci lectureza tot ce tine de inceput.Nu e greu dar pt a avea un acvariu sanatos trebuie sa prinzi cateva cunostinte despre acvaristica,apoi vei sti la ce nivel vrei sa te ridici cu acvariul si evident cat vrei sa cheltuiesti 
|
 |
|
|
Deschid acest topic pentru a va arata evolutia acvariului meu cu seup undeva in martie a.c.Pana la acea data am crescut discusi(2 generatii de cate 8bc)sigur si plante dar ceva mai "lejer".Astfel,ma consider incepator in aquasape,in schimb autodidact si persverent(sper eu  )Si sa incep cu o descriere a acvariului:260 l,sticla curba la capetele frontale,6 tuburi neon t8(3*36W osram830+2*30W JBL SolarColor+1*30W PowerGlo Hagen) toate cu reflectoare jbl si amplasate in capac,timp de iluminare 9,5h/zi, pe capac am montat doua coolere turbo de mare randament(introductie/extractie).Fertilizant solid si lichid de la JBL+EI+CO2 presurizat(2,5bule/sec/11h/zi).Filtrare:canistra Tetra 1200+un mic Fan(?)
Plante  idiplis Diandra,Limnofila Aromatica,Eustralis Stellata,Ludwigia red,Hidrocotile verticala,Anubias Nana,Moss,Riccia Fluitans,Hemianthus Micrantemoide,Lilaeopsis M,Eleocharis Aciccularis,Blyxa Japonica,Pogostemon Helferi,Cladoflora(bila!  )si aproape pierdute,Rotala si Eucariluon(?)Alte vietuitoare:8 ancistusi,8Calistusi,4Zebre roz,4 SAE,2 Ternetzi si probabil 20-25 Red Cherry.
Sigur voi primi mustrarile voastre cu privire la numarul de specii de plante(aviz Porcu  )dar pentru asta am si deschis acest topic,sa ma ajutati un pic mai ales in ceea ce priveste imaginea acvariului,care sigur mie imi place dar cu ajutorul vostru voi detecta si eventualele greseli de decor...asa ca atasez: http://img15.imageshack.us/gal.php?g=sany0001v.jpg
Am sa incerc sa invat sa atasez img.direct in topic
http://img15.imageshack.us/img15/5830/sany0001v.jpg
|
 |
|
|
Scalarul creste mai mare decat posibilitatile acvariului tau,ne mai zicand de mai multi!In schimb sunt destui pestisori de dimensiuni mici ce s-ar putea incadra in bazinul tau,si credema:un acvariu mic arata bine cu pesti mici! 
|
 |
|
|
|
Asta inseamna un aqascape,plante ce se dezvolta armonios dar si truda din partea noastra sa-i dam o imagine deosebita...
|
 |
|
|
Bine zice Porcu,pe fundal creat o linie gen "liziera" la cativa cm sub luciul apei,linia evident neregulata si un pic grupate plantele dupa colorit,apoi intradevar cam lipseste linia de middle,cel putin in stanga...Eh ,cu inca putina muncao sa iasa super 
|
 |
|
|