[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
debitul si principiul acvariilor comunicante ?!?!  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
giostana
Member

IP:

mi-am facut un filtru hibrid gen canistra-dry&wet-serpentina. scot apa din el cu un resun de ala mic de 200l/H.
acum beleaua e ca debitul evacuarii e mai mare decat al admisiei.ce furtun sa pun sa soarba apa din acvariu?m-am gandit la unul cat mai mare sa nu se mai creeze diferentze de nivel intre cele 2 vase.
daca nu ati inteles ce-am zis,va-nteleg.sunt rupt de somn(la job fiind).deduceti,si revin cu lamuriri.

multam
[Email]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

Din ceea ce ai zis deduc (deduc din titlu, ca din text .... ) ca ar fi vorba
de un rezervor alaturat acvariului, care are acelasi nivel de apa si care comunica intre ele.E un filtru de moda veche, cu o eficientza nu chiar grozava.Daca tot te-ai apucat de mesterit, puteai sa faci unul super destept daca era wet&dry, il puteai pune sub acvariu.Singura diferenta era ca iti trebuia o pompa mai puternica.Oricum, raspunsul la intrebarea ta este sa pui un furtun de 3-4 ori mai gros in diametru decat tubul de retur, sau chiar sa pui 2 furtune te tur si e

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
giostana
Member

IP:

am pus un alt furtun pentru tur.am folosit un tub gofrat de la amagazinul de alectrice.functioneaza foarte bine.
insa... aici intrevine ciudatenia,de cateva zile debitul tubului a scazut,de parca ar fi infundat cu ceva.nu stiu dece,pt ca are o plasa la gura de absorbtie,ca sa nu intre ceva aolo.m-am uitat la plasa si este curata.
dece spui ca are evicienta scazuta?
are o capacitate de 9 litrii,medii de filtrare burete(in curand vata),cilindrii inerti(doua pachete-nu mai stiu exact volumul lor),si siporax.
la un volum net al acvariului ~ 37 litrii
[Email]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

Pt un acvariu de 37 de litri e OK filtrul tau.Daca zici ca debitul SCADE PE TUR dupa cateva zile verifica daca nu e infundat sau nu a facut un dop de aer in partea de sus a gatului.

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
giostana
Member

IP:

nu stiu ce s-a intamplat, insa problema nu a aparut decat dupa cateva zile de la amorsarea sistemului.....????
[Email]
Araldq
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai si normal, s-a acumulat muradire pe materialul filtrant>apa trece mai greu.

Be what you will, You are destiny!
[Email] [Yahoo!]
giostana
Member

IP:

diferenta se creeaza din cauza furtunului care trage apa din acvariu si duce in prima camera de filtrare. in filtru, in cele 4 camere nivelul este egal.
[Email]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: