[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
hadul wrote:in alta ordine de idei aseara am vazut niste picioare albastre de hermit - nu sunt sigur daca a sucombat prin deces sau doar a naparlit...
Sunt sanse mari sa fi naparlit, ca asa arata manevra... zici ca a mierlit-o, arata ca un cadavru complet.
Hermitii sunt destul de rezistenti, nu prea vad motive sa moara "din senin".
Cand ai pus sare in apa, ala e momentul ZERO. Uita-te pe forum.
Ciclarea acvariului (si, in mod implicit, "limpezirea" apei) nu are prea multa legatura cu filtrul intern.
Coloniile de bacterii nitrificatoare se aseaza pe ORICE suprafata solida din bazin... nisip, pietre, geamuri, lemne, etc.
De obicei, filtrele interne au doar rol de filtrare mecanica (adica, aduna suspensiile din apa), deoarece volumul lor este mic.
Daca vrei neaparat sa schimbi filtrul, alege-l pe acela care are cel mai mare volum fizic (nu te uita la debitul de apa al pompei).
Acvariul e destul de generos (ca volum) iar scalarii (daca-s maturi) le pot face fata...
Faptul ca rastoarna si curata nuca de cocos iti spune (in mod clar) ca sunt o pereche aleasa si ca se pregatesc sa depuna icre. O sa fii bunic!
Sunt pesti nepretentiosi, mananca de toate...
- poti sa ii incerci cu rame subtiri (taiate bucatele), cu larve de libelula (Chironomus), cu tubifex, cu mici bucatele de carne (peste).
- de asemenea, se invata sa manance orice tip de hrana uscata (fulgi, granule, etc).
- daca-s pereche, o sa-si aleaga un loc de imperechere si-o sa te umpli de pui. ...
- sunt scandalagii (cu ceilalti pesti) si rautaciosi, fac gropi in nisip si trag de plante.
- sunt niste parinti nemaipomeniti, au grija de cardul de pui si sunt foarte draguti.

Pe scurt, o sa-ti faca acvariul praf, dar o sa-ti ofere mari satisfactii (ca acvarist).
Nu e bai, ca am inteles despre ce e vorba. Uita-te cu atentie la ei si studiaza-i nitel:
- femela trebuie sa aiba (pe burta) niste solzi colorati frumos... mai multi, mai putini, nu conteaza.
- femela trebuie sa aiba aripioarele (anala si dorsala) mai rotunjite... la mascul, aripioarele sunt mai lungi si ascutite la varf.
- masculul e mai mare, mai "inalt", are doar culorile gri+negru... e mai inchis la culoare, in general.
- Plantele pot fi adaugate oricand, ca nu e bai mare.
- Pestele nu are preferinte, poti sa pui ce plante vrei/iti plac... e mai mult o chestie care tine de iluminare/fertilizare, decat de felul pestilor din bazin (exceptie facand speciile "rele").
dan.pavelescu wrote:...dar sper sa nu-mi faca probleme pe viitor, cand voi introduce pejti adevarati..
Teoretic, din cauza diferentei de salinitate, nu apuca sa faca purici prea multi. Mai multe sanse sunt cu cei capturati via Grecia.
In spate = mascul (100%)
In fata = femela (90%) - poza este neclara, nu se vad amanuntele.

... femelele sunt pictate pe burta, au si cativa solzi galbeni pe ici-pe colo. Masculii nu sunt "pictati", au aripioarele ascutite la varf si sunt mai mari.
De mers, merge... tulpinile de bacterii sunt tot alea. Da' nu vad rostul, sincer.
- exista riscul sa aduci si altceva, in afara de bacterii.
- perioada de ciclare tot atat dureaza... indiferent ca iei cultura de bacterii din namolu' ala, sau din sticlele aflate in comert.
- ideea este ca populatia de bacterii sa colonizeze toate suprafetele din acvariul tau. Asta se intampla in 2-4 saptamani, functie de conditiile din bazin.

PS1: Te rog sa imi spui daca in procesul de tratare a apei se mai foloseste sulfat de aluminiu, ca agent floculant.
PS2: Pentru usurinta in comunicare, e util sa-ti completezi orasul de resedinta (My Profile - Location).
Daca vrei echipamente noi, atunci arunca un ochi si aici: http://shop.acvariu.ro/24-echipamente
Carasii sunt binecunoscuti pentru faptul ca rezista destul de mult (afara din apa). A avut noroc si zile... o sa se refaca si aripioara aia.
Nu tre' sa-i faci nimic special.
Acopera bazinul!
Nu e cazul sa-l izolezi.
Tu ai probleme mari, fratemeleu. Nu e de joaca cu matza aia.
E o ulceratie de cauza bacteriana (Aeromonas, cred).
Daca ai rabdare, scoate pestele afara din apa si unge-l cu ceva Tetraciclina, Kanamicina (unguent).
Daca nu poti sa-l prinzi, incearca Sera Bactopur.
CatalinBarbu wrote:Probiotic Reef Salt sau Reef Salt
NP Pro
Pro Bio S
Pro Bio F
Carbon
Kh buffer
Calciu
Magneziu
Phosphat minus
Zeomix
Iod
Iron
Kalium
Fluor
Strontium
Amino mix
Build
Energy
Vitality

Pavelescu, ia aminte la ce te-asteapta, daca nu esti cuminte.

Ontopic: Bazinul arata foarte bine, se vede ca ai grija de el.
Viermemort4 wrote:.,.. Momentan singurul test bun (care nu este expirat) este cel de NO2 care se mentine la o valoare de 0.3 mg/l. E bine? nu e bine? pentru ziua 10?
Am pus si putina mancare de creveti in acvariu pt a grabi ciclarea. Apropo....merge sa introduc deja melci si otocinclusi ori SAE? Pentru creveti cred ca nu este momentul. Sau poate ma insel. ...

Eu te sfatuiesc sa nu bagi nimic in acvariu, inca. E prea devreme. Mai asteapta barem o saptamana, apoi poti incepe cu niste melci.
Dupa inca o saptamana, poti baga primii pestisori.
Otocinclus e o specie delicata, SAE sunt mai rezistenti (si aici e cu cantec, deoarece sunt si falsi SAE pe piata).
O sa te rogi de toata lumea... o sa dai, poate, cativa dintre ei... pe scurt, o sa ramai cu ei pe cap.
Serios vorbind, dupa ce rezolvi toti prietenii care vor asa ceva, iti recomand sa te duci si sa-i dai unui crescator/vanzator din piata. Magazinele nu iau pesti de la particulari.
Raspunsul scurt este NU.
Da' asa, doar de curiozitate, de ce ai vrea sa pui niste metal in acvariu?
Le-am bagat combinata, deoarece apa rece e deja "prea rece".

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: