| Message |
|
|
|
Nu ar fi recomandat sa pui alti pesti.
|
 |
|
|
|
Care sunt dimensiunile acvariului?
Preferabl ar fi ca betta sa nu se vada intre ei.
|
 |
|
|
|
Nu exista.
Ai putea incerca cu melci indigeni.
|
 |
|
|
|
Am renuntat la proiectul cu nano de 26L, in favoarea unuia de 50.
Va fi masiv plantat.
Ce am doacamdata:
1Acvariu 55/30/30 cm.
Filtru hang-on boyu plin cu siporax si un burete.
Substrat:nisip de rau amestecat cu spartura de JBL 7balls, peste care am pus manado.
Fertilizare:JBL ferropol, ferropol 24, easy carbo, potassium homemade(solutie KCl).
Lumina: Neon 15 sun-glo, bec 23W Philips 827.
Plante: Valisneria, christmass moss, saurogyne sp.,microsorum, rotala rotundofoila,mirophylum si cryptocoryne wenditi ''brown''.
Nevertebrate:1 x pomaccea, 1x spiral horn, un pumn de creveti red cherry si o sa iau si niste amano.
Vertebrate: 6x Iriatherina werneri, 4x corydoras, 1 d'ala ce linge sticla (otto).
Acvariul deocamdata arata deplorabil(plantele sunt inca mici), deci poze nu pun de cat maine cand o sa iau background.
|
 |
|
|
|
Salut!
Daca vrei si niste endleri, fa totusi un acvariu cevva mai maricel(15-20L).
1 E super!
2 Iti recomand un bec economic philips 827 10-20W. (gasesti la orice magazin de becuri , neone, etc.) E bun pentru plante, si da o lumina portocalie placuta si pentru creveti.
|
 |
|
|
|
Ma refeream la xifo si molly. Au nevoie de aproximativ 60-70L.
|
 |
|
|
|
Pestii aceia o sa se faca cam mari pentru acvariul tau.
|
 |
|
|
|
Incearca doua sau trei neoane de 15w.
|
 |
|
|
|
Deci:
1 Off topic: Nu merge cu ciclide africane, pentru ca acesttea au nevoie de apa dura, iar black-ghost-knifefish are nevoie de apa moale.
2Cu guupy sigur nu merge, uite de ce:
Gandeste-te ca tu esti un om calm, linistit care vrea sa stea singur si sa se relaxeze facand ceva pasnic(black-ghost knifefish),insa stai intr-o garsoniera cu persoane active, care vorbesc tare,agitate etc.(guppy). Desi vrei sa nu le bagi in seama nu poti, si te enerveaza, si te streseaza, si stresul duce la alte probleme.
Ei, cam asa e la tine in acvariu.
3 E o regula generala: creveti red cherry nu e bine sa fie tinuti cu pesti mari.
|
 |
|
|
|
De ce sa fie periculosi? Pirania sunt periculosi pentru animale mari doar daca sunt asa,400-500 de exemplare.
De obicei in acvariu se tinm putin(in jur de 5) si sunt chiar timizi si speriosi(mai ceva ca discusii).
L.E.: pirania sunt Characidae.
|
 |
|
|
|
Saftul meu este sa renunti la acel peste cutit deoarece creste pana la 30cm si e total incompatibil cu vivipari.
Pestele acela vaneazza in natura electrocutand prada. O sa iti manance ceilalti pesti.
|
 |
|
|
|
Ce dimensiuni are?
E cam patratos, dar interesant.
|
 |
|
|
|
Depinde si de dimensiunile acvariului. Deobicei e o idee buna sa pui fundul mai gros.
L.E: Scuze Virj, vad ca am postat deodata...
|
 |
|
|
|
Cam 6 discusi, si ar megre si 15 neoni. Discusilor le place sa aiba characidae mici si linistite prin preajma (neoni, neoni negri, rhodostomusi).
|
 |
|
|
|
Cumpar : Riccia fluitans, elocharis acicularis si blyxa japonica. Am nevoie doar de cateva plantute ( in jur de 5) si cam 7cm2 de riccia. Preferabil in Cluj-Napoca.
Astept PM!
|
 |
|
|
|
Daca acel aquael e acela cu un LED mov amarat la retur... e numa asa de decor nu sterilizeaza nimic. Sterilizatoarele uv au UV-C la care daca te uiti iti afecteaza ochiul permanent, deci nu cred ca ar fi lasat asa ceva la vedere...Si ''cu o floare nu faci primavara''. Dar ca medii filtrante e ok. Sigur gasesti si ceva mai ieftin. Sau incearca un hang-on.
Ape lipezi.
|
 |
|
|
|
Pai da. Kh fiind duritatea carbonica(concentratia de bicarbonat de sodiu, NaHCO3, de exemplu, care este alcalin ) cu cat este mai mare cu atat creste si ph-ul.
|
 |
|
|
|
Discusii si somni de sticla sunt pentru acvaristi cu experienta.
Incearca neoni si ramirezi.
|
 |
|
|
|
Mai redu numarul neonilor si al corydorasilor.
Nu prea merita filtru extern la volumul acela.
|
 |
|
|
Discusi in nici un caz.
Dar de ce nu mai insisti cu plantele si nu pui vreo 40 de neoni?
Ar merge asa scalari cu neoni, dar nu e tocmai 100% bine... Scalarailor lear placea un acvariu ceva mai mare dar e bine si asa...
Ape limpezi
P.S: poate o sa renunti la castel intr-o buna zi... 
|
 |
|
|