[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: marzzx
Forum Index » Profile for marzzx » Messages posted by marzzx
Message
Mda, n-am inteles exact intrebarea, credeam ca se refera la asa ceva:

image


Scificusule, se poate vorbi si mai frumos de atat.

Petrutz, nu este cazul sa pui plasa, plantele isi vor incalci radacinile in ea si daca vei vrea sa le scoti ies cu tot cu plasa.
Nu cred ca foloseste multa lume pietris, dar daca vrei sa separi doua tipuri de sol, incearca ori cu un rand de pietre sau, mai simplu, cu o bucata de plastic flexibil, sub suprafata solului.

He he, as vrea eu sa lucrez pentru Juwel... as fi in lumea mea. Fertilizantul este Aqua Rebell Mikro si Makro, de aici, l-am luat odata cu solul Amazonia 2.

Planta aia este Aponogeton madagascariensis, a crescut foarte bine pana acum - si a trecut de perioada cand se alimenta din bulb. Desi se spune ca are nevoie de lumina foarte puternica, se pare ca merge si cu ce am eu.
Fertilizantii Easy Life sunt buni si unii au rezultate bune cu ei. Eu acum am ceva fertilizant preparat de un neamt, dar probabil o sa trec si eu pe EL cand se termina.

Uite si pozele proaspete E cam plin de pistia si riccia pe deasupra, cand am vreme o s-o si raresc....

image
image
Cred ca se includ ca sa il schimbi cat mai des, sa mai vanda si ei consumabile.

Siporaxul iti recomand sa il pui tot jos, pentru ca acolo e apa mai curata, dupa ce trece prin toti buretii, si siporaxul nu se va colmata. Este important ca mediul filtrant sa raman cat se poate de curat, pentru ca bacteriile care se vor dezvolta acolo trebuie sa aiba un flux cat mai mare de apa.

Cat despre substrat... e ok si solutia JBL, desi Amazonia e mult mai bun, mai usor de crescut plante in el si tine mai mult, deci nu vei avea probleme mai multa vreme. Pe de alta parte, daca optezi pentru anubiasi, nu vei avea nevoie de substrat fertil. Eu am mai pus si ceva marsilea, cryptocoryne si mai nou un aponogeton madascariensis, care cresc foarte bine.
Reflectoarele JBL sunt rotunjite si in forma de M si ei afirma ca e mai buna la reflectarea luminii fata de celea cu unghiuri, cum e la Juwel. Parerea mea este ca daca e asa, eficienta nu sare de cateva procente, ceea ce nu face nici o diferenta. Pana la urma tot la pret te poti raporta.

Filtru de carbon iti recomand sa-l folosesti doar dupa tratamente medicamentoase, pentru ca altfel carbunele nu va ramane activ multa vreme si dupa aceea substantele absoarbite vor iesi din nou in apa. Deci poti sa-l scoti linistit.

In pozele acelea e posibil sa fie cu doua setari diferite ale aparatului foto dar, adevarul e ca se vede diferenta cu si fara reflectoare. Nu e chiar crestere cu 100% a luminozitatii, cum afirma ei, dar sigur se vede ca lumina e mai puternica.

Planta aceea se numeste Eleocharis vivipara.

Mersi, sa-ti traiasca si tie . Las ca o sa fac poze.
Producatorul Sera spune ca Siporaxul este cel mai eficient mediu biologic pentru ca are canalele deschise la ambele capete, desi sunt unele medii cu o suprafata mai mare.

Polypadul il schimb saptamanal, la fiecare interventie si buretii de sus ii clatesc ocazional... sa zicem la o luna. Cei de jos si mai rar. Buretii reductori de nitrati ar trebui schimbati la jumate de an, dar inca n-am facut-o.
Burete cu carbune nu folosesc.

Eu tin lumina cu pauza (8-13, 15-22) din simplul motiv ca vreau sa-l vad luminat si dimineata cand plec, si seara cand ajung, dar nu vreau sa trec de 12 ore de iluminare.

O sa mai fac niste poze, desi acum, de cand mi-a nascut sotia o fetita, nu prea mai am vreme de acvariu.
Siporaxul este un element filtrant biologic de la Sera, zice-se ca este printre cele mai bune. L-am bagat pur si simplu in filtru, in partea de jos, sub celelalte elemente filtrante mecanice (buretii). Ideal era intr-un saculet, dar n-am avut atunci la indemana.

Returul l-am indreptat spre peretele acvariului, pentru a nu-mi face un curent de apa prea mare, pentru ca pestii mei sunt mici. Daca pestilor nu le place curentul de apa prea mare e mai bine asa...

Nu ma supar, intreaba linistit. De la inceput l-am gandit sa nu aiba nevoie de co2, de aceea a iesit OK.
Multumesc de aprecieri !

Neoanele sunt cele cu care a venit, un daylight si un nature si inca nu le-am schimbat. Le-am luat doar reflectoare de la inceput.

Nu bag CO2, la anubiasi nu este nevoie si fern-urile cresc bine si fara. Si, nu in ultumul rand, este mult mai comod asa. In filtru am bagat doar niste siporax, dar nu stiu cu cat a crescut eficienta; oricum, pesti acum am doar Otocinclus, I. werneri, C. strigata - in total cca 25-30 si melci si creveti. Deci incarcatura biologica este destul de mica.

Temperatura in zilele caniculare a crescut si la 30 grade, dar am lasat deschis capacul si a mai scazut 2-3. Partea proasta e ca din cauza caldurii mi-au murit marea majoritatea a crevetilor red crystal (vreo 25-30). Acum, pentru ca nu e asa cald afara, sta pe la 26.

Schimb de apa fac saptamanal, cca 30-40 % si fertilizez cu Aqua Rebell si NPK.

Bee si Crystal Red sunt mai degraba denumiri diferite... Desi unii considera red bee un grad mai mare de CRS, de la A in sus, dar aceste denumiri nu sunt universal valabile.
Daca ai si black bee, da, se corcesc si nu este recomandat sa fie tinuti impreuna pentru ca nu vei putea face o selectie buna. Dar e posibil sa fie breviata, daca zici ca sunt cu dungi maronii si atunci nu sunt sanse sa se corceasca.

Atentie la schimburile de apa, cum zicea si Clonitza; sunt foarte pretentiosi si la concentratia de cupru - vor muri foarte rapid la o concentratie cat de mica.

Bafta !

LE: Cu hrana, in general, se descurca ei, dar poti sa le si oferi si tu. Cea cu mai multe proteine ii va ajuta sa creasca mai rapid, dar este recomandabil sa primeasca si hrana vegetala.
axl07 wrote:SAE, la care din cate am inteles e cam greu sa-ti dai seama daca sunt "falsi" sau nu


SAE nu sunt chiar asa greu de diferentiat de cei falsi. Citeste indiciile astea:

image

Cel mai clar si usor criteriu mi se pare cel privind dunga laterala, care se continua pe coada la SAE, spre deosebire ce cei falsi.

Dar, cum spunea si Dolly, otocinclusii niste foarte simpatici mici mancatori de alge. pe care ii recomand si eu.
Dupa alte cateva luni arata ca mai jos
Intre timp a trecut printr-o serie de jumuliri si modificari, dar in principal am adaugat vreo 2-3 anubiasi si Java fern-uri, care incep sa-si faca de cap.

image

image
alexandruv wrote:Chiar vreau sa stiu ce planta e

Eu votez pentru Echinodorus amazonicus.
Atunci a ta sa fie - iti las PM cu nr. meu.
Si restul si-au gasit un camin.

Se poate inchide, multumesc !
Guppy (pereche) au o gasca de pui - ii dau doar impreuna, xipho (pereche) au cativa pui si femela de molly isi asteapta cu nerabdare perechea.

As prefera sa ii dau toti odata. Nu aplic regula primului sosit, primul servit , ci a celui care are conditiile cele mai bune si, eventual, ii poate lua pe toti.

Astept oferte. Multumesc !
bogdan94 wrote:Plasa aia de constructii nu merge, am incercat eu si cand am vrut sa o cos toata s-a desfacut...
Poate ai dat peste una de o calitate slaba. Eu am folosit plasa de constructii in mai multe randuri sa imi acopar un filtru intern cu moss si nu am avut problema asta.
ReBella wrote:40 pomacea in 10l apa cum aveam eu
Le cam aratai greutatile vietii... Dar la Catalos e posibil sa se amelioreze starea cochiilor melcilor cu os de sepie. Cat despre ridicarea duritatii cu Aquadur, depinde de cat are acum... daca acvariul e plantat, e posibil sa strice in alta parte.
ReBella wrote:Si eu am avut aceeasi problema.Am incercat cu os de sepie facut bucatele,insa nu a fost o diferenta mare.Singurul acvariu unde am multi pomacea si cresc foarte bine,fara probleme la cochilie,este acvariul cu discusi unde schimb zilnic 25-30% din apa.
Interesante observatiile tale. Ce duritate ai in acvariile in care ai probleme ? La mine cresc vreo 40 pomacea intr-un acvariu de 120 l intesat de melci si creveti si au cochilii mai frumoase decat ma asteptam (desi la unii varfurile sunt roase, ceea ce e relativ uzual) - fac schimb de apa saptamanal si kH-ul si gH-ul sunt vai de capul lor , abia apar in teste. Doar ca os de sepie le pun nu bucatele, ci sfaramat, pana se face particule foarte fine, ce se dizolva in apa.
Sau, daca nu te pasioneaza plantatele si/sau iti plac bolovanii => africani, cativa Hemichromis lifalili.
Daca te uiti mai jos, la comentarii

Amano wrote:Very interesting geometric design of narrow and slender aquatic plants (Eleocharis Vivipara?)[...]


Daca nu-l crezi nici pe el, APC este o sursa de incredere si in acvariul cu pricina mi se pare mai inalta de 10-15 cm.
 
Forum Index » Profile for marzzx » Messages posted by marzzx
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com