[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Anubias
Forum Index » Profile for Anubias » Messages posted by Anubias
Mersi de precizari, mai ales cea legata de drosere.

Observasem si eu analiza legata randamentul in functie de temperatura. O intrebare insa: cumva T5 devin mai fierbinti decat T8? Intreb asta pentru ca si cu T8 obtin un efect secundar nedorit: incalzirea deloc neglijabila (cu peste 5 grade) a apei din acvariu, de la caldura neoanelor (am acvariu cu un capac destul de etans). Iarna nu e o problema, dar vara e destul de riscant. Ma intreb daca o sa am probleme si mai mari cu T5.

Oricum, m-ai convins, asa ca voi achizitiona neoane T5 pentru acvariul meu.
Cool :-). Deci se poate. Si care a fost diferenta de pret fata de tuburile T8 (la aceeasi lungime).

PS. Am observat ca ai mentionat "aproximativ aceeasi lungime" . Da, stiu ca T5 urile sunt un pic mai scurte.
Porcu'"][quote:1baa4b9366="LooSeR wrote:Si una de 1kg m-ar multumi !
Iti spun din experienta c-o sa te imbolnavesti de nervi la cit de des trebe s-o umpli si tot la una mare ajungi.

Nu ca sa-l contrazic pe Marele Porc (eu sunt un biet pestisor, el e un rechin feroce ), insa eu am un acvariu de 180L, si un "CO2 system" cu butelie sub presiune de 0,5L. Imi ajunge cam 4-5 saptamani pana trebuie sa o reumplu, si o folosesc nu gluma (apa aici are pH 8, si trebuie s-o duc undeva la 6,8). Pentru mine e suficient (poate 2L ar fi mai bine, dar oricum nu mai mult, ca uit de ea :-)).
Terve,

Pentru mine folosirea de becuri metal-halide iese din discutie (din motive estetice :trist, asa ca ma intereseaza tehnologia T5.

Eu am sa incerc sa raspund partial la intrebarea din subiect, insa nu sunt 100% lamurit nici eu, asa ca apreciez daca m-ati corecta, sau daca aveti ceva de adaugat. Ceea ce scriu eu aici este o comparatie intre T5 si T8 luand lungimea tuburilor ca baza de comparatie. Asta pentru ca fiecare dintre noi are acvariile de anumita lungime, si asta ne doare mai mult decat puterea (cred eu ca am fi dispusi sa adaugam ici-colo niste watti daca am avea lumina mai buna, nu?).

Am citit aici despre T5, si pare promitator. Situl explica in termeni foarte simpli, ceea ce face lectura usoara. Ca sa fac un scurt rezumat a ceea ce scrie acolo (sper sa nu ma insel), baietii sustin ca diferenta intre T5 si T8 la aceeasi lungime nu e prea mare. Noroc ca exista si T5HO (high output), care cel putin teoretic ar dubla cantitatea de lumina (la aceeasi lungime a tubului).

Exista tuburi pentru acvaristica in formatul T5HO? Daca da, care sunt modelele? Ar mai fi interesant de stiut o comparatie a pretului intre tuburi, caci din cate am citit in situl anterior, T5 ar fi de 2, 3 sau chiar mai multe ori mai scump ca T8.

Astept raspunsuri. :-)
Dupa cum zicea si Mike, becurile normale nu au randament bun, deci nu ajunge destula lumina la plante. In nici un caz nu sunt de ajuns pentru plantele din acvariul tau.

Bineinteles, tu o sa vezi pestii in acvariu, insa plantele nu vor avea destula energie pentru a face fotosinteza cum trebuie. Incearca totusi sa folosesti neoane daca se poate. Daca nu, atunci pune cat mai multe becuri normale (dar fii atent sa nu fierbi pestii, ca astea incalzesc prea mult).
Dragilor,

Va salut dupa o lunga pauza in acvaristica datorata faptului ca m-am mutat. Am nevoie de ajutorul vostru. Am un filtru intern dar intentionez sa-mi cumpar unul extern. Pana acum inclin sa cumpar un Eheim Proffessionel 2, 3 (sau chiar 3e daca-l gasesc mai ieftin pe ebay).

Eheim mai are si filtru extern wet/dry. Comparativ cu un filtru extern normal, chiar merita in acvariul meu de 180de litri un wet/dry, sau e un pic over-kill? Eu stiu doar de Eheim ca ar fi cei mai buni, de aia m-am interesat la ei. Daca stiti si alte firme bune, va rog sa-mi sugerati.

Apreciez orice sfat imi puteti da. Mersi!
Mi se pare un subiect foarte bun. Sunt si eu curios de acest subiect, mai ales ca in acvariul meu lumina este indicatorul critic (adica indicatorul prezent in cea mai mica cantitate) pentru nevoile plantelor mele.

Asteptam comanetariile batranilor.
Daca ce ai tu in acvariu seamana cu asta, atunci ai niste alge. Sa sti ca si mie mi-a luat cateva saptamani sa accept ca e alga. Eram convins ca e altceva.

Daca asta e problema ta, atunci incearca sa ti acvariul o saptamana in bezna. Acopera-l cu un cearceaf in timpul zilei, si stinge instalatia de iluminat. In acelasi timp fa schimburi dese de apa (1/6 din volum zilnic). Intr-o saptamana o sa scapi de alga.
Pozele nu sunt foarte clare, dar alga aia arata izbitor de asemanator cu ce am eu. Deci cred ca e aceeasi.

Nici in Finlanda nu am gasit Protalon-707. Eu am cumparat de pe ebay(de). E usor si rapid. Mi-e mi-a ajuns in 4 zile.
giostana wrote:eu am taiat dintr-un sac negru si am lipit cu apa si sapun.tu ce ai folosit?
Eu am pus o folie de plastic si am prins-o cu banda scotch de spatele acvariului. Sta de minune, si pot s-o dau usor jos cand doresc.
Aaa, scuze ;)
Din pacate nu stiu lista cu ingredientele . Cred ca baietzii o tin secreta. Oricum, produsul contine 2 substante care trebuie dozate diferit in diferite zile. Cel putin pana azi, mi se pare ca alga sufera rau. Dar nu a disparut inca. Tratamentul mi-a fost recomandat de INTROS (vezi aici). Poate stie el mai multe.
Uite linkul produsului.
Ai vre-o poza cu alga? S-ar putea sa am si eu ce ai si tu... eu acum sunt in tratement cu Protalon-707. Se pare ca functioneaza... dar sa vedem cand termin tratamentul.
giostana wrote:pentru a obtine nuante albastrui,pe langa neonul albastru(neindicat) pune un fundal albastru.simplu,fara desene, pentru a creea si senzatia de adancime

Adica asa.
Ciumurel, contra algelor tale solutia cred ca este un tratament cu apa oxigenata (se pare ca ai cianobacterii). Dar oricum problema ta principala e suprapopularea, deci daca nu reduci numarul pestilor, e frectie la picior de lemn.
Welcome!
Mersi, am sa incerc. Sa vad cum pot face rost de el.
INTROS wrote:Scuze. Acum am citit cu atentie mai mare primul text. Ma uitasem la poza de mai sus. Daca sunt mici tufe verzi, aparent nebifurcate, pe pietricele din substrat si daca o tragi se ia cu tot cu pietricele este posibil sa fie varietatea asta de Cladophora. E rea de tot. Nu cedeaza nici la competitie de nutrienti cu plantele, nici la reducerea luminii.

AAAAJJUUTTOOORRRR!!!! Orice fac, nu reusesc sa scap de ea. Sunt dispus sa incerc orice metode drastice, ca m-am saturat. O am de un an si nu vrea sa plece. Inafara de alga asta, nu am nici o alga, apa este f.f. clara.

Ii place la nebunie sa se intinda pe substrat. Daca incerc sa o culeg se rupe uneori, si mai mult o ajut sa se inmulteasca. Cred ca doar o solutie chimica pot sa mai aplic, caci cea mecanica nu merge. Vre-o idee?

Va rog ajutati-ma ca cred ca o sa innebunesc!
Bine ai venit!
Misto ! Totusi as mai adauga doua tratamente (incercate pe pielea mea):
- contra cianobacteriilor: apa oxigenata + intuneric functioneaza excelent
- contra apei verzi: intuneric o saptamana + schimburi zilnice de apa (15-30%) functioneaza super

Forum Index » Profile for Anubias » Messages posted by Anubias
Go to: