foarte tare , domnu! felicitari!
ai tinut pesemne sa fie surpriza
arata foarte natural..iar grupul de Msuli chiar da foarte bine in peisaj..si ma intreb daca un acvariu numai cu un grup de Acei n ar arata super?!..acum imi pare rau ca nu ti i am prins pe toti ...
sa ai bafta ! sa le mearga bine fara probleme pestanilor!
urmarim evolutia cu interes..
pomi wrote:Rezerv eu toate femelele de Acei la 6-7 cm
m am uitat mai bine la ei acum..dintre astia mai rasariti am reperat 3 femele..sper sa nu ma insel..sunt mai micute ca masculii si prezinta aripioarele acelea rotunjite.. oricum vii la fata locului si ii "vanezi" tu singurel vorbim in week end
seara buna!
Vesti proaspete si...sexoase
Dupa 2 luni de asteptari,...
nu ma mai joc, nene de ce eu tre sa astept 1 an jumate ca sa mi depuna animalutele iar matale ,doar 2 luni?! nu i drept
ce sa mai zic,pe langa felicitarile de rigoare!!! e o realizare..si daca au inceput sa depuna inseamna ca s au adaptat conditiilor de captivitate!!
bravo!
se face cumva vreo lista pentru achizitionarea urmasilor?! daca e, ma inscriu si eu
Felicitari .............am vizionat acuma filmuletele,super ...............iti doresc ca sa aiba si rezultatul final si asteptam imagini cu familia numeroasa
promit ca va urma...
initial am vrut sa nu fac publica(inca) afacerea* in ideea de a mai strange material pentru a putea, intr un topic distinct, sa i conturez profilul, atingand toate aspectele(caracteristici, conditii de crestere, inmultire etc)..dar nu am putut sa tin numai pentru mine
MariusBistriteanul wrote:Am vizionat momentan doar primul filmulet. E chiar super. Norocosule! Masculul ala e urias, ce cafteala le-a dat celorlalti, ma mir ca mai veneau pe acolo. Acuma o sa ma uit la celelalte. Mersi pentru ca te-ai gandit si la noi!
multumesc mult! e un privilegiu, intr adevar , sa ai parte de asemenea scene..
masculul este urias dar mai am un frate de al lui in alt acvariu care e cu vreo 3 cm mai mare , adica in jur de 20cm, are un colorit , parca mult mai frumos(niste pete rosii pe varful dorsalei si analei)..problema e ca tipii sunt inca adolescenti.. mai au de crescut inca 10 cm
imi doresc ca, prin aceste filmulete si prin faptul ca deschidem subiecte care i au in centru, aceasta specie sa prinda* la publicul romanesc si sa o vedem mai des prin acvariile noastre..merita!
ieri noapte, cand ma pregateam sa le sting lumina, am ramas cu gura cascata la ceea ce se intampla in acvariul cel mare..pana sa ma dezmeticesc si sa iau camera, a trecut ceva timp..
perechea de Fossorochromis rostratus facea eforturi sa depuna, inconjurata de colocatarii infometati...
sincer , imi doream nespus ca acesti monstruleti sa depuna, insa eram constient ca sansele erau foarte mici ..multi acvaristi(din afara), cu acvarii foarte mari nu au avut norocul de a avea pui de pe urma lor.. se poate spune ca toate eforturile mi au fost rasplatite..am facut tot posibilul sa i achizitionez..am asteptat mai bine de un an ca masculii sa se activeze iar acum, dansul nuptial "cu finalizare"a fost cireasa de pe tort.
credeti ma ca brusc mi a crescut pulsul, as fi sarit in sus dar sculam toti vecinii colega de camera dormea demult .asa ca m am bucurat de unul singur cat am putut..
cu cateva saptamani in urma , masculul dadea semne ca este foare interesat de femela insa mi am spus ca este prea mica si nu are cum sa depuna acum..de obicei acest lucru se intampla dupa 2 ani jumatate la speciile mari de haplocromine sinumai daca le oferi conditii optime.
primul lucru care l am facut a fost sa gasesc camera foto care are un card extrem de mic, acest fapt fortandu ma sa fac cateva drumuri la PC pt a descarca clipurile...
masculul de Livingstonii a trebuit sa l scot pt ca nu i lasa deloc pe indragostiti sa se desfasoare ..se pare ca se dadusera lupte grele intre acesta si Fossie, ambii erau franjurati la dorsala..nici cu ceilalti nu mi e rusine ..se vede in clipuri ca le am dat mancare ca lumeaca sa le distrag atentia, numai dupa ce s au saturat i au lasat, relativ , in pace pe cei doi..
ce sa va mai spun?! femela a reusit sa adune destule icre in gura si se pare ca i o mamica buna..azi inca le mai avea..
tot spectacolul a durat cam 2 ore...am ajuns in pat in jur de 2 noaptea ....am adormit fericit ...
o sa incerc sa pun clipurile oarecum in ordine cronologica..am facut cateva , destul de lungi..
daca "sarcina" va decurge fara probleme, va trebui sa i amenajez femelei un acvariu pentru a o putea observa si dupa ce va da drumul micutilor...
pomi wrote:Agitatie mare p'acolo Desi nu sunt eu fan Haps, ai niste "monstrii" superbi.
Am observat curentul mare din acvariu. Stiu ca e benefic pentru africani, sa fie mai vigurosi, dar nu e prea puternic? Sa nu oboseasca de la atata tras de fiare Ai curatat algele de pe decor si pietre?
Si inca o intrebare... "Bibanii" aia argintii cu dunga neagra au ceva special la comportament, ca legat de aspect nu par atragatori?
multumesc mult @pomi! de ai tai vegetarieni* pot spune acelasi lucru
ai observat bine..curentul este foarte puternic..uneori pune probleme la inaintare chiar si exemplarelor mari ..dar cred ca avantajul unei circulatii superioare si implicit o buna oxigenare a apei face ca insesizabile acele mici inconveniente...cele 2 pompe Eheim Compact din spatele decorului misca in jur de 4500l/h nemaipunand la socoteala canistra externa...chiar si in zilele fierbinti cu aglomeratia de rigoare, nu i am vazut vreodata ca acuza o lipsa a oxigenului...asta ma face sa recomand tuturor acest curent puternic in acvarii.
iar de influenta benefica asupra musculaturii si cresterii viguroase a pestilor, nu detin date certe despre aceasta dar prin analogie se poate spune ca aceasta exista atata timpcat pestii sunt fortati sa lupte* permanent in curent
nu am intervenit deloc asupra algelor ..abia daca am sters de cateva ori geamul din fata..algele au avut o regresie a dezvoltarii legata strict de durata iluminarii si de disparitia celor 2 neoane Sera Deep Sea..de cand au inceput caldurile, pentru a nu mai adauga o sursa de fierbinteala - apa avand o temperatura constanta de 30-31 gr.- le am redus iluminarea dela 12 sau chiar 16 la 6 ore pe zi,in general dupa amiaza de la ora 17 incolo.asta coroborat cu scoaterea celor 2 neoane , a dus la disparitia algelor verzi de pe decor..pentru minenu eo nenorocire..stiucile*nu pasc iarba* dar imi doresc ca algele sa apara din nou pentru aspectul acvariului.
"bibanii argintii"?!hmm..care dintre ei..sunt 2 specii de pradatori acolo, care au dunga si prezinta caracteristici bizare ale corpului(botului in special).
Dimidiochromis compressiceps- acele stiuci cu botul alungit - nu sunt o noutate, ii gasesti relativ usor si pe la noi- sunt aparte si ei..
Dar cred ca tu te referi la Aristochromis chrystyi- Malawi Hawk- care e cu totul altceva*..
..un grup de 5 indivizi inca puiandri desi au in jur de 10cm ..de aici si lipsa unui colorit atragator ca majoritatea haplocrominelor mari..dar se vor transforma in cel mult 6 luni ..intr adevar, nu toata lumea ar putea sa indrageasca un peste cu chip ciudat, care prezinta un fel de nas* coroiat, ca al aristocratilor romani ..sunt frumosi de urati ce sunt! mi i doream f mult..in primele posturi, pomeneam de ei inacel wish-list..Crede ma ca am fost socat sa i gasesc ..de obicei, inafara ti i aduce doar pe comanda..faptul ca am reusit sa i cumpar si sa i aduc cu bine acasa, dupa un drum de 13 ore de condus aproape fara oprire numai in tara de la granita, a fost ca cireasa de pe tort..a meritat din plin stresul, efortul..
ca si comportament, pot sa ti spun ca este unic felul in care vaneaza..nu sunt adeptul violentelor, insa am fost martorul unor tentative de atac asupra puiutilor de Fryeri..se inclina pe o parte si tintesc numai capul..daca te uiti atent si la clipurile mai vechi, o sa vezi la ce ma refer..cu toate acestea nu e un peste agresiv..pot spune ca mbunele sunt de 10 ori mai rele decat acestia..va trebui sa am grija ca dimensiunea minima a celorlati pesti sa fie in jurul a10cm,asa incat soimii* sa nu aiba motive de a exersa tehnicile de vanatoare.
cred ca tendinta de a respinge din start un lucru neobisnuit sau cu un aspect neconventional, asa cum este si cazul acestor "Malawi freaks", are la baza in primul rand lipsa unor informatii minimale despre acel lucru. suntem tentati- probabil ca asa suntem construiti, sa incadram in anumite tipare, tot ceea ce ne inconjoara, sa impartim in alb si negru, urat si frumos etc..eu am reusit sa vad frumusetea acestor pesti dincolo de aspectul catalogat de majoritate drept hidos si pot spune ca pe zi ce trece ii gasesc mai interesanti ..si nu numai pe ei...poate ca sunt defect* dar fiecare cu pasarelele lui...
pentru cei care mai au timp de vizionat filmulete si bineinteles pentru acei care iubesc africanii ..le retin atentia cu aceste clipuri, in incercarea de a mai misca oleaca acest topic.
sunt facute la cateva zile distanta..
pestanii evolueaza bine..fara probleme deosebite...se indreapta catre dimensiunile XXL ..apa de Bucharest imi face sila in continuare iar lor le provoaca "alergii" traiasca Apa Nova cu neamu lor cu tot cam atat cu consideratiunile in acest monolog..
imi place mult cum se prezinta acum ..ai reusit sa nu te apropii de artificial* cu aranjamentul iar totul pare in echilibru..sfatul meu este sa ai grija ca nu cumva adaosul preconizat de bolovani sa nu strice ce ai realizat..nu e bine nici sa incarciprea mult..parerea mea umila
iata cateva poze cu cei 2 masculi de Fossorochromis rostratus..nu are cum sa nu te impresioneze nebunia de culori..un lucru este sigur..capteaza toata atentia privitorului
mi as dori foarte mult ca aceasta specie sa castige teren in preferintele celor care au africani ..poate ii voi dedica un topic in care sa discutam vis a vis de toate aspectele care tin de acesta specie
...desi ajunge la dimensiuni impresionante, asta fiind si principalul inconvenient , nu prezinta niciun fel de pericol pentru speciile mai mici, este un peste foarte linistit , impunator..
in timp ce admiram peisajul, mi s a aratat ceva ce nu am mai vazut niciodata..am luat repede aparatul si am incercat sa prind faza ..doi baietei mari se jucau* de a mama si de a tata* :18: si am impresia ca chiar si ei erau convinsi ca ceea ce se intampla intre dansii nuera nimic neobisnuit, ba chiar probabil se asteptau sa devina si tatici..sau mamici..sau si una si alta.. sa fie oare calitatea apei de vina?!
ce frapeaza este , infara comportamentului deviant, asocierea dintre o Aulonocara si o Haplocromina, fara pic de noima..si mai mult, intre 2 masculi maturi ale acestor specii care nu aunimic in comun inafara faptului ca impart acelasi habitat.
sunt cazuri cand , datorita coloritului asemanator, se creeaza astfel de confuzii, la modul ca nu era nimic neobisnuit sa vad acel mascul de Nimbochromis livingstonii curtand o femela de N.venustus sau masculul de Aulonocara FireFish cu o femela de Aulonocara Rubescens sau Albino.
minunati va si voi :
hmm...astept reactii ..iar daca ati observat comportamente similare, va rog sa ni le impartasiti