[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Iti imaginezi cat de greu ne e noua?
Vor fi si crengi si cateva frunze de pantrujel, pentru o pata de culoare... deocamdata sa vedem bazinul gata si cel mai ingrijorator, sa-l vedem mutat pe pozitie.
Sunt de acord cu minusul pentru spatiul pierdut. In prima instanta backgroundul a fost si mai masiv, dar s-au mai redus vreo 15 cm din grosimea lui. Nu este peste tot foarte gros, are varfuri. Iar dimensiunile bazinului fiind 300/80 ramane destul spatiu pentru pesti, sper eu.
As fi facut si din fata, dar nu permitea spatiul. Backgroundul arata spectaculos. Nea Alex a facut super treaba, trebuie sa recunosc, desi stiu ca ma uraste. In curand ii va bate la fund pe cei de la aquadecor.
Urmeaza spalatul in mai multe ape, dupa ce se usuca siliconul, apoi vom incerca sa mutam acvariul pe pozitia finala(asta va fi cu cantec). Deocamdata sta pe balcon.
Si vor urma poze cu aspectul final al interiorului.

Teaser:
image
S-a lipit 80% din background, au mai ramas cateva pietricele mici prin fata si 2-3 plutitoare, gen Avatar.
Nu s-a facut economie la silicon, s-au folosit vreo 17 tuburi.
image
image
image
Infectie bacteriana, posibil columnaris. Tratamentul dedicat pentru pesti este cel pe care ti l-am sugerat in postul anterior. Si ar trebui sa te grabesti.
Alternative din farmacia umana nu as avea curaj sa-ti recomand pentru ca:
1. Nu stii sigur daca au efect.
2. Este posibil ca excipientii din compozitie sa dauneze pestilor.

In orice caz, orice antibiotic introdus in acvariu(uz uman sau veterinar) iti omoara si bacteriile din filtru, nu numai de pe pesti. Va trebui sa faci schimburi dese timp de 3-4 saptamani dupa tratament.
koala wrote:... habar n-am ce face cu pestii aia.
Saptamanal, da cate un anunt ca alea pe care le-am postat mai sus... de aceea vroiam sa aud si opinia lui.

Ii mor. Are un acvariu de vreo 50l cu sute de pesti, care ii mor pe capete. Nu-l intreba ce face cu ei, ca se supara.
O poza face mai mult decat 10 descrieri.
Daca esti sigur ca e infectie bacteriana, Sera Baktopur sau JBL Furanol, conform indicatiilor producatorului. Ambele decicleaza.
22.06.2016
Alex92 wrote:Salut. Astazi am primit filtrul extern. Ce medii filtrante imi recomandati sa folosesc in locul buretilor?

5.07.2016
Alex92 wrote:E ciclat.

Vazusem eu unii pe la gara de nord, cu comportament atipic. Nu aratau bine, erau negriciosi cu burta si vindeau femei.
Piper? Ai substrat inchis la culoare?
Pai ala mare e aproape gata, asteptam backgroundul. In weekend ar trebui sa vina si sa-l lipim.
Cam asa arata, l-am vazut weekendul trecut, dar a trebuit modificat, asa ca s-a prelungit putin asteptarea:
image
image
image
image
M-ar baga in faliment procesele de malpraxis.
Da, se pare ca n-am incotro. Trebuie tratati toti, probabil am adus parazitii odata cu cory cei noi.
Scalarul se simte deja mai bine. Respira normal si incepe sa fie interesat de mancare. Nu inghite inca, dar macar cauta, apuca si scuipa. Pana acum ignora complet orice fel de hrana.
Multumesc, nea koala!
M-am uitat in gura, nu are nimic.
Daca tot am facut cocktail de medicamente, am adaugat si gyrodol la amestec. Pestele asta daca iese viu de la carantina o sa fie un mutant!
Cam la 5 minute dupa ce am adaugat gyrodolul a inceput sa faca urat. Scutura din cap si "tusea", alergand de colo colo parca il fugarea ceva. Apoi dupa alte cateva minute s-a calmat.
Dupa reactie, pare sa aiba gill flukes, desi n-a dat niciun semn pana acum. Ceea ce inseamna ca trebuie sa tratez toata pestimea, nu?
La aia nu m-am gandit. Ma duc sa-l caut.
M-am gandit si eu la paraziti, dar nu s-a scarpinat deloc, nici el, nici ceilalti. Operculii sunt inchisi, respira cu amandoi. Am gyrodol prin casa in caz de ceva.
Nu i-am aratat-o! A vazut doar filmuletele, praduitorule.
Are vreo 3 ani, n-as zice ca e batran. Daca nu se face bine, il si bat!
Doar ala. Ceilalti sunt toti ok. Nu s-a schimbat la culoare, de aratat arata normal. In afara de respiratie si faptul ca e bleg, nu prezinta niciun alt simptom.
L-am bagat la tratament soc. Pentru ca nu stiu ce are, il tratez de de toate. I-am pus baktopur, spirohexol si sare de mare. Ori se face bine, ori se face bine!

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: