| Message |
|
|
|
cam cati pesti ai in acvariu ala
in 6-7 l max 3-4 gupy,
|
 |
|
|
|
temperatura 24-25 c
|
 |
|
|
|
o alta lista pe care am gasito
Lacul Malawi
• Pseudotropheus acei
• Labidochromis caeruleus ”yellow”
• Pseudotropheus saulosi
• Metriaclima estherae
• Labeotropheus trewavase
• Nimbochromis venustus
• Nimbochromis polystigma
• Iodotropheus sprengerae
• Placidochromis electra
pot sa asociez Labidochromis caeruleus ”yellow”+Metriaclima estherae +Placidochromis electra
|
 |
|
|
|
suoer
|
 |
|
|
|
as renunta la ideea cu galbenus, murdareste apa, plus tu ai vivipari,deci ei se nasc gata de haleala, mananca cam ori ce, mancare congleata artemia, micro viermi,
|
 |
|
|
multumesc pt raspuns,
dar asa cum fimiu imi face mie , am sa va fac si eu voua, un raspuns naste o noua intrebare
mbunele sunt catalogate si ele pe ranguri de agresivitate?(adica unele sunt mai agrsive decat altele)
imi puteti da cateva exemple de asociere corecta a mbunelor?
care tipuri ar fi mai indicate sa le asociez intr-un acvariu de 130*40*40?
se pare ca am pus 3 intrebari
toate intrebarile au plecat de la acest articol
http://freshwater-aquariums.yoexpert.com/aquarium-startup-12904/what-is-an-easy-colorful-stocking-list-for-a-mbuna-2825.html
|
 |
|
|
|
eu am pus 3 pastile intr-un acvariu de 75l in care erau si melci pomacea si nu au patit nimic
|
 |
|
|
|
mai corect ar fi 8-10 saptamani
totul depinde de dezvoltarea pestelui, hrana, spatiu, calitatea apei apei
sunt 2 tipuri de crestere (asa zic unii) valabil la vivipari :
1- mancare la greu artemia(congelata, vie) sau uscata , tempteratura apei mai ridicata, 27-28c
2-mancare max 3-4 ori/zi pana la 3 spatamani (de preferat doar artemia), dupa 4 saptamani 2 mese/zi , mancarea se alterneaza
im general bazinele de crestere ar trebui sa aiba 40-50 l (cel putin la mine e verificat, atat timp cat ii tin intr-un acv. de 22l dupa o anumita perioda stacneaza din crestere, trb sa-i mut si atunci incepe circu)
|
 |
|
|
|
aprox 5-8 saptamani
depnide de mai multi factori
|
 |
|
|
|
tinei pe toti impreuna pana rezolvi cu spatiul
poti compensa dandule mai multa mancare (putin dar mai des 4-5 mese
|
 |
|
|
|
am intles ca ciclidele trebuiesc asociate intr-un anume fel
deci intrebarea de baraj este, dupa ce considerente se asociaza clidele mbuna
viitorul proiect ar fi un acvariu de 200l 130*40*40
|
 |
|
|
|
dupa punctul de gestatie, si burta mare
exceptie fac black molly la care nu se observa punctul de gestatie
|
 |
|
|
|
eu zic(o pinie personala) este o mica prb legata de cresterea alaturi de gupii, pui de xipho , plati , se dezvolta mai incet fata de gupii, care halesc mai mult si mai repede, pentru plati ramand doar resturi, asta inseamna ca vor creste mult mai incet
|
 |
|
|
|
aspiratorul trebuie tinut la 2-3 cm deasupra solului
|
 |
|
|
am scapat ieftin atunci
am spicuit despre patiniile colegilor , se pare ca domnul respectiv are nevoie de o vizita mai indelungata la socola (daca mai exista, daca nu, ii pun o vorba buna pt palazu la cta)
|
 |
|
|
multumesc
sa speram ca stie
uite aici
https://www.facebook.com/CasaCuAcvarii
daca e reclama stergeti
|
 |
|
|
|
salut. vreu sa fac/cumpar un acvariu pt ciclide africare.
dimensunile ar fi 130*40*40 geam 8 mm
am gasit pe cine dispus sa-l faca pt 400ron. capacul tot din sticla. sitemul de iluminat este pus pe capacul de sticla. presupun ca blastul va fi in afara.
credeti ca pretul cerut este ok?
|
 |
|
|
|
in principiu nu ar tebui sa fie o problema, dar mai bine asezi inclazitorul in pozitie oblica pe gemul din spate
|
 |
|
|
|
muta incalzitorul pe geamul din spate
|
 |
|
|
nu cred
avand in vedere ca ea este cea care vrea acvariu cu ciclide poate scoate si ceva "malai" din portofel
|
 |
|
|