[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Horia
Forum Index » Profile for Horia » Messages posted by Horia
Un tunsulici mai scurt si un pic rearanjat !
Cuvintele sunt " fara cuvinte " !
Salut
pt noul proiect am nevoie de urmatoarele

1. filtru extern pt bazine cu volum minim 200 litri ( sa nu fie mai vechi de 2 ani )\
2. bolovani pt ciclide
3. moonlight - sau lampa sumersibila cu luimna fooarte slaba
4. cioata lemn am gasit ceva frumos la un coleg " radu_dragan " insa daca mai are cineva sunt dispus sa vad
5. decor acvariu ( specific acvariilor de ciclide ) acvariul are dimeniunile 100x45x40 geam de 10 - daca poate confectiona cineva sunt dispus sa vorbim sa vad cat costa confectionarea
6. alte chestii utile

pm sau horiasoare@yahoo.com ; horia.soare@allianztiriac.ro
Bafta cu noul proiect si multumesc pt acvariu , o sa fi mandru de el prin pozele pe care o le fac cand o sa fie gata cu pestici galbeni si albastri
tare

In DeDeMan - Praf de marmura - alb - 23 lei sacul de 40 kg
arata super ok ma refer ca este un alb curat

intrebare , inainte de fi introdus in acvariu trebuie spalat ?

Multumesc
da am inteles - fara plante
spartura de fapt sa fie praf de marmura
o sa dau o fuga pe ialomita sa vad daca gasesc ceva pietre cioate daca nu ... comand pe Nevertebrate ..

referitor la filtru am inteles ideea , dar intrebarea este ajung 6-7 litri sa spunem siporax pt cei 180 litri ( 160 net cred ) si cei 10 pesti ?

Multumesc Koala !
Luna martie a trecut, insa luna Aprilie a venit cu urmatorul acvariu

100x45x40 din sticla de 10 mm lipit cu dow corning negru, are intaritoare pe fetele mari si este colantat negru spate capacul din Komatex negru cu 4 neoane x39w cu 2drosere Osram si are pe spate 4 ventilatoare (2 intrare+2 iesire)si gura de vizitare in fata.
Maine intru in posesia lui, dupa care o sa-l bag la o curatenie generala ( geam + capac )
Sper ca de luni sa incep usor usor sa-l aranjez
1. Filtru extern ( ce recomandati ) - eu ma gandeam la un Sun Sun debit 1000l/h capacitate canistra 7 litri parca
2. Material filtrant pt filtru ( ce recomandati )
2. Substrat ( nisip alb , sau spartura de marmura )
3. Vreau o cioata , care sa strabata in lungime bazinul ( are cineva ? )
4. Bolovani rotunzi ( fara marigini ascutite ) - ideei ceva ?

Si aici va rog sa-mi spune-ti daca se merita , as vrea sa iau cateva poturi de anubias pe ciota + vallisneria pe lungimea din spate
cam atat mai dezvoltam pe parcurs

Multumesc
Arata foarte bine
mai ales pietrele a meritat efortul
bafta si rabdare
inca 5
Set poze dupa tuns si schimb apa !
Lucian , pentru concurs sa arata cei mai buni ce au nu " incepatorii "
dar poate la anu cu un acvariu mai maricel incercam sa ne inscriem , pana atunci admiram ceea ce au de aratat cei care intredevar au experienta si pun suflet
Inca o data multumesc celor care au avut rabdare cu mine avand in vedere ca acvariul asta era plin de ciclide , si maestru Koala mi-a dat 2 " palme " din prima sa ma trezesc dupa care pe rand Stefanp, Denes, Kirucd & U ( Lucian )

Bafta si spor in ceea ce faceti pt ca o faceti cu profesionalism - si nu este " periaj " este realitatea
Multumesc pentru incurajari
Mai stau o luna sa exersez si partea cu " tunsul " dupa care incercam sa dam un aspect placut
Asa arata acum o luna
Poze azi
test sa vad daca merge

https://picasaweb.google.com/104538998963944391724/5Aprilie2014

https://picasaweb.google.com/104538998963944391724/5Martie2014

daca nu merge poate ma ajuta cineva sa le adaug cum trebuie

sunt poze cu evolutia pe o luna

Multumesc

maine avem ora de triming
Dupa cum spune si titlul
Doresc sa cumpar un acvariu cote maxime sa fie undeva intre : lungime maxim 100 minim 95 , latime minim 40 maxim 45 si inaltime minim 45 maxim 50, plus capacul aferent

ofer maxim 400 ron
pm
telefon 0736410950
pentru poze horia.soare@allianztiriac.ro
Multumesc de incredere .
plantele cresc intr-u ritm alert insa nu arata chiar bine, o sa fac cateva poze si poate vedem ce mai este de facut
si inca nu perleaza cum vad eu la " profesionisti " in fotografii
dar na abia avem 6 luni de acvaristica
Neatza, sa va explic cum este situatie si cam ce consumuri am si ce este necesar sa bag in acvariu sa fie un echilibru
prin echiliubru intelegem dupa cum m-a sfatuit si Lucian sa avem cateva tinte pe care ideeal ar fi sa fie in echilibru, in cazul meu avem asa No3 5-10ppm ; Fe 0,3-0,7ppm; Po4 0,5-1ppm
La inceput de saptamana aveam urmatoarele valori in apa, in urma zilei de uminica cand de fiecare data fac schimb de apa minim 30 % max 50, NO3 - 10ppm ; Fe - 0,02ppm ; PO4 - 0.3ppm ;
miercuri din cauza deficitului de Fe , am facut o achizitie de Ferropol si am adugat 12ml - care in urma masuratorilor facute la Fe in ziua urmatoare am observat ca 12 ml de ferropol adaugat la 50 litri apa net a ridicat fierul la o valoare de 1,5ppm
programul de fertilizare pentru zilele de luni- sambata a fost urmatorul
luni 4ml PO4 ( 0,5ppm) + ferropol 24
marti ferropol 24 + ferropol 12 ml ( aprox 1,5ppm la 50 litri apa net )
miercuri 0,5ppm PO4 + ferropol 24
joi ferropol 24
vineri 0,5ppm PO4 + ferropol 24
sambata ferropol 24
duminica nimik - teste + schimb apa 35 % + teste
revin la ce consumuri am cantitate si necesar
Fe un consum mediu de 1ppm - adica aproximativ 8 ml pentru 50 litri net apa
PO4 un consum de 1,55 ppm - adica 15 ml de Easy Fosfo pentru 50 litri apa net
cam ata pe ziua de azi
programul de fertilizare pt saptamana asta o sa fie astfel
3 zile de Po4 4ml echivalent 0,5ppm
1 zi de Ferropol -5 ml echivalent a 0,6ppm exact cat imi lipseste pt a ajunge la consumul saptamanal de 1ppm
3 zile de Fertilizant Vimi all - o doza
6 zile de Ferropol 1 picatura / zi
duminica asta o sa fac teste iar inainte de schimbul apei si daca o sa mi se confirme acelasi consumuri atunci testele o sa le fac mai rar
Multumesc Lucian pt toate indrumarile de bine si daca citesti ce am scirs si am gresit undeva sau ma insel te rog sa nu eziti prin a ma trage de urechi
Multumesc Lucian !

Forum Index » Profile for Horia » Messages posted by Horia
Go to: