[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
E ok ca si populare. De amenajat, depinde de gustul fiecaruia.
Exista anubias rosu?
Nu le-am pus pentru ca n-am vrut pui. Dar avand in vedere ca mi-a mai ramas o femeluta la cei 3 masculi, cred ca acum n-am incotro.
In alta ordine de idei, cred ca se curata si masculul scalar. De ieri e pleostit si respira foarte precipitat, nu vine la geam, nu e interesat de mancare. Nu stiu ce are, niciun semn extern, nu umflaturi, nimic. Habar n-am ce sa-i fac.
Am intrebat, dar era vorba de scalari atunci.
Ancistrusii cred ca nu depun, pentru ca nu au niciun tub/vagauna fara iesire, in care masculul sa prinda femela.
E suficienta oxigenarea obtinuta din valurire.
Faye wrote:
Ce se intampla cu ea daca nu depune? Sta umflata, dar traieste bine mersi, sau moare?

Am raspunsul. A murit.
Pe koala asta nu-l baneaza nimeni?
E posibil sa fie aer in filtru sau sa se fi descentrat putin rotorul la transport. Poti incerca sa-l reasezi si vezi daca mai face zgomot.
Nu stiu de ce te cramponezi pe mediile de filtrare. Doar biomaxul e mai de doamne ajuta, restul sunt apa de ploua.
Filtrele Tetra nu sunt foarte fiabile, obisnuiesc sa curga cand ti-e lumea mai draga.
Eheim e mama si tatal filtrelor.
Mai oameni buni, avand in vedere ca vorbim de un lighean, are 10 cm inaltime! Carasul e un peste care ar trebui sa ajunga in cateva luni la 30-35 cm. Ce face? Sta cu spinarea la plaja? Botia ajunge si ala la 25, mai ales cu hrana vie(a se citi creveti).
Ca sa nu mai vorbim ca nu exista niciun fel de filtrare, doar o piatra de aer.
Pestii de acolo sunt deja morti, doar ca mai dau inca din coada pentru cateva zile.
Succes! Sunt sigura ca va iesi ceva dragut din acvariul ala. Daca te hotarasti sa pastrezi tetrazonele, pe viitor dupa ce se cicleaza bazinul e bine sa le mai iei cativa fratiori. Dar mai e pana acolo.
@paradoxx, a pus omul 2 filmulete. Nu e vorba de un acvariu, e un lighean de plastic.
@paradoxx, eu nu inteleg de ce dai sfaturi in privat. Daca sunt valoroase, e bine sa fie citite si luate de invat si de altii care se vor afla in aceeasi situatie. Daca sunt eronate, macar te poate corecta cineva. De aia suntem pe forum, sa impartasim.

@Mihaela, nu cred sa gasesti la Obor un material filtrant calitativ, dar poti sa incerci. In afara de burete iti trebuie unul din urmatoarele, oricare e bun: Sera Siporax mini, Eheim substrat pro, Ada bio rio, Seachem matrix.
Ok, ce ai mostenit tu acolo e tragic.
Nici nu stiu de unde sa incep.
1. Ai pesti care nu au ce cauta in 60l. Pangasiusul, sanitarii(hoplosternum thoracatum si plecostomus) ajung iar unii depasesc leje 20cm. Trebuie sa scapi urgent de ei. Ii poti pune la donatii, sau ii poti duce la Obor daca ti-e la indemana, sa-i oferi comerciantilor de pe acolo. Nici scalarul nu e peste pentru bazine mici, as renunta si la el.
2. Apa este tulbure si mai mult ca sigur si toxica, din cauza ca filtrarea nu face fata monstrilor. Filtrul ala e ok, daca te limitezi la cativa pestisori mici. Nu stiu cat de ok mai este materialul filtrant. Daca a fost oprit pe timpul transportului mai mult de cateva ore, cu siguranta s-a deciclat.(sau daca l-ai spalat la chiuveta) As inlocui buretele si pietrele alea cu altele noi si as lua-o de la cap cu ciclarea, dar musai sa scapi de cei 4 pesti intai.
3. Pietrisul e mult prea mare, colecteaza mizerie care iti influenteaza negativ parametrii apei.
4. Incalzitor nu-ti trebuie pe timpul verii.
5. Lemnul e ok, se va scufunda dupa ce se inmoaie. E posibil sa-ti coloreze apa la inceput, nu te speria, nu dauneaza. Mai mult ca sigur se va acoperi cu un film bacterian ca un mucus, nici aia nu e o problema, va trece de la sine dupa ce se stabilizeaza bazinul.
6. Planta... meh, poti s-o arunci daca se descompune.

Ca sa tii pestii in viata, solutie de criza, va trebui sa schimbi zilnic 20-30l de apa.
Hraneste-i cu zgarcenie, o data pe zi, cat consuma in 2 minute.
Nu spala materialele din filtru cu apa de la retea ci le clatesti cu apa scoasa din acvariu.
Trebuie sa citesti si sa intelegi ciclul azotului. http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
Poti sa mai arunci un ochi pe aici, sunt articole care te vor ajuta in viitor. http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page

Intreaba inainte sa cumperi ceva ca sa nu arunci bani pe fereastra, sau inainte sa schimbi ceva. Nu te lua dupa ce iti vor zice vanzatorii din petshopuri, sunt doar vanzatori, habar n-au cu ce se mananca acvaristica. Nu baga solutii minune care promit ca transforma apa jegoasa in apa de izvor.
Deocamdata atat imi vine in minte, dar sunt convinsa ca ar mai fi fost multe de spus. Mai intrebi.

Genocid...
3 carasi intr-un lighean + creveti si inca mai vrei sa cumperi.
Olita de noapte nu ai pe acasa? Amenajezi si in aia un acvariu marin.
Nu exista apa ciclata. Du-te si spune-i vanzatorului ca e bou. Eu zic sa mai iei 5-6, ca sa-i omori in masa.
Si ignora-l pe Radu, care te tot pune sa citesti.

Oameni buni, chiar nu va e mila deloc? De ce va luati pesti? Doar ca sa-i vedeti cum mor in chinuri?
dan.pavelescu wrote:Aer conditionat in camera unde e acvariul.

+1
Presupun ca nu ai observat, topicul e vechi de 6 ani. Nu te astepta sa-ti mai raspunda omul.
Citeste aici, pana una alta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/5210.page
Underwater wrote:...e adevarat ca si eu am apelat la un al doilea forum, dar se pare ca si tu ai putut sa VEZI al doilea topic de pe forumul acela...

Hai s-o lamurim p-asta cu forumurile. Aderarea la un forum nu vine impreuna cu un contract de exclusivitate. Nu am cont doar aici, ci pe alte inca 4 forumuri de acvaristica, d-aia am putut sa vad ce ai scris in alta parte. Chestia asta e valabila pentru majoritatea colegilor. Sunt forumuri diferite, dar membrii sunt mai mult sau mai putin aceiasi. Unii aleg sa activeze acolo unde simt ca atmosfera e mai aproape de sufletul lor, altii activeaza peste tot. Ai sa vezi prezentarea aceluiasi acvariu pe 5 forumuri. Eu aleg "sa fiu eficienta" aici, asa ca nu prea am ce arie de acoperire sa restrang.
Topicul tau de aici nu-l vazusem, pentru ca nu prea deschid rubrica de plantate, din nou, nu e cana mea de ceai. Mi-a atras insa atentia critica de dincolo si asa te-am gasit.
Despre sarcasm, asta sunt, asa ma cheama. Il folosesc acolo unde simt ca se cere. Cine e istet sa vada continutul, bine. Cine nu poate sa treaca peste ambalaj, iar bine.
Si in sfarsit, referitor la tentativa de compliment, nici pe departe nu s-a vrut a fi asta. Din moment ce ai postat acea poza cu dedicatie, am considerat cumva ca-mi ceri o opinie. Asa ca mi-am exprimat parerea sincera, despre ce vad acolo. Imi place cioata, imi place ca totul in bazin e natural, nimic chicios, nu-mi place cutia aia mica care seamana a fatatoare. Dar nu mie trebuie sa-mi placa, nu?
Scuze nu mie trebuie sa-mi ceri, pentru ca am soriciul gros si nu ma ofensez cu una, cu doua, ci comunitatii de aici, care ajuta cat poate, cand poate, acolo unde poate. Daca ai fi postat asa cum cere regulamentul la "despre noi" iar apoi la "coltul incepatorului" si ai dat cat mai multe detalii despe bazin, filtrare, etc, ai fi primit raspuns imediat. Jurnalele nu-s citite de toata lumea. Iar atitudinea asta de a pretinde solutii urgente nu-ti va aduce prea multe simpatii.
Ia spre exemplu jurnalul meu, care se termina cu o intrebare la care nu a raspuns nimeni de o saptamana. Poate nu stie nimeni ce sa zica, poate nu considera important, poate nu a fost citit. Dar n-o sa ma dau cu cooru' de pamant pentru asta.
Underwater wrote:... apa mea era precum cea din wc ...

Pai si asta e o problema? Adica la mine in WC apa e limpede... in fine.
Underwater wrote:... am primit un "raspuns" cu intrebari dupa 4 zile ! 4 ZILE !

Tre' sa intelegi ca asta e un forum, nu hotline. Nu e nimeni platit sa raspunda la secunda. Fiecare raspunde pe timpul, cheful, experienta sa. Daca te uiti si pe alte topicuri, dupa fiecare strigat din asta de ajutor, urmeaza inevitabil intrebari, pentru ca initiatorii nu dau niciodata suficiente detalii ca sa poti deduce pe unde e buba. Iar unii chiar s-au plictisit sa puna de fiecare data aceleasi intrebari.
Underwater wrote:Atunci normal, ca desi nu imi sta in caracter, a trebuit sa mai apelez si la alt forum ..

Puteai s-o faci linistit, fara sa arunci cu noroi in asta. Nu ca in alta parte ai primit prea mult ajutor... deh, karma!
Underwater wrote:... am timp sa dau 3-4 checkuri pe zi/seara in FIECARE zi/seara sa vad daca pot ajuta pe cineva cu minimul de cunostinte care il am eu, in alte domenii ale acvaristicii sau sa vad cum NU imi raspunde nimeni ....

Alegerea fiecaruia ce face cu timpul sau, nu?
Underwater wrote: ... am pus aseara albastru de metil (incercand sa contracarez chestia dezvoltat pe plante pe care nu o recunosc...)

Foarte rau ai facut. Cine te-a sfatuit? Albastrul de metil e un dezinfectant, iti casapeste bacteriile din filtru care si asa nu sunt suficiente. Chestiile de pe plante sunt alge, existente in toate bazinele neciclate/instabile, care dispar odata cu reglarea parametrilor. Algele nu-s infectii, nu se combat cu dezinfectante.
Underwater wrote: referitor la material filtrant ...Ceea ce am pus in filtre a fost luat tot din forumuri sau topicuri ...si daca intreb 8 oameni imi dau 8 pareri diferite

Ia intreaba, sa vezi cum coincid parerile. Sunt cateva materiale filtrante bune, pe care le foloseste majoritatea si pentru buzunare mai grase si la preturi de criza. Daca ai fi dat cautare pe forum dupa material filtrant ai fi gasit zeci de topicuri cu recomandari, pentru ca nu ai fi fost primul care intreaba. Nici nu mai tin minte de cate ori le-am enumerat numai eu.
Underwater wrote:...o sa scot tot si o sa pun jos ceramica, mijloc roca vulcanica, iar sus piatra dinaceea ce zicea colegu mai sus fara nici un burete, iar burete o sa decupez o gaura in mijloc (cum mi-a zis la telefon colegul de mai sus) si o sa il pun pe captatorul de la IN (TUR). E ok ce zic ?

Nu e ok. Daca scoti tot, va trebui s-o iei cu ciclarea de la cap. Mai bine inlocuiesti cate un sertar pe luna, sau la 2 luni, pana ajungi la configuratia dorita.
Underwater wrote:Si poza de efect ! Special pentru Faye :>

Arata binisor bazinul, mai putin artificiul ala cu bazin mic in bazin mare, care nu e cana mea de ceai.
O iei de la capat, cu rabdare. Presupun ca deja ai oprit filtrul si te-ai apucat de curatenie, deci va trebui sa ciclezi acvariul din nou. Filtrul e bun, materialele filtrante sunt si ele ok. Poti sa le sterilizezi cu apa oxigenata, ca sa-ti scoti din minte ideea ca e vreo molima in acvariu.

Cand incepi sa repopulezi, nu te mai arunci la pesti marisori. Iei ceva mic, de preferat nu vivipari; 5-6 neoni sau rasbora galaxy, 3-4 cory si cam atat. Nu le dai mancare cu galeata, doar o data pe zi, cat pot ei manca in 2-3 minute. Si cam asta e, filtrul va face fata.
Dar de ce avem postreply la aria vanzari?

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: