Message |
|
Vezi ca este un stiky cu Co2 .Numa fo`10 pagini in care s-a dezbatut la maximum problema cu codoiu`.Iti recomand reteta scrisa de Dalles (cu gelatina), eu am urmat-o si pot sa zic ca daca ai sanse sa controlezi cat de cat PH cu clasica bomba, pai cu numai cu gelatina poti s-o faci 
|
 |
|
De cand am vazut un acvariu de recif, mi-a ramas inima la el si in consecinta am inceput sa-mi schimb(vand) hardware-ul meu de apa dulce.
Deci :filtru TETRA 700 l/h, cumparat in 10.ian.2006 (de atunci il si utilizez), este in stare perfecta, complet are garantie 3 ani , am acte pe el.Pret 180 RON.Daca comparati cu pretul de magazin, eu zic ca e o afacere buna.PM sau axa_grup_cluj@yahoo.com
|
 |
|
Pt un acvariu de 37 de litri e OK filtrul tau.Daca zici ca debitul SCADE PE TUR dupa cateva zile verifica daca nu e infundat sau nu a facut un dop de aer in partea de sus a gatului.
|
 |
|
Din ceea ce ai zis deduc (deduc din titlu, ca din text ....  ) ca ar fi vorba
de un rezervor alaturat acvariului, care are acelasi nivel de apa si care comunica intre ele.E un filtru de moda veche, cu o eficientza nu chiar grozava.Daca tot te-ai apucat de mesterit, puteai sa faci unul super destept daca era wet&dry, il puteai pune sub acvariu.Singura diferenta era ca iti trebuia o pompa mai puternica.Oricum, raspunsul la intrebarea ta este sa pui un furtun de 3-4 ori mai gros in diametru decat tubul de retur, sau chiar sa pui 2 furtune te tur si e 
|
 |
|
bogdanel wrote:Modelul PHILIPS BTA 30W (1x30W) . Pretul daca-mi aduc bine aminte era 80.000 lei cu tva / buc .
Dupa pret deduc ca sunt bobine clasice de neon, dar chiar si asa pretul e f bun.
|
 |
|
LooSeR wrote:daca faci gaura cu bormasina inainte poti ( gaura mai subtire ) ! deoarece surubul autofiletant de rigips este foarte ascutit cat penetreaza si rifipsul si profilul te tablas !
Tocmai am terminat de renovat in casa  cu rigips: D
Eu iti dau dreptate dar omul zisese ca nu e nevoe de coltare.Asta inseamna ca la un colt, o placa se strapunge cu gaura (nu crapa, evident) iar cealalta are gaura in cant (adica tija filetata a surubului se ''ingroapa''in grosimea placii) si face trosc.
PM ma ocup de mobilier de pal si semifabricate de o gramada de ani. 
|
 |
|
RaresLuc wrote:Si eu am viermi dinastia in acvariu si nu vreau sa scap de ei pentru ca se hranesc puii de tetra cu ei. In acvariu am 7 tetra mari si cativa pui (nu stiu cati ca se ascund foarte bine printre plante si pe sub radacini, acvariul fiind bine plantat; ii mai vad din cand in cand pe puii mai mari iar pe cei mici aproape deloc).
Este calumeaTM sa nu stii cati pesti ai in acvariu si mai ales sa stii ca se inmultesc precum in natura (cei mai tari scapa) si se hranesc cu hrana naturala. 
calumeacalumea da` viermi` aia n-o sa tina o vesnicie.Ca in natura.
|
 |
|
Adevaru-i ca virgula colegu` turbo s-o riscat un pic cu niste afirmatii.Chestia cu filtru` m-o uimit.De tot. :o :o :o
|
 |
|
yonutz wrote:Holsuruburi autofiletante de rigips ...  ... si eventual coltare (dar nu cred ca este cazul)
Nu ai cum sa bagi suruburi autofiletante de rigips intr-o placa care are grosimea de 8 mm.Pusca. :bgun:
|
 |
|
bogdanel wrote:Eu am gasit drosere de 30W Philips
Erau drossere electronice ?1x30W sau 2x30 W? Ce pret?
|
 |
|
radu_luchian wrote:Dar in ce consta sifonarea sunbstratului mai exact? Nu cred ca am mai facut asa ceva.
Mda, cred ca ai avea destul de mult de citit de pe forum.Ca sa zic asa, incepe cu inceputul si bagate pe la articolele de pe pagina principala , e unul care se numeste ''Ghidul incepatorului''- ala o sa-ti dea un sumar ABC despre trebusoara asta de se numeste acvarisitica.
|
 |
|
grig wrote:eu din lipsa de timp l-am lipit cu siliconul ramas de la acvariu.
de trei luni nu e nici un semn de oboseala.
Siliconul nu prinde decat pe suprafete vitrate (lucioase).Adica o sa tina pe partea care are melamina si pe cantul taiat (rumegusul ala presat) o sa tina ca mortul cu mana
Solutia ar fi:
1.Ori folosesti adeziv+coltare (ca sa maresti suprafata de lipire si sa-i dai un plus de rezistenta mecanica)
2.folosesti coltare metalice + suruburi metrice cu piulita (nu holsuruburi) si scapi de lipit
|
 |
|
Si erau 30Wx2 sau 30Wx1? Pt. ca daca erau 30Wx1 , atunci pretul de 93 RON cam pusca cu ce mi-au zis clujenii mei.
|
 |
|
Pai eu citisem pe Forum preturi ceva de genul 120-140.000/buc. Si parca 930.000 e un pic alt pret.
|
 |
|
Asta e pretu` care mi l-a dat un en-gross-ist. Caut de multa vreme aceste drossere, vreau sa fac un upgrade la iluminare.Dupa cautari nesfarsite am gasit un magazin care mi-ar aduce la comanda:930.000 lei vechi.Nu e  ... cam multicel?Deocamdata am amanat comnda, cam miroase a tzeapa. Ce preturi stiti voi ca ar merita Osramu-rile aste?Merci?
|
 |
|
diskusfun wrote:trebuie specificat ca acesti ,,viermisori'' sunt recomandati numai pentru discusii adulti , in exclusivitate! ... nu au nici o valoare pentru puiet sau tineret...riscul de ocluzie este prea mare...
Nu am specificat specia de pesti care poate primi inima de vita, cruda ci numai preparearea ei.Eu unul nu am discusi, o servesc la sumatrani,Puntius Conconius si neoni cardinali!
|
 |
|
Daca vreti sa dati inima de vita (nu mixtura) va dau o reteta de prepare simpla si eficinta:
1. Taie, fasoneaza inima in fashi de aprox. 10 cm x4 cm
2.O bagi la congelat in pungulite separate (ca sa nu se lipeasca)
3.Iei dupa 24 h (sau ma rog , sa fie inghetate bine) respectivele bucati de inima si le dai pe razatoare (eu folosesc o razatoare obisnuita de bucatarie).
4.Vor rezulta niste" viermisori " de carne  seama al `reacu ` de bine cu Tubi!
5.Se spala bine in sita nu foarte fina la jet de apa
6.Se pune carnita in cutii de margarina (un strat subtire 3-4 mm), peste care se adauga un pic de apa (Important!!!)pana rezulta o dispersie a respectivilor viermisori.Scopul-sa nu se lipesca in ghemulete greu de servit, sau chiar periculos (daca un pestan haleste un semenea "ghemotoc de carne=ocluzie intestinala)
7.Se introduc cutiile in congelator.
8.Dupa inghetare se poate sparge stratul inghetat in portii alese dupa cum/cat doriti.
9.Se scoate din congelator numai cate o portie, se spala in jet de apa /sita pana la dezghetare si se serveste proaspat si apetisant . :bcoarda:
|
 |
|
Nu vreau sa reinviu un topic cam vechiutz, dar daca recipientele de care s-a vorbit sunt intradevar etanse, s-ar putea construi un filtru canistra rezonabil.Eu unul am avut timp de 2 ani un astfel de filtru home made. Nu era prea compact-mare dezavantaj si de cate ori il desfaceam pt curatare facea ``figuri`` la etansare  o iesit si un pic de poezie.
Ca performante era OK (pompa resun 900 l/h),3 l capacitate material filtrant. In cele din urma am renuntat la el (s-au mai ieftinit f canistra) si acuma am un f canistra Tetra de 900 l.
|
 |
|
As lua 2 de 30 w.Daca se poate.
|
 |
|
Si eu caut turbat in Cluj TLD 830 30 w -nu exista.Am cautat drosser-e elctronice pt tub de 30 w-nu exista.Voi astia de prin Bucuresti puteti gasi orice doriti, da` provincia-sufera.
|
 |
|