| Message |
|
|
Icefish wrote:Porcu-> Pai poate mai adaug o planta maxim 2 dar asta ramane de vazut. Ce set de fertilizatori imi recomanzi? Cum declorinez apa fara acel AquaSafe? Mai am si EasyBalance (ce crezi ii ceva de el)??
Daca ai ales substrat Dennerle io zic sa folosesti si fertilizantii lichizi tot Dennerle. Nu-ti fa griji pentru clor, puna apa in acvariu si las-o pina a doua zi, clorul iese. Schimburile obisnuite de apa de 30% nu provoaca probleme.
Easy Balance n-am folosit, un acvariu echilibrat nu are nevoie.
|
 |
|
|
stefanp wrote:Rogu-te, baga o poza calumea
Nici nu-ti imaginezi citi ani m-am rugat de el sa vina cu poze ca lumea  . Am trecut de la rugaminti la porunci trecind prin amenintari  ....... da' degeaba ....... parca-i un blestem, pe cit de coolte acvarii face, pe atit de infioratoare-s pozele. Da' inca am sperante  .
|
 |
|
|
Bag de seama ca s-a deschis sezonu' la desfacut acvarii  . Eu prefer o lama de cutter mai tocita (sa nu ma tai  ). Cu miscari dese si marunte se poate curata bine. N-am folosit solutii pentru inmuiat silicon da' cred ca poate fi de ajutor  .
|
 |
|
|
Daniel1402 wrote:Ar fi suficient sa desfac doar fundul, curatat frumos si relipit...
Da, e suficient sa desfaci fundu'. Curata bine-bine si degreseaza. Apoi pune acvariu' cu fundu'-n sus si verifica daca-i in pozitia corecta (adica nu l-ai deformat pe diagonala) ....... faci asta acoperindu-l cu fundu' (fara sa pui silicon). Inspecteaza cun se "culca" fundu' pe canturi. Io banuiesc ca in zona cu probleme distanta dintre cant si fund e prea mare.
Iei fundu' de acolo si pui silicon pe canturi (generos si uniform). Apoi pui fundu' cu atentie, din prima in pozitia corecta. Pe urma cureti siliconu' explulzat in exterior cu o lama de cutter.
Siliconu' expulzat in interior il poti curata tot cu o lama de cutter dupa 3-4 zile. Pentru siguranta mai dai in interior un vierme de silicon la intersectia geamurilor (foloseste banda adeziva din hirtie pentru estetica).
Acvariu' nu-i mare, daca nu ai doua miini stingi  te descurci.
|
 |
|
|
|
Substratu' pe care l-ai ales este de calitate. Dintre plantele alese de tine doar Cryptocoryne are nevoie se substrat fertil. Celelalte se hranesc foarte bine din masa apei => va fi nevoie si de fertilizare in apa. Fertilizamtul e mai accesibil plantelor la pH sub 7.
Pentru plantele tale nu-i cazu' sa cumperi incalzitor de substrat, e foarte scump. Daca vrei sa investesti in ceva bun pentru plante gindeste-te la o instalatie cu butelie pentru CO2. Pentru plantele pe care le vrei lumina e suficienta daca folosesti reflectoare. Da' daca o sa vrei specii mai pretentioase o sa ai de bricolat sa suplimentezi lumina.
Nu-ti complica existenta cu AquaSafe, albastru de metil sau sare.
|
 |
|
|
Io zic sa scoti Alternanthera chiar daca nu pui deocamdata nimic, "trifoiu" o sa acopere locu' repede.
Gabi C wrote:.... tu imi sugerasei la un moment o planta care mie mi s a parut foarte faina dar nu am gasit o in magazine aici .
Cred ca Hedyotis salzmannii iti sugerasem, nu-i cine stie ce raritate, o s-o gasesti cindva ....... sper  .
|
 |
|
|
E clar de unde s-a inspirat creatoru' Alien-ului  .
|
 |
|
|
Ca de obicei talentul tau a scos ceva de exceptie  .
|
 |
|
|
scorpionul wrote:Important e sa fie lipitura corect executata
Si masa dreapta  .
|
 |
|
|
Gabi C wrote:Da Stefan , la cea din spate m am gindit si eu . Multam tare de sugestie .
Si io cred ca-i bine s-o scoti, parca nu se potriveste.
|
 |
|
|
lukitza wrote:Din pacate, datorita problemelor de lipitura, acvariul a fost desfacut..
Bine ca s-a rezolvat favorabil  chiar daca abia incepind de Marti am inceput sa-mi folosesc si degetele aratatoare cind ridic un pahar cu lapte  ....... s-au dezumflat si pielea a inceput sa creasca la loc  . Al naibii munca sa dezlipesti magaoaia.
Banuiala mea (sa nu-i zic certitudine) e ca problemele au fost generate de transportarea acvariului la un interval cuprins intre 24 si 48 de ore de la lipire si umplerea cu apa dupa inca 2 zile. Cred ca la transport au aparut tensiuni in lipitura, in siliconu' neintarit. Dupa 24-48 ore, in mijlocu' lipiturii siliconu' e moale si daca ridici si manevrezi un acvariu de 2 metri nu-i bine deloc. Ipoteza a fost intarita de comportarea siliconului in momentu' fortarii cu lama: se albea doar pe mijlocu' lipiturii (in zona in care nu se intarise in momentu' manevrarii si apoi al umplerii), pe margini a raminea negru.
Despre Ceresit nu zic nimic rau, s-a curatat greu, nu mi s-a parut a avea probleme cu aderenta la geam.
Parerea mea e ca astfel de acvarii se lipesc pe locu' pe care vor sta (e greu ca masa pe care e lipit sa aiba suprafata identica cu masa pe care va sta). Daca nu se poate, cu nici un motiv nu se transporta mai devreme de o saptamina si nu se pune apa mai devreme de 2-3 saptamini.
|
 |
|
|
|
In acvariu cred c-o sa-i prinda scalarii. Poti scoate doar alevinii daca prinzi momentu' in care inoata.
|
 |
|
|
|
Cind ai schimbat apa si-a scazut temperatura de la 26 C la 23 C, nu scaderea temperaturii a provocat perlarea plantelor ci schimbul de apa. Plantelor le place si la 23 C si la 26 C.
Asimilarea CO2-ului creste odata cu lumina. Creste oarecum si cu temperatura (datorita cresterii metabolismului cu temperatura) daca nu-i prea cald.
|
 |
|
|
Ce insinuati  ?
|
 |
|
|
severum777 wrote:Ce debit are acvariul ?
Oare ce vrei sa spui aici  ?
|
 |
|
|
Mi se pare o infectie bacteriana in stare avansata, nu cred ca scapa  .
|
 |
|
|
|
Doua tuburi ar ajunge daca ai avea experienta si ai folosi cit trebuie. Da' e bine sa ai mai mult. Eu am intotdeauna silicon in plus chiar daca stiu ca nu-mi trebe, pot sa apara lucruri neprevazute.
Nu-i asa greu da' e obligatoriu sa pui geamurile din prima in pozitia corecta, sa nu le tot aranjezi si rearanjezi ca obtii o lipitura cu bule de aer.
|
 |
|
|
cetate wrote:2 bucati 1200x500
2 bucati 575x500
1 bucata 575x1175
Eu n-as face fundu' intre verticale, mi-e mai usor la lipit. In schimb as face fund dublu (10 mm + 8 mm).
Pentru un acvariu cu dimensiunile exterioare: L=120 cm, l=60 cm, h=50 cm, as da comanda la geam astfel:
120 cm X 49 cm - 2 buc.
49 cm X 57,9 cm - 2 buc.
120 cm X 60 cm - 1 buc.
Toate cele de mai sus din geam de 10 mm.
Dublura fundului: 117,6 cm X 57,5 cm - din geam de 8 mm. La pretu' de 90 lei/mp cit e geamu' de 8 mm aici ....... dublura costa vreo 75 lei, nu mi se pare mult pentru ca acvariu' e pe termen lung, nu vrei sa ai cindva probleme. In plus, dupa ce lipesti fundurile unu' peste celalalt e mult mai usor sa lipesti restu' acvariului, geamurile stau mai bine.
Daca vrei neaparat cu fundu' intre verticale, eu as "transforma" cele doua bucati de 575 mm X 500 mm in 571 mm X 500 mm.
Orice varianta ai alege, ai doua posibilitati.
1. folosesti distantiere ....... caz in care poti folosi menghine
2. nu folosesti distantiere ....... caz in care nu ai nevoie de menghine da' trebe sa fii atent sa nu apesi geamu' exagerat de tare ca "scuipa" afara tot siliconu'. E destul daca apesi pina se "umple" spatiu' dintre cantu' unui geam si celalat geam.
|
 |
|
|
|
Ai 2,5 mm intre fund si lateralele dreapta si stinga. Intre geamurile mari (fata si spatele) si laterale ai ....... nu stiu cit ai, depinde cit de mult stringi geamurile. Eu prefer sa nu mai folosesc distantiere, presez geamurile usor sa nu plece la plimbare tot siliconu' dintre ele, cred ca ramine o grosime de vreo 0,5 mm.
Cum ai de gind sa procedezi sa obtii grosimea siliconului de 2,5 mm?
|
 |
|
|
cetate wrote:ei spun ca o vor taia cu masina, asa ca sper ca va fi taiata exact.
Daca poti pune ruleta si masoara inainte de a lua geamu'. Io-s patit (nu odata) cu geamuri taiate la masina si cantuite profi, adevarate bijuterii ....... singura problema fiind vreo 2 mm in plus sau in minus  .
|
 |
|
|