| Message |
|
|
|
Multumesc de sfaturi:-)
O sa mai raresc un pic Cuba din fata si o sa adaug in spate.
|
 |
|
|
Salutare!
Am refacut un pic setapul, a-si vrea sa stiu ce parere aveti voi fata de noul setup.
Mie imi place mai mult asa fata de cum era inainte + eu il vad deja gata desi mai am foarte mult de lucru la el. O sa mai urmeze o tufa de Umbrosum langa piatra .

|
 |
|
|
Am gasit un articol foarte bun despre The Golden Rule of Aquascaping. O sa incerc sa pun in practica pentru a avea un singur punct de "atractie" in acvariu. Cum scrie si acolo, poate fii pus in practica cu ajutorul plantelor, pietrelor sau buturugi.
Tot cei posibil e ca o sa tai un puc din Didiplis, mutandul mai la stanga.
Multumesc pentru sfaturile voastre care sunt constructive si ajuta la evolutia acvariului. De multe ori cand fac triming si replantez plantele imi doresc sa fii avut un bazin mai adanc, macar un 50 ca sa ma pot manifesta mai usor. Oricum greseala a fost atunci cand am refacut setupul, trebuia sa fac o diferenta de nivel a nisipului mai mare pentru a crea efectul de adancime.
AGA? 6-7 Hmmm?  Imi dai idei
Revenind cu picioarele pe pamant o sa continui finisarea acvariului, cine stie, poate chiar iese ceva frumos. :-P
PS: Va mai destainui faptul ca am umblat un pic la lumina de circa 2 saptamani, am renuntat la neonul Sylvania 830 t5 care a fost schimbat cu 2xFluora t8 18w langa 2x965 t5 24w. Vazand efectul parca ma tenteaza sa mai montez 1xFluora. 
|
 |
|
|
Porcu wrote:
dogibeer84 wrote:Oare am reusit sa il satisfac pe Marele Faraon cu, coloritul intens al Ludwigiei?
Idoobitabil™  .
 :jumpers:
Bag si o poza in ansamblu. In dreapta urmeaza sa creasca L. Aromatica.
Pareri??

|
 |
|
|
Porcu wrote:
dogibeer84 wrote:Is din Debrecen, 36ron bucata.
I-ai luat cumva Simbata 7 februarie? Eram in magazin la Debrecen si-am vazut un grup care vorbea romaneste  ....... sa nu-mi spui ca erai si tu acolo  ......
Era tare de tot faza doar ca noi am fost pe 17 februarie. 
|
 |
|
|
Oare am reusit sa il satisfac pe Marele Faraon cu, coloritul intens al Ludwigiei?

|
 |
|
|
Multumesc.
ketamina wrote:Superbe specii, de unde le gasesti ?
nu exista posibilitatea imperecherii a speciilor diferite, astfel sa iasa corcituri ?
Sunt cateva specii care se pot corci: http://www.theshrimpfarm.com/dwarf_shrimp_compatibility_chart.shtml
ReBella wrote:Arlechinii arata absolut mirific!!! La ce pret i-ai achizitionat si de unde ?
Is din Debrecen, 36ron bucata.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Multumesc pentru aprecieri.
O idee foarte buna cu Heteranthera, chiar is curios cum o sa iasa.
M-am mai gandit la o varianta, Cuba si Heteranthera sa se intalneasca la mijloc, imbratisand Didiplisul. Acum sa vad ce iese.
O sa incerc sa maresc un pic cantitate de tropica, adaugand mai des pentru uptake-ul/necesarul zilnic.
In legatura cu Windelov, nu da semne de carenta. Astept sa cresca, doar nu pot sa trag de el. 
|
 |
|
|
Multumesc frumos.
@Sesmar
Nu am nici o idee ce sa pune in fata la Didiplis, nu se vede foarte bine dar am un Windelow care creste foarte incet, parca nu iar placea ceva.
Daca ma puteti ajuta cu o idee...
@Porcu
Dupa ce mai cresc un pic plantele o sa las Didiplisul mai mic si cele din lateral un pic mai inalte.
Inca o intrebare. Nu stiu din ce cauza Heteranthera se inegreste si ma cam tenteaza sa il schimb cu L. Aromatica. Oare ar merge luand in considerare L.Cuba in stanga, desi cele doua plante is destul de diferite la colorit.
|
 |
|
|
andras wrote:Good job
Nu mai vad nici urma de alge.
Cum fertilizezi?
Multumesc.
Nu se vede in poza dar au aparut niste puncte de BBA pe pietre  , urmeaza in weekend curatenia generala. For BBA
Lichizi Tropica continand N si P. Maxim 7.5 ml/100L la un schimb de apa, fiind mai concentrat, ei recomanda 5ml/50L.
Inainte adaugam KH2PO4 si KNO3 1:10 dar plantele erau prea verzi si am renuntat, adaugand macro doar cel oferit de Tropica.
Easy Carbo 5ml din cand in cand
Intr-e timp am mai adaugat 6 pastile de la aceasi firma, la Blyxa si la Pogostemon.
Cat de curand urmeaza sa adaub niste pastile de fier activ E15 de la Dennerle.
|
 |
|
|
Salut.
Bun venit pe forum. 
|
 |
|
|
A mai trecut o saptamana:

|
 |
|
|
Parca parca isi arata plantele culoarea.
 [/URL]

|
 |
|
|
Multumesc pentru informatie , cat de curand o sa am solutia , desi din alta sursa  .
Un update foto:

|
 |
|
|
Val@
Multumesc , acum sa vad daca reusesc sa imi fac rost de substanta respectiva.
Andras@
Multumesc.O sa mai pun niste poze dupa ce creste un pic si Ludwigia.
Asa ii omul , tot timpul vrea ce-a ce nu are si ce are nu il multumeste.
Ps: Ce lumina ai ??
|
 |
|
|
Multumesc mult pentru raspuns.
O sa incer cu niste MgSO4 . Oare ce inseamana picul al ? 
|
 |
|
|
Update cu niste Weeping si Xmoss.

|
 |
|
|
Am scos Eleocharis-ul din mijloc si in locul lui am am pus Didiblisul , cu ocazia asta l-am si tuns. In stanga am pus Ludwigia care si-a dat drumul binisor.
Ludwigia inclinata var “Cuba”
Alge mi-se mai fac pe geamuri dar se curata  .
PS :
Sesmar wrote:In a doua poza pe langa GDA pe geamuri daca la asta te referi.
Oare ce am vrut sa zic aici ? 
Cred ca ceva legat de alge .
Intrebarea mea ar fii oare dece nu mi se coloreaza plantele???
P04=0.5 (o sa il ridic la 1)
N03=10
Ph=cc 6.6-6.8(calculat ochiometric dupa culoarea testerului ph permanent)
Lumina=2x24w 965 , 1x 24w 830.
Co2=1-2b/s
Micro de la tropica 10 ml saptamanal care contine la randul lui si N si P.
Inca o poza pe langa cel cu Ludwigia:
Eusteralis stellata infit in mijlocul Heterantherei.
|
 |
|
|
Update foto.
Planta achizitionata Ludwigia inclinata var “Cuba” in partea stanga. Inca in crestere.
Pareri?
|
 |
|
|