[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nagy Attila
Forum Index » Profile for Nagy Attila » Messages posted by Nagy Attila
Initial am vrut sa surprind filmand o batalie intr-e doi creveti pentru mancare dar nu am reusit s-a focus-ez pastrand calitatea.

Acum sa va raspund la intrebari.
1.Melcul este Helisoma nigricans.
2.Este lava rock , l-am cumparat de la un magazin clujean , Skydome.
3.Nu sunt un mare cunoscator de camere foto dar va dau un link catre aparatul din dotare:http://www.cameras.co.uk/details/konica-minolta-dimage-z5.cfm
Ai dreptate cu faza de bunic , prima tura de creveti l-am scos din filtrul tetratec ex700 , acum urmeaza a 2 tura in acvariu
Multumesc mult inca odata pentru aprecieri.
Toate cele bune
Attila
Poze cu creveti:
Impartim tot , 1 tie 2 mie
image
Oare am mai luat in kg?
image
Porcu wrote:
Porcu wrote:dogibeer: Alege un nume pentru topicu' nou.

I'm waiting .......

Sorry
--Green Moss--
Editat de Sesmar : am modificat eu titlul.

Multumesc!
Sesmar wrote:
dogibeer84 wrote:.... iar planta care se afla in partea dreapta si sub buturuga nu ii stiu numele :p.

Daca la planta cu frunzele verde mai deschis te referi pare Micranthemum umbrosum. Fa o poza mai de aproape.

Am avut Umbrosum si nu seamana , are frunzele mult mai mari dar oricum o sa bag o poza .
Val wrote:
In apa nu prea risc sa fertilizez din cauza crevetilor(Red Cherry) 12 la numar.

Aici m-ai pierdut.
La care parte a fertilizarii te referi?

Intreb pentru ca acum am cateva sute de creveti, tot Red Cherry, si folosesc indexul estimativ. Am deci valori de genul nitrati=80ppm, fosfati=3ppm, Fe=1ppm, si in principiu folosesc de trei ori doza recomandata de JBL Ferropol. De valoarea teoretica a CO2-ului nu mai zic nimic...

Nici un shrimp nu pare deranjat.
Sau nu la asta te refereai?

Pai eu stiam ca , crevetii is mai sensibili la fertilizanti mai ales la cu dar acum pot sa stau linistit si sa mai pun niste picaturi magice prin acvariu . Oricum este un acvariu low tech cu plante cu cerinte sub medii , inafara de glosso care creste destul de inaltuc . Pana acum am bagat doar easy carbo si schimburi de apa 2x pe saptamana a 15%.
Salut,
desi pare acvariul mai mare are doar 24 L brut din care ramane sub 18L.
55/20/20
Filtru boyu 300L/h
Lumina 1x18w osram 965 , 1x 8w boyu.
Fertilizant: substrat tropica.
In apa nu prea risc sa fertilizez din cauza crevetilor(Red Cherry) 12 la numar.
Plante:Glosso, Xmoss , Java moss , Java fern , Riccia , Pistia , iar planta care se afla in partea dreapta si sub buturuga nu ii stiu numele :p.
Sesmar wrote:Ce alge a facut acvariul? Ca din poza pare foarte curat iar plantele foarte sanatoase. Imi place didiplisu' chiar daca este cam verde

Alge maro:
http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/1/8/dogibeer/f_PICT0022m_dc6190e.jpg&srv=img32
Dupe cele maro de pe nisip am trecut la ceva verde compact :
http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/1/8/dogibeer/f_1m_1f6e643.jpg&srv=img34
Iar alga care mi-a invadat plantele si pietrele , ceva fuzz algea mi se pare , poate ma ajutati si voi la identificarea lui:
http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/1/8/dogibeer/f_PICT0048m_24cae92.jpg&srv=img34

Pozele au fost facute inainte de revelion cu o saptamana dupa care a urmat tratamentul scris mai sus +schimburi de apa 2x 50% + indepartarea mecanica de pe pietre si nisip.
Am mutat crevetii in casa nou si ca sa nu mai deschid un alt topic am sa continui cu evolutia noului acvariu aici.
image
Salut
Dupa o luuunga batalie cu algele incet incet castig teren :mrgreen: . Din cauza algelor era sa pierd HC fiind acoperit aprope in totalitate . Eleocharisul iar aceeasi poveste dar multumit CO2-lui (2-3b/s) + easy carbo de 3x doza recomandata am reusit sa imi pastrez plantele , inafara de 3 fire de Blyxa .
Am oprit fertilizarea dar in 2-3 zile reiau cu Tropica lichid + po4 + no3 in cantitati mai mici iar pe urma la cum evolueaza maresc doza . Am mai adaugat niste Pogostemon in partea stanga si am mutat restul de blyxa in partea dreapta.
image
Haruko wrote:Stii ce imi place mie la cei care au acvarii de nota 20? Ca accepta orice parere, sfat sau crtica. Restul, daca ai "tupeul' sa le sugerezi ceva, ti-i faci dusmani de moarte.

Don't worry no sugar!!!

Sesmar wrote:Cred ca o sa fie foarte misto cand o sa creasca blyxa in spatele pietrelor care vor fi acoperite partial de cuba. Abia astept sa scapi de cabomba aia ca strica tot aranjamentul.

Asta a fost ideea , sa am cate o Blyxa prin Cuba . Cred ca o s-a bag si niste Pogostemon in partea stanga . Abia astept si eu sa scap de Cabomba asta insemnand ca mi-au crescut plantele .

Sesmar wrote:Incet incet incepe sa arate bine.

:bmstch: :-P :bmstch:
Ziua 7
Am inceput fertilizare cu jumatate din doza recomandata de Tropica si 1-2ml de easy life easy carbo la 2-3 zile . Toate plantele o duc bine , chiar si cuba a inceput deja s-a se extinde . Cabomba este pus pana mai cresc un pic plantele.

image

Oice parere , sfat sau critica este primit cu drag .
Sesmar wrote:Foarte misto pozele cu bule

Multumesc , am pus mana pe un Konica Minolta .
Acum spune si cum ai refacut setupul. Sper ca nu ai mai pus nisipul ala fin in stratul de jos al substratului.

Nuuuu , aia mai lipsea din setup , inca un strat din ala fin .

Lasand glumele la o parte , am pus 2.5 kg de substrat Tropica pe care l-am acoperit cu un strat de nisip de 4-5 cm.
Plante:
Didiplis diandra -In background stanga .
Blyxa japonica -In mijloc .
Eleocharis acicularis si Eleocharis parvulus -In backgrounde mijloc .
Ludwigia Arcuata si Heteranthera zosterifolia- In backgrounde dreapta
hemianthus cuba -In fata .
Momemntan plantele is foarte mici si o s-a imi pot face o idee mai buna dupa ce mai cresc un pic.
Daca aveti vreo sugestie pentru modul cum is aranjate pietrele is deschis pentru schimbari .
Am fost nevoit s-a refac setupul si asta a iesit .

imageDidiplis diandra
imageHemianthus - Cubaimage
pc.ciprian wrote:PS: e ceva crucial ce tre sa stiu despre scalari? din ce am cautat pe forum, inafara de faptul ca nu se impaca cu neonii si ca ii considera hrana vie nu ar fi alte lucruri ...dar daca sunt pusi de mici se invata cu ei, asta e si motivul pentru care i-am acceptat

http://www.companie.go.ro/Pesti/CarteScalari.html#C3[/url]
http://atlas.drpez.org/Atlas_Escalares
Haruko wrote:Manu, bun venit! :-)
m_3 wrote:Bine ai venit printre noi.
Porcu wrote:Invadam forumu'

:bverded:

Ati vrea voi!....

M-ai aducem noi cativa :jajaja: :yeee: .

