[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: HumanFace
Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Ba te asigur eu ca e mic. Si volumul de apa e mic pentru acei pesti. pentru hoplo ai nevoie de 200-300L.
Multumesc!
Si mai am o intrebare... La ce vreau eu trebuie neaparat apa de osmoaza?
Ce zici de un background 3D din polistiren si ciment?
Valisneria e una din plantele cele mai easy. Dar totusi nu isi are locul intr-un bazin cu ciclide africane. E cu totul din alt film. Intr-un astfel de acvariu trebuie sa ai numai pietre nisip si pesti, daca pui plante strici toata atmosfera de lac Malawi.
Care e inaltimea minima ca sa functioneze?
Pentru backgrounduri de acvariu se foloseste oxid de fier galben pe care daca il incalzesti devine din ce in ce mai inchis la culoare.
Cel mai simplu e sa-l ei cu mana si sa il arunci.
Merge si cu melci asasini.
De unde sti ca sa inchiat ciclarea?
Tetrazoanele o sa iti roada scalarii.
Mai bine nu puneai scalari.
Ce credeti despre acest hidrometru: http://www.nevertebrate.ro/Acvaristica-Marina-Accesorii/c81_104/p2090/Sera-Hidrometru-marin/product_info.html
Deci sa va prezint urmatorul proiect care ma roade de multi ani, si numai acum l-am pus in practica...:
Ce am:
Acvariu homemade 35/25/30-26L
FiltruAquael FZN2,hang-on, 800l/h, aprox 2L pentru materiale filtrante.
Pompa Aquael 300L\h pentru curenti.
Incalzitor 75W.
Ce vreau sa cumpar:
Materiale filtrante: Intr-un compartiment Bucati de coral, piatra vie, piatra moarta, iar in celalat compartiment care e de doua ori mai mare JBL Silicat-EX si JBL Carbomec Ultra.
Lumina: . Bec PL Aquatic Nature Solar Lux Bulbs 26 W Blue White 30000 K - 10000 K
Apa: de retea tratata cu sera aquatan si filtrata cu carbune activ in timp ce o amestec cu sare. Vreau neaparat FARA Osmoaza.
Sare: Ma gandesc la Red Sea, pentru ca imi e accesibila.
3 Kg piatra uscata,1 kg piatra vie( e extrem de scumpa 80lei kg).
Nisip-Live sand and aragonite sau spartura de coral dupla fina.

Acum partea faina:
Corali: Ceva usor, asa cativa zoanthus, ciupercute, GSP, xenya.
Nevertebrate: stelute Asterina, 2-3 melci, poate un crevete Lysmata amboinensis .
Pesti, nu cred ca o sa am... eventual un yellow clown gobby. Astept sugeestiile voastre!
Buget: de criza...

Vreau sa fac acvariul acesta doar casa imi formez mana, peste un an doi...trei o sa trec la unul mai mare, de 50-60L.

Astept Sfaturi!
Multumesc Anticipat!
Cauta pe forum'' reteta dalles''.
Rezista 4 saptamani. Nu o sa faca fata la 360L. Acolo e nevoie de instalatie cu butelie si tot tacamul
.
Poti pune poze?
Carasii pe care ii ai, nu s-au dat la plante?
cine tia spus tie ca ar fi bun zaharul pentru plante????
Si cum sa fie alge de la zahar....Cum arata acele alge?
Poti sa faci un nano marin de 25-30L si cu un buget mai mic...aproximativ 500lei.
Super! Felicitari!
Caluti de mare sunt la reef, dar cresc de vreo 15 cm...
Ape limpezi!
E suficient daca lasi filtrul sa faca niste valuri la suprafata apei.
5 microrasbore si vreo 10 creveti.
Asta dupa ce ciclezi acvariul.
Ce filtru si iluminare ai?
Daca ar fi sa renunti la ceva, ar fi la acvariu. Daca vrei sa ti toti acei pesti ia un acvariu de 80L. Pentru neoni si guppy ar fi super unul de 50 l. 22L Mi se pare cam putin si pentru neoni,dar perfect pentru creveti si niste microrasbore.
Bine ai venit!
Cam multi pesti, si mai ales molly au nevoie de spatiu mult mai mare.
Preferabil ar fi sa incepi cu un acvariu ceva mai mare, 40-50L, cu acesta mai mic o sa fie mult mai greu.

Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Go to: