[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alokt
Forum Index » Profile for Alokt » Messages posted by Alokt
Message
Tragi un pic doar de o parte, apoi bagi o surubelnita in cealalta parte (pe latime si trasul si pe cealalta latime surubelnita) iti va sari singura afara din carcasa
Sau mai poti incerca cu un prosop sa o prinzi, dar tot asa procedezi, tragi intai de o parte, apoi de cealalta. Pana se rodeaza un pic nu merge sa o prinzi cu prosopul uscat, deoarece e prea bine infipta.
Daca imi dai exact numele respectivei substante, cu siguranta fisa tehnica see afla undeva pe net si de acolo pot sa-ti spun exact timpul necesar eliminarii toxinelor si nivelul de toxicitate.
In orice substanta de acest gen exista partea activa si solventul, partea activa este in general amorfa iar solventul este toxic.
Depinde ce sovent ai si in ce proportie este solvent in amestecul respectiv.
Vad ca s-a redeschis topicul asa ca voi interveni si eu.
In final se pare ca solutiile hightech se intorc impotriva mea acum.
Am in casa cca 22 de grade, dar cele 4 T5-uri imi incalzesc apa cu 5 grade si ince este primavara. Fiind vorba de un acvariu de 400l inertia termica este mare. Si daca stau cu geamurile deschise peste noapte pe dimineata scade doar 1 grad temperatura. Dar preturile la chillere pentru acvarii de 400l sunt .
Deci daca aveti careva vreo solutie care nu este indecenta si nu costa cat rinichiul meu stang, va rog nu ezitati sa o impartasiti, banuiesc ca la dimensiunile astea cooler-ele nu sunt o solutie.
Nu lasa sa curga cu debit mare. Daca nu ai debitul mare se feresc singuri.
Stai linistit in privinta petelor.
Asta este ciclul normal de dezvoltare la carasius auratus. Pe parcurs odata cu cresterea apar diferite modele coloristice care in prima faza nu erau vizibile.

Carasul tau nu se simte bine deloc, iti spun asta nu datorita pigmentatie ci datorita pozitiei cozii, trunchiul ar trebui sa stea drept doar coada sa atarne (mai exista o varianta, ca acest carasel sa fie motivul pentru care verisorii nu ar trebui sa se casatoreasca) iar atunci probabil pozitia partii posterioare a trunchiului este o malformatie.

Ce trebuie sa spun si asta suna pentru toti crescatorii de carasius carasius: Un peste crescut in mediul lui natural cu toate anotimpurile specifice climei temperate, este detasat mai frumos decat unul unul care a crescut intr-un acvariu unde sta in conditii de vara toata viata lui. Incepand cu forma corpului, coloritul, si terminand cu viteza de reactie si tonusul.

Vezi :
-Filtrarea - astia sunt in stare sa produca cantitati colosale de mizerie, iar daca filtrul nu are un debit cinstit, se va depune pe fund si tit carasii o vor imprastia prin apa
-Temperatura - sunt vietuitoare de apa temperata, mie nu mi-au murit in pond, la o adancime maxima de 1,8m iar ghiata a ajuns uneori si la 40cm.
17-18 grade sunt mai mult decat suficient
Eu ti-as sugera sa pui bonalit, culoarea o alegi tu, e produs de firma hobby si ca baza fertila dedesubtul acestuia incearca sau JBL sau Sera. Trebuie sa te socotesti ca echinodorusii sunt mari consumatori de fertilizanti.
Si de ce s-ar putea cineva hotara sa tina asa ceva acasa.
Curatarea acvariului se va incadra la sporturi extreme.
Da, am gasit aici:
http://www.fishbase.org/Summary/SpeciesSummary.php?id=6382
Desi e fara miza pentru mine, am o intrebare:
De ce e clasificata ca extrem de periculoasa aceasta specie?
Bineanteles, ca orice specie neconventionala mi-a trezit interesul si am citit un pic, dar chestiile astea cresc mari, mari de tot, unii spun ca pana la 1,5m si altii ca doar pana la 90 cm, oricum o iei vei avea mevoie de o "dihanie" de acvariu de mai mare dragul. Nu stiu sincer daca e cazul sa iei asa ceva, astea sunt de domeniul ideilor cu care ne "jucam" in capul nostru, dar in general nu le punem in aplicare.
@ Silvia

- Nu te supara pe noi, toti ne-am facut seria noastra de greseli cand am inceput.
- Toti suntem mult mai toleranti fata de greselile noastre decat fata de greselile altora.
- In final tu trebuie sa realizezi ca principala grija a tuturor care ti-au raspuns este bunastarea pestilor si atat.

Din asta trebuie sa tragi o singura concluzie, e totdeauna mai sanatos sa te documentezi inainte de a actiona. In timp vei realiza ca este o diferenta foarte mare intre a supravietuii si a avea o viata buna si asta se aplica pentru orice planta sau vietate care iti ajunge in acvariu.
Probabil reactiile noastre ar trebui sa fie mai temperate iar aversiunea fata de problema "Pengasius" este in principal impotriva celor care il vand.
Dar si tu trebuie sa realizezi ca ignoranta nu este o scuza.
Stiu ca este offtopic, dar nu mi-e clar unde sa postez, ini cer scuze de la admini.

As dori sa achizitionez o pereche din specia Procambarus clarkii, vedeti:
http://www.planetinverts.com/Procambarus%20clarkii.html

Banuiesc ca singurul loc unde as putea sa gasesc asa ceve este Bucurestiul.
Am pe cineva acolo care ii cumpara si ii aduce la Satu Mare, dar are ZERO cunostinte de acvaristica. In concluzie rugamintea mea este, daca stiti careva Pet Shop in Bucuresti care are asa ceva in dotare va rog sa imi spuneti care este Pet Shop-ul respectiv si mai departe ma descurc eu.

Multumesc
Sa fiu si eu on topic
Eu fiind si pescar pasionat:
Pangasianodon hypophthalmus
Recordul este de 1,73m si 44 kg ............ captura in India
Pe de alta parte Pangasius Pangasius era o alegere si mai nepotrivita
Recordul este de 3,80m si 93 kg ............. captura tot in India
Linkuri:
http://www.shrimp-n-it.com/invertebrates/mexicanorange.shtml
http://www.petshrimp.com/articles/cpatzcuarensis.html

M-am decis sa deschid un topic despre aceasta specie pentru ca iese din tiparele standard ale racilor pe care ii gasim in comert si datorita faptului ca numarul hoobistilor in aceasta directie este foarte mic.
Sa nu o mai lungesc va dau cateva detalii despre ei care sper ca va vor face sa va ganditi foarte serios la achizitionarea unor exemplare:
- Le place foarte mult PH7
- Le place apa dura
- Cresc pana la 5 cm lungime
- Dupa dimensiunea aceasta, naparlirile genereaza crestere doar in masa corporala si clesti
- Sunt portocalii exact ca si in poze
- Nu isi pierdu culoarea in nici o situatie
- NU SE ATING DE PLANTE ABSOTUT NICIODATA NICI MACAR DE UN CAPAT DE FRUNZA
- Sunt diurni si datorita coloritului fac un contrast fantastic
- Nu sapa
- Au nevoie de ascunzisuri eu folosesc pesteri pentru reptile de inaltime mica, dar sunt ocupate doar noaptea
- Contrar celor scrise ataca pestii de talie mica (guppy, zebre) pentru hrana
- La pestii cu talie peste 3 cm nu atenteaza, nici macar nu incearca (femele de betta)
- Le trebuie apa foarte curata si bine oxigenata
- Naparleste din mers, adica nu ii trebuie ascunzatoare pe perioada naparlirii, carapacea noua o umpinge jos pe cea veche. Cea noua este un pic mai moale dar este carapace. Dupa schimbare este mai lent 1-2 ore, apoi tutl reintra in normal.
- Sunt foarte activi si tot timpul sunt in miscare prin acvariu.

Per ansamblu sunt un element foarte atragator intr-un acvariu, nu fac absolut nici un deranj intr-un acvariu plantat si nu sunt un element foarte pretentios.
Va rog careva miluiti-va de mine cu niste informatii pe tema asta.
Iti dau un sfat in legatura cu montarea ei intr-o plasa, aplicat de mine care a functionat pergect, desi eu am decis sa nu chinuiesc planta obligand-o sa stea in conditii improprii, urmatoarea strategie cred ca este cea mai valabila.

- Ai un covor de riccia plutitor, care, aproape de lumina si cu nutrienti lichizi are o expansiune incredibila.
- Pune pe el o plasa, si de tantari e ok, preferabil sa nu fie ceva flotant, gasesti plase de monofilament pe sculele de prins pestii din acvariu, sacrifici un minciog din ala mic.
- Pozitionezi plasa pe planta plutitoare si lasi planta sa pluteasca in continuare.
- Dupa 2-4 saptamani in functie de conditii, planta inglobeaza plasa si poti sa o montezi unde doresti tu

Avantajele:
- Plasa inglobata ii confera o rezistenta la montarea submersa pe care o planta in conditii normale nu o are iar la montare se deterioreaza
- Cresterea prin plasa este mult mai scuta ca durata decat in conditii submerse.
Pe timpul noptii functioneaza pompa din filtru dar si powerhead-ul conectat la reactor.
Nu stiu daca topicul e legat de plante sau de pesti, dar le cuprinde pe ambele, deci sunt doar pe jumatate offtopic.

In acvariul meu plantat high/medium teck am avut la setupul initial intarzieri la diferite componente, esenta este ca sistemul de fertilizare dupla a inceput sa lucreze, dar plantele au primit CO2 la 1 luna si 0,6 W/L doar dupa 2 luni.
Intre timp ca sa scap cat de cat de excedentul de nutrienti, am bagat 4 echinodorusi in acvariu acestia fiind mari consumatori.
Ca efect secundar bineanteles ca au aparut la un moment dat si diverse alge de care am scapat lent, fara interventii invazive, doar din reglaje de CO2, timp de iluminare si fertilizanti lichizi.
In final, toate plantele mai deosebite: nuphar japonicum, crinum natans/calamistratum, nymphaea, micranteum umbrosum, ludwigia tonina fluviatilis etc au avut o evolutie lenta, pe cand echinodorusii s-au facut niste dihanii imense, de 60cm si 50-60 frunze fiecare.
Efectul care l-am inregistrat a fost urmatorul:

Datorita consumului acerb de nutrienti, echinodorusii, creau un gol de CO2 imens pe care sistemul il compensa cand acestia incetau consumul de CO2 adica noaptea, esenta este ca dimineata, de manuta, toate vietuitoarele din acvariu erau cu gura sus, la suprafata si incercau sa respire.
La 1 ora dupa ce se aprindea lumina toate lucrurile reintrau in normal, dar din cauza stresului melanotaeniile mele si-au cam pierdut culoarea.
Parametrii:
PH:7
Duritate 16
Duritate carbonata 1 seara si 7 dimineata
Acvariu 400l
Locuitori:
- Melanotaenia besemanii 20 buc
- ghirinocheilius aimoniery 10 buc
- crossochelius siamensis 10 buc
- pomacea 8 buc
- melissa 8 buc
- tylomaelania 3 pui
- amano 10 buc
- green shrimp 15 buc
- ghost shrimp 8 buc
- red cherry 10 buc


Esenta este ca am scos 4 echinodorusi si lucrurile au reintrat in normal din ziua urmatoare.

Cum pot sa contracarez asemenea dezechilibre sau macar sa le tin sub control?
Tocmai am descoperit astazi ca domnisoara Crayfish, nu mai este atat de domnisoara cum s-ar crede. Esenta este ca are pe burta ouale iar eu nu am nici cea mai vaga idee cum sa abordez problema.
Deci orice sfat este binevenit.
Detalii habitat:
- Acvariu de 200l net
- subrat de nisip 10 cm
- Extrem de incarcat cu pesteri si refugii de piatra
- Apa foarte dura
- Temperatura 25 C
- PH7
- Locuitori:
- 7 ciclide africane
- 2 blue Crayfish (pereche se pare, celalat e mascul)
- 3 mexican orange crayfish
- 4 pomacea
Porcu wrote:
Alokt wrote:In bazinul in care tin Barcalaya, unde apa este la 32 C o duc foarte bine.

De ce tii Barclaya la 32 C? Nu-i prea mult? Unu' din puii de la tine s-a facut enorm in sarcofag la 27-28 C .

Planta No 1 o am de 7 ani si de tot atatia ani sta in temperatura respectiva.
Am obisnuit-o asa pentru ca la un moment dat planuiam Discusi, dar dupa ce am realizat ca nu am sursa de apa cu o duritate decenta, am renuntat la idee. De 7 ani, planta sta pregatita pentru Discusi ;).
Cumpar eu tot daca ii poti livra la Satu Mare.
Bineanteles, suport eu cheltuielile de transport.
Da te rog un PM daca e OK.
Multumesc
 
Forum Index » Profile for Alokt » Messages posted by Alokt
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com