[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pregatire inima de vita -simplu,eficient  XML
Forum Index » Hrana
Author Message
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca vreti sa dati inima de vita (nu mixtura) va dau o reteta de prepare simpla si eficinta:
1. Taie, fasoneaza inima in fashi de aprox. 10 cm x4 cm
2.O bagi la congelat in pungulite separate (ca sa nu se lipeasca)
3.Iei dupa 24 h (sau ma rog , sa fie inghetate bine) respectivele bucati de inima si le dai pe razatoare (eu folosesc o razatoare obisnuita de bucatarie).
4.Vor rezulta niste" viermisori " de carne seama al `reacu ` de bine cu Tubi!
5.Se spala bine in sita nu foarte fina la jet de apa
6.Se pune carnita in cutii de margarina (un strat subtire 3-4 mm), peste care se adauga un pic de apa (Important!!!)pana rezulta o dispersie a respectivilor viermisori.Scopul-sa nu se lipesca in ghemulete greu de servit, sau chiar periculos (daca un pestan haleste un semenea "ghemotoc de carne=ocluzie intestinala)
7.Se introduc cutiile in congelator.
8.Dupa inghetare se poate sparge stratul inghetat in portii alese dupa cum/cat doriti.
9.Se scoate din congelator numai cate o portie, se spala in jet de apa /sita pana la dezghetare si se serveste proaspat si apetisant . :bcoarda:

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
diskusfun
Member
[Avatar]

IP:

trebuie specificat ca acesti ,,viermisori'' sunt recomandati numai pt discusii adulti , in exclusivitate! ... nu au nici o valoare pt puiet sau tineret...riscul de ocluzie este prea mare...

The road to happiness lies in two simple principles:
Find what it is that interests you and that you can do well, and when you find it, put your whole soul into it - every bit of energy you have.
[Email] [WWW]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

diskusfun wrote:trebuie specificat ca acesti ,,viermisori'' sunt recomandati numai pentru discusii adulti , in exclusivitate! ... nu au nici o valoare pentru puiet sau tineret...riscul de ocluzie este prea mare...

Nu am specificat specia de pesti care poate primi inima de vita, cruda ci numai preparearea ei.Eu unul nu am discusi, o servesc la sumatrani,Puntius Conconius si neoni cardinali!

[Yahoo!]
iulianast
Junior member

IP:

Dar pentru guppy, tetra, neoni e buna inima de vita facuta dupa reteta asta ? pentru puii de guppy m-ar interesa in special daca e buna.
Multumesc.
[Email] [Yahoo!]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

iulianast wrote:Dar pentru guppy, tetra, neoni e buna inima de vita facuta dupa reteta asta ? pentru puii de guppy m-ar interesa in special daca e buna.
Multumesc.

Pentru neoni (atat cei comuni cat si Axelrody) iti garantez ca e buna inima de vita si cu siguranta ca si pt guppy si tetra.Totusi nu trebuie exagerat cu administrarea ei (in nici un caz nu trebuie sa constituie o dieta de baza), eu o administrez 1-2 ori pe saptamana printre alte 11 feluri de mancare (si pestii numa` rade )

[Yahoo!]
iulianast
Junior member

IP:

eu am in acvariu guppy, neoni, zbre, tetra si sanitari (de-aia maronii si de-aia rozi). Ar putea vreo unul din astia sa "dea coltu'" daca papa inima de vita ? Dar pentru puii de guppy cu ce se marunteste inima, ca la astia tr sa fie f f f fina ?
[Email] [Yahoo!]
D3v1l
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu am gasit la petshop inima de vita este in special pentru broasca testoasa dar nu prea cred scalari mei o devoreaza si gurami la fel.
[Yahoo!] [ICQ]
Ciupi
Junior member
[Avatar]

IP:

Se poate hrani si un arowana cu ea?

Acvariu ciclide americane.....http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=1352

Forum Index » Hrana
Go to: