| Author |
Message |
88
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/09/2005 00:00:25
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
88
Unripe member
IP:
|
am 5 oscari....intr`un acvariu de 100l. Acum urmeaza intrebarea mea:
sunt afectati [pestii (oscarii) ] in vreun fel de prezentza a doi corali morti? (in acelasi acvariu evident)
Va multumesc anticipat cu sperantza de a ma ajuta cu niste raspunsuri ferme si coerente.
|
|
|
 |
jumbo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/09/2005 00:41:20
|
jumbo
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1394002571426ba2c3d1524.jpg)
IP:
|
pai pana sa ii afecteze coralii ii afecteaza acvariul prea mic
|
ride free |
|
|
 |
fr0ggy
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/09/2005 01:09:00
|
fr0ggy
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/524f16b341e6ab763537c.jpg)
IP:
|
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=140
http://www.cichlids.com/wiki/index.php/Astronotus_ocellatus
Only consider buying this fish if you are serious about fish keeping. Minimum tank size is 4 feet. You will need 100 gallons for every mature pair of Oscars. Excellent filtration is also a must.
1 galon = 3.7 aprox litrii.
|
 |
|
|
 |
88
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/09/2005 01:24:18
|
88
Unripe member
IP:
|
 sperantza si totodata rugamintea mea era de a primi niste RASPUNSURI (nu sfaturi, sugestii) coerente, ma refer aici (pt cei care nu inteleg denumirile termenilor) ca imi doream raspunsuri la obiect. Dupa cum CLAR se vede mai sus nu am adus de loc referire asupra lipsei de spatiu (de altfel nu am intrebat nici cum sa reusesc sa imi conving sotia sa renuntze la piesa de mobilier mostenita de la raposata ei bunica pentru a crea spatiul necesar amplasarii unui acvariu. nu mare mi`ar fi mirarea sa se trezeasca careva sa aduca in discutie acest subiect) sau alte probleme existentiale.
In continuare ramane valabila rugamintea mea de a primi un raspuns referitor la cei doi corali, si mi`as dori daca este posibil ca acest raspuns sa provina din partea unor oameni intelepti si cu experientza [ Lucian, Dolly, Marele Alb, Razvan care vad ca au intradevar ceva de spus in acest domeniu, iar sfaturile lor sunt demne de luat in seama. nu intelegeti ca vreau sa ii jignesc pe altii pentru care am totusi un deosebit respect (ma refer aici la un asa numit incepator cum ar fi cazul lui CARDINAL, si nu numai.) ]
|
|
|
 |
fr0ggy
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/09/2005 01:30:34
|
fr0ggy
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/524f16b341e6ab763537c.jpg)
IP:
|
am un oarecare sentiment de deja vu, dar fie.
cat de mari sunt coralii, cat de des faci schimburi de apa si in ce proportie ?
|
 |
|
|
 |
88
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/09/2005 01:55:59
|
88
Unripe member
IP:
|
Multumesc lui Dumnezeu ca exista si oameni coerenti pe lume.
Coralii mei au o dimensiune de aproximativ 10-13 cm in inaltime iar circumferintza lor ajunge in cele mai voluminoase parti la 15 cm. de precizat ar mai fi faptul ca sunt de doua tipuri ( banuiesc ca pentru a te elucida complet ai necisita ftografii cu acestia, promit ca in scurt timp iti voi pune la dispozitie) eu nu ma pricep absolut deloc (la corali)
Avand in vedere ca detin acest acvariu e circa 2 sapt pot preciza ca schimb cam 35 % din volumul apei saptamanal (adik am procedat astfel de doua ori pana acum) nici aici nu stiu daca este indicat dar eu asa am considerat.
|
|
|
 |
johnny6600
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/09/2005 03:30:17
|
johnny6600
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/2083429936443ec7157ad14.jpg)
IP:
|
fr0ggy wrote:am un oarecare sentiment de deja vu, dar fie.
cat de mari sunt coralii, cat de des faci schimburi de apa si in ce proportie ?
Da si eu.
Se pare ca avem parte de cate unul pe luna , e un blestem sau ceva.
Draga domnule 88 , daca tu crezi ca nou ne pasa de mobilierul tau sau de dorintele sotiei tale te inseli amarnic.Acest forum este strict pentru pesti , iar cei de aici rezolva doar astfel de probleme , nicidecum cele legate de sotii/parinti sau de spatiu.Astfel de probleme avem sau am avut toti , inclusiv cei mentionati de tine,dar facem tot posibilul sa oferim conditii cat mai bune pestilor nostri ,pentru ca ne pasa de ei mai mult decat de o amarata piesa de mobilier.
Daca cei care ti-au raspuns , s-au referit la dimensunea acvariului tau au facut foarte bine pentru ca au dreptate.Se pare ca in micul tau "colt de natura" , nestiinta se impleteste cu prostul gust.Din conostinetle mele coralii sunt vietati marine care nu au ce cauta intr-un acvariu de apa dulce.De afectat nu cred ca afecteaza decat retina privitorului.Daca iti plac pestii si chiar vrei sa te ocupi de asa ceva , intra frumos pe www.google.ro si cauta informatii despre oscari.Daca vei cauta indeajuns vei afla ca acesti pesti au nevoie de foarte multa apa tinand cont ca ajung la dimensiuni considerabile si la greutati de peste 1 kg.Deasemene vei putea tine doar o pereche in acvariu , nicdecum 5.Dupa posturile tale imi dau seama ca esti incepator in ale acvaristicii.Deasemena imi dau seama ca ai inceput foarte prost, cu niste pesti care nu sunt pentru incepatori.Te sfatuiesc sa citesti bine posturile de la coltul incepatorului si articolele de pe site incepand cu "Ghidul incepatorului" , deasemenea te sfatuiesc sa-ti masori cuvintele si sa fii mai calm cand vei da subimt la urmatorul post.
|
Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist  |
|
|
 |
razvan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/09/2005 09:34:06
|
razvan
Membru banat
IP:
|
ce rau imi pare ca n-am fost pe aproape sa ma tin de cuvint.. sa fiu eu primul .. ;)
era vorba de ceva legat de mmmmmmm am un lapsus, ... uniunea europeana, ... parca ;)
|
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/09/2005 09:43:49
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
88 wrote:
In continuare ramane valabila rugamintea mea de a primi un raspuns referitor la cei doi corali, si mi`as dori daca este posibil ca acest raspuns sa provina din partea unor oameni intelepti si cu experientza [ Lucian, Dolly, Marele Alb, Razvan care vad ca au intradevar ceva de spus in acest domeniu, iar sfaturile lor sunt demne de luat in seama.
Pacat ca s-a dus...  se pare ca avea mare drag de noi...  Si chiar ne aprecia...
E trist ca sunt si asemenea exemplare pe lume.  Si e si mai trist ca ne tot pricopsim cu cite unul din ce in ce mai des.
|
|
|
 |
|
|