| Message |
|
|
koala wrote:
Daca nu-l faci de 1 metru latime, n-ai ambitie.
Ori faci bazin, ori nu faci... ce e aia 200x70x55? Nu ti-e rusine?
Ca bine le zici
Pai sa fi si sa-l faci cat mai lat. Nu este pacat de constructia aia, cu camera tehnica speciala si sa nu ai o perspectiva frumoasa?
|
 |
|
|
Un nou proiect serios. Succes Cristi! 
|
 |
|
|
Adancimea de 60 este numai buna  Merge cu geam de 10 la inaltimea de 60 doar daca ai intaritoare duble in H cu latimea de ~6cm
Nu este usor nici sa tai geam de 10 pe latimi mici (am vazut geamgii experimentati care au dat-o in bara la taierea straifurilor pentru intaritoare de 5cm ...). Mai bine te concentrezi, te gandesti ca esti un chinez batran si incepi sa cureti siliconul. Am vazut pe undeva (nu mai tin minte unde  Hornbach/Dedeman sau altundeva cu toate ca pe aici bantui eu de obicei...) o solutie de curatat siliconul. Incearca sa nu zgarii geamul - cu toate ca am tinde sa credem ca pe suprafete rugoase un adeziv prinde mai bine, la siliconul pentru sticla nu este asa - el prinde cel mai bine pe suprafata lisa a sticlei...
|
 |
|
|
alexiumihai wrote:
Lucian wrote:Frumos! Felicitari!
Ce unitate externa ai utilizat?
Una de 12000 BTU, ramasa de la un upgrade la cel din sufragerie, si care la momentul acela pierdea freon.
Dar trebuie sa fie ON/OFF - fara inverter.
asa se explica viteza de racire
Merge si cu cele cu invertor. Trebuie studiata putin schema de actionare. Multe au comanda in PWM standard asa ca merge direct din Arduino... Oricum treaba facuta de tine este cea mai buna solutie, singura limitare este ca trebuie sa fie aproape de un perete exterior. Buna treaba 
|
 |
|
|
|
Frumos! Felicitari!
Ce unitate externa ai utilizat?
|
 |
|
|
|
vorbeam de tehnologia COB nu neaparat modelele alea. Cauta la CREE COB-uri ca au si lumina rece
|
 |
|
|
uita-te pe aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/460/27602.page (discutia incepuse cu o pagina-doua inainte).
Cauta Bridgelux gama decor (CRI 90) cu randamente de 150 lumeni / W 
|
 |
|
|
um02122 wrote:
Lucian wrote:
Poate iei in calcul COB-urile  sunt arii de led-uri la care alimentarea este optimizata...
Nu stiu nimic despre ele. Si nu stiu daca sunt la fel de eficiente ca high power leds. Am vazut ca de obicei au putere ~100W +.
O sa incerc sa comand sa vad ce e de capul lor. Exista vreun brand sau o sursa de incredere?
si mai zici ca ai citi topicul meu despre lumina LED  Vezi ca pe la sfarsit am dat niste date despre COB-uri...
|
 |
|
|
um02122 wrote:[q
Cum totul e un proces de invatare, ma gandesc cam in ce conditii m-as baga sa fac o lampa pentru un acvariu de un metru jumate. Iar multi-cip pare solutia mai viabila. Poate intercalat cu leduri individuale.
Poate iei in calcul COB-urile  sunt arii de led-uri la care alimentarea este optimizata...
|
 |
|
|
|
arata bine. Niste date despre ele sau un link.
|
 |
|
|
archangel82 wrote:
Lucian wrote:Nu e matrix. Eu am primit de la o firma din Arad material filtrant ca al tau. Nu stiu cu cat l-ai luat dar eu l-am luat la pret de piatra ponce...
multumiri de info.
nu am dat mult..vreo 20 pe litru acum 2 ani.
care este parerea ta despre acest material filtrant? si-a facut treaba?
Nu pot sa-mi dau seama. sunt 2 litri in 12 litri de alte materiale filtrante
|
 |
|
|
|
Este pentru a functiona bine clapeta (pompa) de amorsare.
Da se poate regla debitul dar restrictia trebuie NUMAI pe OUT. Pana la valori "normale" nu influenteaza motorul (reducerea debitului de pana la 50% - valoarea este doar o parere din experienta practica cu pompe).
|
 |
|
|
ppm - este o (pseudo)unitate de masura a concentratiei. Trebuie ca unitatile de masura sa fie coerente deci daca se vorbeste de concentratie volumetrica, molara sau a masei (greutatii) unitatile de masura trebuie sa fie de acelasi "tip". In cazul nostru avem de a face de concentratie masica deci unitatile de masura ar trebui sa fie mg/Kg unde in mg se masoara substanta a carei concentratie vorbim si in Kg masa lichidului in care se dizolva. Cum in cazul nostru "special" lichidul este apa (inchidem ochii ca nu este apa pura  ) aplicam ceea ce stim inca din copilarie 1 Kg apa are volumul de 1 litru => putem sa consideram ca ppm = mg/l (qed)
|
 |
|
|
|
Nu e matrix. Eu am primit de la o firma din Arad material filtrant ca al tau. Nu stiu cu cat l-ai luat dar eu l-am luat la pret de piatra ponce...
|
 |
|
|
Reflector de antiaeriana
|
 |
|
|
Nu-mi plac lipiturile  sunt lipituri reci... Aliajul de lipit trebuie sa fie continuu, lucios
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Bine ai venit in comunitatea noastra 
|
 |
|
|
|
Culoarea este un punct de vedere care nu poate fi neglijat. Cat priveste trecerea pe 1A de la 0.7A - trebuie sa vezi cata lumina iti trebuie. Nu are rost sa alimentezi cu 1A si sa ti controlerul pe 60% la maxim...
Gandestete-te si la diferenta de zgomot dintre cele doua ventilatoare.
|
 |
|
|
um02122 wrote:
Numai coltii vostri sunt intorsi spre mine, la freza sunt spre cutie.
Pai daca nu noi, cine?  Vrem sa te mentinem in forma
Utilizeaza lentilele si deci ventilatorul subtire 
|
 |
|
|