Message |
|
CatalinBarbu wrote:Eu declar deschisa lupta contra fosfatului incepand de saptamana asta
Da-i in freza, mama lui de dobitoc...
Si e valabil si pentru propunerea lui koala, ca stie el ce stie...
|
 |
|
|
 |
|
georgemonda wrote:asta nu-i bine  da cum te-ai procopsit cu ei??
Mi-am luat niste zooasi din Germania si desi la prima vedere nu am vazut pe ei cine stie ce animale, acum pescuiesc la greu nudibranches din ele... Ca norocul, l-am vazut pe unul plimbandu-se de nebun pe sticla (am pus poze acum cateva zile, era frumos, rosu, ziceai ca s-a gatit de bal  ), ca altfel, cred ca pana nu-i mancau pe toti, nu ma prindeam. De atunci am scos vreo 20 in total (si am desprins vreo 6-7 cuiburi cu oua) din 3 colonii.
Si ca sa fie gama completa, m-am mai pricopsit si cu vreo 4-5 aiptasii prin coloniile alea, asa ca tre' sa-mi fac rost si de niste pepperminti.
Faza tare este ca (cel putin pana acum, in cele 2-3 luni de existenta) pe piatra vie nu am nici urma de aiptasii sau alte chestii nedorite.
|
 |
|
Nici n-ai idee... sunt rupt... spatele si mana dreapta... de la bere...
A, si ochii, ca tocmai am mai "pescuit" (de fapt scuturat, ca sa fiu corect) 2 nudibraches de pe o colonie de zooasi...
|
 |
|
|
 |
|
Azi am reusit "reusita": Phosphorus - 0 !!!!!!!!!!!
Acum sa vedem daca si ramane asa...
|
 |
|
Sebastian Costin wrote:Pai ... ce te-a oprit sa faci BA?
Daca nu reusesti sa reglezi debitul, cea mai simpla metoda e sa transformi herbie in BA.
Faci niste cutii interne din plexi, pe una o faci full siphon si pe alta open si ai rezolvat problema.
NU am cum sa fac BA... Asta pica si nici nu intra in discutie... Am vrut initial, dar din motiv de design nu se poate face. Si pana la urma nu vad de ce nu ar fi axact aceeasi situatie si cu BA-ul... adica tot de niste debite care trebuie sa stea constante vorbim si acolo...
|
 |
|
Akaiu wrote:Multam baiesti. E mov pentru ca nu-s in stare sa fac niste poze ca lumea. Lumina este echilibrata cum trebuie cand te uiti la el live.
Dar saracia asta de camera o ia pe campii cu white balance-ul ei.
Am sa incerc maine sa dau pe zero un canal de blue poate pacalesc camera si ies pozele mai aproape de realitate.
Chiar frumos... Mai ales animalul ala... are o moaca...
Eu cu pozele nu ma mai chinuiesc, pur si simplu le fac, dupa care deschid poza in GIMP si ii dau sa faca un WhiteBalance si imi scoate culorile foarte aproape de realitate. Incearca, poate iti merge smecheria... Nu stiu alte aplicatii de foto cum fac "fenta" asta, dar GIMP-ul imi place ca-si face treaba din punctul asta de vedere.
|
 |
|
Fratilor, am o problema...
Se dau:
- 2 tevi 32mm prin care apa curge din acvariu in sump
- 2 tevi 25mm prin care apa este impinsa de o pompa Eheim Compact+ 3000 din sump in acvariu
- robineti pe toate cele 4 tevi (cei de pe tevile de 25 deschisi la maxim, ca reglez direct din reglajul pompei).
De 3 luni incerc sa reglez din robinetii de pe tevile de 32 si reglajul pompei Eheim debitele astfel incat sa obtin un debit constant si nu reusesc. Ba urca prea mult si imi umple acvariul, ba coboara prea mult pe tevile de 32 si incepe sa traga aer si sa faca galagie. Cum mama lor sa le reglez, ca deja incep sa ma scoata din sarite?!
|
 |
|
|
 |
|
elven wrote:cumpara-ti un yellow wrasse si n-o sa mai ai probleme cu ei...eu asa am scapat de nudibranchiile care haleau montipore mai demult./
Asta o sa si fac, dar deocamdata am scos colonia si am bagat-o in apa de osmoza... Au picat ca merele din pom... vreo 15...
Am luat dup'aia colonia la "purecat" si am gasit 4 "cuiburi" cu oua pe care le-am dat jos. Acum am pus colonia in celalalt acvariu, ca sa pot urmari mai usor daca mai apare vreunul. Maine o sa le dau o baie cu CoralRX, iar cand gasesc un wrasse ma lipesc de el "preventiv"...
|
 |
|
ciprian wrote:Nu cred ca o sa-ti placa ce preferinte culinare are......
Stiu... Zooanthusi... Si nu e prima oara cnd primesc un zoo cu nudi pe el... Si acum m-am uitat mai atent la 2 colonii care de vreo 3 zile stau inchise... si COLCAIE de nudi...
Acum le-am scos si incerc sa le dau putina "baie dulce", poate se dau jos animalele... Si dup'aia sa ma uit dupa eventuale oua (care stiu sigur ca ar cam trebui sa fie pe acolo)... Alta solutie, stie careva?!
|
 |
|
Are careva idee ce e chestia asta si ce cauta la mine in acvariu?! Are cam 4-5 mm lungime si e alb cu rosu. Mie imi pare a nudibranch:
Deocamdata l-am scos si l-am izolat. Il tin, sau dau cu el pe canalizare?!
|
 |
|
CatalinBarbu wrote:Oare tu ce piiatra ai, vie sau uscata?
Toata e vie...
|
 |
|
mugurel wrote:Si asa ai avut curaj sa bagi odata 10 pesti...
Mie-mi spui?!  M-am bazat pe faptul ca totusi acvariul e destul de mare, iar pestii sunt doar mici, asa ca am sperat sa nu fie prea mare incarcatura biologica incat sa-l dau peste cap. Iar testele arata ca intr-adevar, foarte rau nu l-am "lovit"...
Intre timp am mutat si vietuitoarele din acvariul mic, un yellow prawn goby, un ocellaris si 2 cleaner shrimp.
Dupa pierderile suferite (puellaris si 2 decora), acum "fauna" este formata din 5 anthiasi, 4 decora, 3 ocellaris, 1 mandarin, 1 yellow prawn goby, 2 cleaneri si 2 debelius, plus CUC-ul...
Din pacate s-ar putea sa pierd ocellaris-ul pe care l-am introdus din acvariul mic, deoarece s-au cam dat anthiasii la el si-l vad cam franjurit si lovit in freza, insa nici nu-l mai pot prinde.
mugurel wrote:E foarte in regula gandirea cu ordinea introducerii pestilor, doar cu o singura observatie: chirurgii imediat domina pestii mici si pasnici, in special yellow tang este declansator demonstrat pentru salturile din acvariu in special la fire fish ...
Stiu asta, tocmai de aceea am zis ca cei 3 o sa-i introduc in acvariu doar undeva anul viitor, cand sper ca deja pestii mici s-au "aclimatizat" si s-au acomodat, deci n-o sa mai fie asa de speriati. Mai mult, intre timp mi-am facut o rama din plexiglas de jur imprejurul acvariului (practic "acopar" o banda de 5 cm din luciul de apa, de jur imprejur), tocmai ca sa incerc sa evit "acrobatiile", bazandu-ma din nou pe faptul ca pestii cand sar din acvariu o fac in general pe margine, deoarce n-am prea vazut sa o faca prin mijlocul acvariului, ca delfinii...
Si ca tot m-am apucat de facut teste de dimineata, in momentul asta stam cam asa:
NO3 - 2.5
PO4 - 0.04 (13 ppb phosphorus)
kH - 7.3
Ca - 400
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
Piatra vie daca e impachetata bine, n-ar trebui sa pateasca nimic la transport, mai ales daca-ti vine de la o distanta decenta, adica sa nu stea 3 zile pe drum. E adevarat ca in perioada ian-feb o sa fie cam rece, insa cum zicea si Andy, cu 2 heatpack-uri si ambalata bine, n-ar trebui sa ai probleme. Mie asa mi-a venit din Germania, in 3 zile, cu heatpack, cutie de polistiren si ambalata inclusiv in plastic, insa acum vreo 2 luni, cand temperaturile erau decente.
Filtrul ala eu l-am avut la acvariul meu cel mic si n-am avut deloc o experienta placuta cu el, in sensul ca era nu fel de "nici n-ajuta, nici nu strica". Cu matrix, carbune si antiphos in el, oricat am incercat sa-i reglez debitul, cu sau fara el, aveam exact aceleasi rezultate. Am renuntat la el dupa vreo 3-4 luni de utilizare, cand facand teste de apa la intrare si la iesire din el, aveam exact aceiasi parametri, deci era clar ca nu ma ajuta... Sa speram ca tu o sa ai o experienta mai buna cu el.
|
 |
|
ptmdanezu wrote:AU MURIT ASA PUR SI SIMPLU SAU CUM ?
Nu, pe unul l-am pescuit si pe celalalt l-am impuscat...
Trecand peste gluma, da, au murit pur si simplu. Decora de cand l-am bagat in bazin s-a ascuns sub o piatra si n-a iesit de acolo deloc, iar cand l-am vazut era deja dus (era chircit, deci se poate sa nu-i fi placut ceva, ca ceilalti 5 sunt OK). Puellaris-ul s-a comportat OK in prima zi, a lucrat ca bezmeticul, cum v-am zis, ieri a iesit din 'barlog", s-a plimbat si a mai mestecat ceva nisip vreo ora, dupa care la un moment dat l-am vazut in mijlocul bazinului cu melci, creveti si crabi calare pe el, halindu-l de zor...
Nu stiu ce i-a apucat, dar asta este... se mai intampla... Sunt sigur oricum, desi nu-mi place, ca nu vor fi nici primii, nici ultimii pesti pe care-i voi pierde. Pana la urma, sub o forma sau alta, toti ne ducem.
|
 |
|