Salut manu si bine ai venit :bmstch:.
Imi place foarte mult cum arata bazinul tau , felicitari. Dade isi da drumul si al meu sa fac un pic de concurenta .
Porcu wrote:
dogibeer84 wrote:am sa mai adug nisip de constructi ca s-a ridic un pic mai sus plantele de cel fin.
Nu fa asta.

Oare de ce ? Acopar bacteriile de pe nisip si am sa am iarasi probleme?
In cazul in care e nisipul si nu se face simtit efectul fertilizantului din apa am sa mai adug nisip de constructi ca s-a ridic un pic mai sus plantele de cel fin.
Nu vreau sa ma gandesc la refacerea setup'ului. .
andreic wrote:Ce patesti tu se intampla uneori la plantele stem, care ingramadite in tufe, fiind, lumina nu ajunge la ele pana jos si putrezesc tulpinile. Eu am incercat si cu marirea aditiei de macro si la fele se intampla. Oricum asta se intimpla la plantele cu tulpini sibtiri gen Didiplis, Hetranthera.

Nu cred ca este cazul lumini dar e posibil din cauza ingramadiri a 2-3 fire la o lalta , asta in cazul la Heteranthera dar inafara de planta respectiva restul au fost plantate cate un fir .
Ca exemplu de lumina si umbrire pun poza asta , nu am avut probleme de genul cu sumbstrat sera expirat de 9 luni.
http://img26.picoodle.com/img/img26/3/11/7/f_Theendm_2999852.jpg

Sesmar wrote: Motivul este un substrat inadecvat in care radacinile nu se pot dezvolta bine sau un substrat colmatat prin care apa nu circula.

Peste substratul ala fin am pus tropica circa 2-3 cm , care a fost acoperit cu circa 4-5 cm de nisip de constructi . In mod normal plantele ar trebui sa se multumeasca cu circa 6 cm de substrat . Nu prea imi vine sa cred ca e din cauza nisipului fin pentru ca ma gandesc cu groaza cat a durat sa pun pe picioare acvariul de la a la z si nu prea imi arde sa incep iar de la acvariul brut smilie .

Val wrote:Eu am observat fenomenul la plantele stem plantate mai spre marginile si/sau colturile bazinului. Am presupus ca acolo curentii de convectie din substrat sunt mai mici.

Interesant ar fi daca se intampla asta, cu plantele din colturi/margini cuiva care are cabluri de substrat...

Aici este un adevar , plantele in pricina care is mai afectate is cele din colturi , rotala din stanga si heteranthera din dreapta . Incalzitor de substara nu am.
Oricum momentan sunt in situatia din link-ul asta :
http://www.barrreport.com/general-plant-topics/3423-plant-stems-rotting-substrate.html
La majoritatea plantelor se strica baza , la 1-2 cm din nisip si cum am citit si acolo cred ca e din cauza intarzieri a fertilizantilor + cred ca imi joaca feste temporizatorul la care e legat electrovalva.
In apa am Ph 6.9 , de alte teste momentan nu dispun.
Orice informatie in plus este bine venit.
Multumesc
Salutare
Pirma poza dupa setaratarea acvariului. Inca nu am scapat 100% de alge dar e pe drumul cel bun . Am trecut la neoanele t5 , ultimele 2 fiind montate de 3 zile , in clipa de fata acvariul functioneaza cu 4x24 w .
Din cauza lipsei de nutrienti din apa si a lumini prea puternice plantele s-au subtiat si s-au lungit . De ieri am inceput si fertilizarea normala asta insemnand 10ml de tropica impartit in 2 transe saptamanal + zilnic micro sera 24((momentan) si macro de la pps pro .

image
Salutare si bine ai venit pe forum
Imi plac foarte mult acvariile tale , mai ales ala micu . Ceva detalii despre bazine ne poti da ?
Cu ce fertilizei ? Lumina?....
Ce planta este cel din stanga din primul acvariu?
Toate cele bune si acvarii lipsite de alge .

Forum Index » Profile for Nagy Attila » Messages posted by Nagy Attila
Go to: