| Message |
|
|
|
Trebuie neoane speciale. De exemplu sun-glo.
|
 |
|
|
|
cam multi pesti si incompatibili(tetrazoane cu guppy, xifo si orice alti pesti cu aripioare lungi).
Dar ce are o botie? Deschide un topic la sesctiunea boli, poate mai are sanse.
|
 |
|
|
|
Da, ar cam trebui sa o iei de la zero dar mai intai citeste ciclul azotului si ghidul incepatorului (linku-uri utile in stanga sus).
Ps: ce volum are acvariul tau, si ce pesti ai(si cati) ?
|
 |
|
|
|
Eu as lua filtru aqua clear si lampa Solar Duo Boy . Sunt destul de bune!
|
 |
|
|
Salut!
In primul rand tetra nu e bun de nimic cand e vorba de plante.
In locul acelui pietris (care arata nenatural) pune un substrat fertil(JBl aquabasis acoperit cu 2-3cm de Jbl Manado sau pietrish granulatie 2-3mm). Ca fertilizant lichid recomand JBL Ferropol si Ferropol 24. Co2 mai bine homemade( cauta pe forum cu functia ''search'' reteta dalles). E mult mai bun de cat chestia aia de la tetra. Dar nu o sa te ajute nimic din astea daca nu ai lumina buna.(0,5-1w/L)
Ps: ca aspect renunta la scoicile acelea(care si fac rau pestilor deoarece cresc duritatea). sunt din alt film.
Si background-ul acela inlocuieste-l cu unul negru sau albastru(scoate in evidenta plantele).
Bafta! 
|
 |
|
|
|
Aha, dar tot nu inteleg... Unde gasesc GFO? Pana la urma tot am nevoie de osmozor. Scuzati-ma daca devin enervant.
|
 |
|
|
|
Ieri am pus co2 din bomba si plantele arata mai bine.
Si inca ceva: parca as mai pune ceva pesti mici in acvariu, ceva microrasbore sau boraras brigitae, dar nu gasesc. Aveti vreo idee de alti pesti as putea pune?
|
 |
|
|
|
Pune microrasbore sau boraras brigitae daca gasesti.
Nu pune ancistrusi.Cresc prea mari.
|
 |
|
|
|
Poza de proasta calitate:
|
 |
|
|
|
Frumos! Dar ar fi artat si mai bine cu ceva plante gen rotala rotundofoila in stanga si cu fundal negru!
|
 |
|
|
|
Mi-a mai venit o idee:
Un filtru hang-on transparent, in care sa pun cateva pietre vi si niste macro alge!
|
 |
|
|
Cam mult pentru 28L. Ancistusi si guppy nu poti pune. Daca ai mai multe plante poti tine 5 neoni  .
Daca sa incheiat ciclarea ii poti pune.
|
 |
|
|
|
Pai depinde ce de pesti vrei si cati.
Renunta la planta artifciala si la pompa de aer. Nu ajuta.Pompa pastreaz-o in caz ca ai vreun peste bolnav.
|
 |
|
|
Am inteles. Multumesc!
Dar daca pun silicat-ex, carbomec ultra, phos ex(JBL) si aditie de carbon organic (votka), nu merge fara osmozor? 
|
 |
|
|
|
Cum e LED-ul ala special pentru acvariu?E unul singur? Da mai multe detalii. Ai plante?
|
 |
|
|
|
Avem exemple de acvarii frumoase si aici pe forum, care, in opinia mea, sunt la fel de bune ca si acestea.Daca stau un pic sa caut sigur gasesc destul de multe.
|
 |
|
|
|
Am pus background, dar nu imi place cum arata acvariul, asa ca poze nu pun de cat peste o luna- doua cand sunt mari plantele.
|
 |
|
|
|
Nu poti sa iei nici macar un acvariu de 40-50L, in care sa ti guppy?
Daca nu poti, uite ce ar trebui sa faci:
- Dai hoplo, carasul si xifo, pastrezi cei trei guppy, Pui plante, un melc doi, si daca mai vrei vietati prin acvariu, daca ai multe plante, filtrare buna, poti pune si niste creveti red cherry.
Ps: Ce iluminare si filtru ai?
|
 |
|
|
|
OFF TOPIC: Chinui carsul la temperatura aceia, ar trebui sa-l ti la temperaturi mult mai joase de cat eilalti pesti. Mai bine seteaza la 25-26C.
|
 |
|
|
|
Si punctul ala imi seamana a fungus, care apare din conditi de stres, din cauza substantelor din acvariu. Ai ciclat acvariul?
|
 |
|
|