[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Omu' gospodar reduce nitratii, acu' in prag de toamna.
dan-iulian wrote:... Pui ? Eu caut pui de aproape 2 ani!!!

Multa lume il asteapta pe nea' Severus...
1) Adi Jivulescu (0770.053.807) - pentru nisip negru... e un tip serios, poti suna cu incredere.

2) Pentru schimb la picatura, ai nevoie de o gaura in acvariu si-atat... data sus, la 5-10 cm sub nivelul apei.
- pe dinafara, conectezi teava care se duce direct la scurgere,
- pe dinauntru, montezi un cot orientat in sus... in cot, infigi o bucata de teava care vine EXACT la nivelul apei din acvariu.
- alimentarea cu apa ("picatura") o tragi pe deasupra... sa curga direct in bazin... se gasesc "picuratoare" de gradina cu robinet, pe la magazinele cu raioane specializate. Cauta pe forum, ca s-a mai discutat.
- toata apa care "e in plus" se scurge pe acel cot.

Nu stiu cat de clar am fost in exprimare. Uite aici, asa ceva avea Lofty: http://acvariu.ro/forum/posts/list/4845.page

3) Ai putea sa iei in calcul 2 canistre... pline cu material biologic (poti incerca spartura de lava, tot de la Jivulescu... e ieftina si buna). Fara bureti, ca sa nu umbli des la ele... le pui cate un prefiltru, daca vrei apa cristal.
4) Stand de PAL eu n-as face... bazinul e mare, as dormi mai linistit cu un stand metalic. Daca mergi pe PAL, ai grija sa aibe picioare duble (cate 2 foi de PAL) si ai grija sa aibe si spatele tot din PAL.
Si eu sunt de parere ca nisipul de 4mm e cam mare si strange usor mizerie... personal, am folosit mereu doar nisip 1-2mm.
Eu as avea de carcotit vis-a-vis de constructia standului... un calcul sumar ne arata ca acolo vor fi cam 3.000 kg greutate (bazin, sumpuri, apa, etc).
Picioarele alea sunt "concentratori de tensiune", asa ca riscul de a sparge gresia e destul de mare.
Pana la urma, ce-ai hotarat cu "septelul"?
Salutare si bun venit pe forum!

PS: Completeaza orasul de resedinta (My Profile - Location).
Parca e povestea aia cu 10 negrii mititei... se ia o buturuga mare... se cojeste si ajunge din ce in ce mai mica... pana cand ramane lemn cat "de-o scobitoare".
Bazinul ala are 100 cm lungime si 50 cm latime (conform schitei cadrului)... eu nu cred ca poti tine 3 perechi de discusi (pesti maturi).
Adica, evident ca se pot tine acolo, daca ai grija sa le intretii apa curata... da' pestii nu vor avea un comportament natural si se vor stresa intre ei.
As merge pe ideea unui bazin cumva impartit in 2 "teritorii" distincte... cu o buturuga pe mijloc, ca "granita"... si cu 2 perechi, fiecare stabilita in cate o juma' de bazin.

PS: Eu tin 2 astronotusi intr-un bazin de 2 metri, asa ca poti sa nu iei in seama sfaturile mele.
Catalinux wrote:Mi se pare super varianta 1. Multumesc
1. M am gandit sa merg pe un filtru intern Eheim 1200 l/h,28 watt PLUS un filtru extern fluval 306 cum zicea un coleg mai sus. Credeti ca e prea mult?
2. Nu am capac la acvariu si ma gandesc sa bricolez ceva din parchet laminat pe care sa il colantez cu negru. Ce neon sa pun? Sau pot merge pe banda led cat cuprinde capacul?
3. De asemenea, as vrea sa pun autocolant negru mat pe spate, lipit pe exterior. Ce ziceti?
Vineri ma deplasez pana in capitala la Hornb sa iau ce trebuie, functie si de sfaturile voastre.
Seara faina sa aveti!

1. Filtrarea niciodata nu e prea multa... deci, e in regula.
2. Orice tuburi de neon cu lumina naturala (calda)... merge si cu leduri, daca te pricepi la bricolat/electronica.
3. Da, ar cam fi musai-musai sa acoperi spatele bazinului...
Bristle (fire) worm, e d-ala bun... haleste detritus si resturi de mancare.
Filtrul = non-stop
Lumina = 8-10 ore/zi... dupa gust, cand vrei tu... da' sa fie un interval dintr-o bucata (adica, NU 5 ore/dimineata si 5 ore/seara).
@CreatoR: La ceaslov zice ca 24.5... da' nu tusesc nici la 25 grade. Pune-l la 25, ca sa fii sigur ca se invarte undeva p-acolo.
Poti sa-i culegi, chiar tu, pe bulangii aia de pesti... ca sa nu se mai chinuie biata Matzet. Nu vezi ce mecla trista are?
La "guvizii" aia poti sa le lasi ce temperatura vrea muschii tai, ca sunt de Marea Neagra... la pestii exotici, eu n-as prea merge sub 24 grade C (pa motiv de grish).
Vorbeste cu Dan (pepika)... eu am vazut multe standuri facute de omu' ala si arata asa cum trebuie. Sudura eleganta, vopsire in camp electrostatic.
Eu am inteles ca Radu vrea sa lumineze dedesubt (in sump) prin geamul de fund al acvariului... lucru care se va si intampla, daca n-are blat sub sticla bazinului.
Nu e vorba sa te uiti in acvariu...
Orice temperatura intre 24.5 - 26 grade C e perfecta pentru bazinul marin... daca ai corali.
Daca n-ai, atunci poti urca pana pe la 27-28 grade C.
Rectangulara de 50mm este arhisuficienta pentru un stand de lungimea aia, nu-ti face probleme.
Eu am profil 40x40x3, la un stand de 2 metri lungime si inaltime 90cm. Deci, nu fierul e problema!

Pe latimea profilului, eu as decupa bucati de pres de cauciuc... se gaseste pe la magazinele de bricolaj, la metru liniar. Nu polistiren, nu altceva.
Iti ramane fundul bazinului transparent, exact asa cum vrei tu... evident, eu as face acvariul cu fund dublu (sau, as folosi sticla de 15mm).

Pentru meserias care sa construiasca standul, cauta-l pe Dan (pepika). Stiu ca ei lucreaza cu cineva care stie/intelege cerintele noastre (de acvaristi).

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: