[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp

Ai niste exemplare tare frumoase, cu siguranta avem de invatat lucruri noi de la tine, nu ezita sa le impartasesti cu noi

Ai in plan poate si ceva vanzari? Sau doar ii cresti pentru placerea ta?

koala wrote:- Un' te duci, mai nea' Sakura?

Imi vine in cap o rima buna cu Sakura, da' n-o pot zice aici

Iuliane, am impresia ca tu usor usor renunti la plantate
Imi pare rau sa aud asta.
O poza inainte de reset?
E tare simpaticut Iuliane, sa ne tii updatati.
Am sa urmaresc topicul cu interes, ca daca-ti merge bine intr-unul asa mic...cine stie cum iti urmeaza exemplul si altii
Ceva noutati cu bazinul?
A ajuns la forma dorita sa-l inscrii la AGA?
E frumusel, sa-ti traiasca

Eu as muta un pic cioata aia cu moss din stanga. As baga-o mai in spate si i-as schimba pozitia.
blackiller wrote:Cei 4 neoni si perechea de molly i-am donat.

Asta e bine.

blackiller wrote:Ieri m-am pricopsit cu un peste cutit.

N-ar fi rau sa-l donezi si pe asta.

blackiller wrote:Pe al meu bettan, Costica, l-am pus intr-un acvariu de 4L

Cam putin spatiu ... ai un filtru in acvariul asta?

blackiller wrote:iar in separator mai am un betta crown pui pe nume Jimy.

Separatorul unde e? Ce volum are?

blackiller wrote:Urmeaza un betta halfmoon matur.

Unde il mai pui?

Si mie tot BBA mi se pare sa ai pe substrat.
Didiplis-ul mie imi reactiona asa cand l-am tinut intr-un bazin cu lumina putina. Topea baza si era anemic. Si de altfel vad ca tu ai 0.5 W/litru , cam la limita pentru didiplis...

De asemenea, cum zicea Lucian, cred ca e si o carenta de potasiu (pe langa cea de nitrati vizibila pe heteranthera).

Ca o concluzie, personal cred ca ai nevoie de ceva mai mult fertilizant, dupa care ceva mai multa lumina (daca vrei sa continui cu aceleasi plante).
Dar nu lumina in plus inainte de fertilizanti. Si pentru a fi siguri, ar fi bune niste teste de nitrati si fosfati (pentru potasiu nu stiu daca gasesti).
Ah, am inteles.
Pai asteptam urmatoarea postare cu nerabdare
Ar trebui sa-l frezezi putin
Ai un acvariu tare frumos, zau ca-mi place

Dupa gustul meu, as mai pune niste tufe in stanga, in spatele bolovanului/lemnului. Dar repet, dupa gustul meu
Avansatul wrote:Ok o sa mai caut dar nu stiu daca se merita transportul dar in fine transportul ca transportul dar intrebarea mea este?

Pai intrebarea este de fapt: "vrei sa asiguri conditiile necesare crevetilor?" ... daca ai deschis acest topic, banuiesc ca asta vrei.

Deci, noi ti-am recomandat sa nu pui pesti sau daca pui, sa fie mai mici. Tu insa vrei xipho. Nah, sa zicem ca nu ai unde sa ii pui, asta este.
Dar daca totusi faci un compromis, macar asigura-le locuri sa se ascunda. Altfel ii trimiti la macel.

Deci transportul va merita. Un colet la posta cu ramburs va fi in jur de 6-7-8 lei, in functie de greutate. Poti cumpara trei-patru poturi de moss (eu am avut flame moss si christmas moss, dar mai sunt si altele). Pretul unui pot din genul celor amintite costa in jur de 5-6 RON.

Avansatul wrote:
Moss nu avea nevoie de co2?

Nu este obligatoriu in cazul muschiului. Daca pui niste easycarbo insa nu strica.

Avansatul wrote:Se extinde sau ramane asa cum e?

Ca orice planta vie, va creste, insa intr-un ritm mai lent.
Dupa o perioda va mai trebui sa-l tunzi.
Moss gasesti de cumparat la colegii de pe forum.
slvmarin wrote:daca nu ai scos deja substratul, cu filtrul extern apa se limpezeste in cateva ore

Cu orice filtru se va limpezi, daca pui in el ceva material filtrant fin (gen perlon).
Dar aquabasis-ul ramane pierdut.
Vrei substrat fertil care sa nu necesite alt pietris deasupra? Sau doar un substrat inert negru?

Daca vrei fertil, atunci Aquatic Nature FertiSoil...dar e scumpisor.
Daca vrei doar substrat inert, poti cauta si prin magazinele mai mari de constructii. Sau pietris de la Adrian Jivulesc (vinde pe forumuri). Sau pe accesorii-acvariu.ro au iarasi pietris vulcanic negru.
Cel mai bine ar fi sa ii pui singuri.
Dar daca vrei neaparat sa pui si niste pesti, dintre vivipari ar fi ok guppy, pentru ca sunt mai mici.
Xipho spre exemplu au gura mare si ii daca ii prind, ii mananca. Cand aveam xipho in acvariu am observat ca isi facusera un obicei chiar sa vaneze creveti.

Totusi, daca plantezi acvariul bine, cu moss dupa cum spunea colegul "Black", vor avea unde sa se ascunda.
Nu cred ca ai ce salva...vreo jumatate s-a dus deja in apa, restul il cam scoti odata cu pietrisul...
NU trebuia sa torni apa cu furtunul direct.
Dupa cum ai vazut, aquabasis-ul e ca un pamant si trebuie sa stea SUB pietris. Nu are ce cauta deasupra lui.

Cand ai turnat apa cu furtunul, ai dat pietrisul la o parte si a iesit aquabasisul.
Singura ta solutie acum e sa scoti toata apa, speli pietrisul, pui alt aquabasis, pui pietrisul inapoi si torni apa cu grija (recomand sa pui o farfurie peste pietris si lasi furtunul sa curga peste ea...ca sa nu mai agite din nou pietrisul).
Ce substrat ai folosit?

JBL Aquabasis cumva?
Am folosit si eu pps in setupul trecut si il supradozam (pana la doza dubla) si voi renunta la el la urmatorul setup, tocmai pentru ca e greu de echilibrat fiecare nutrient (pentru ca bagi "la gramada", toti odata si atunci cand cumperi gata preparat nu mai poti umbla la el).

Referitor la Heteranthera Zosterifolia, inafara de dungulitele negre, devine si transparenta frunza dupa care se topeste? Daca da, e lipsa de nitrati.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: