Message |
|
hadul wrote:sa revenim!
ce ar putea fi tentaculele alea ?
Spaghetti worm, sunt inofensivi.
Testele alea pot fi folosite fara probleme... eu cred ca e aceeasi Marie, cu alta palarie.
Eventual, fa doua masuratori in paralel... una, cu testele alea. Cealalta, cu alt kit de testare.
|
 |
|
CreatoR wrote:... nevasta a vrut 2 lucruri sa puna in bazin: epava si un ghioc (ghiocul arata super urat chiar nu era din peisaj) cu epava chiar nu stiu cum sa fac sa o scot asa ca mai bine o las acolo
Pana la urma ea e cea care imi spala geamurile  si lenea e mare la cat de des le murdaresc
Problema se rezolva in 2 pasi:
1) In prima faza te-apuci si dai jos corabia aia... o "rastorni" in spatele pietrelor, fara sa zici nimic. Daca nevasta intreaba "Unde e corabia mea?", faci pe prostu' si dai vina pe pesti: "S-or fi batut intre ei si-au daramat-o!"
2) Dupa o luna de zile, timp in care NU te invrednicesti sa pui corabia la locul ei, o scoti pe ascuns... daca se prinde de manevra, ii zici ca "Draga, am scos-o numai ca sa o spal... ca se umpluse de mizerie".
Sunt sanse mari ca treaba sa tina apa... succes si fii barbat. Arunca gunoiul si fa piata! 
|
 |
|
Ai procedat corect... taie din lemn, dupa masura potrivita. Idem pentru piatra.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:... Toti are pejti, vreau si io!
Pai, poti sa te-apuci sa dai comenzile... o sa dureze minim o luna, pana cand apuci sa vezi pestii la mecla.
|
 |
|
Salutare,
Bazinul nu se mai discuta, ca e "calul de dar"... asa ca jucam cu cartile din mana.
Ce fel de pesti ti-ar bucura sufletul?
Tinand cont ca ai zis ca vrei "baboi" (si nu pesti mici), eu ma gandesc la 2 variante:
1) Scalari + sanitari + ancistrusi + neoni.
- cateva degete de nisip maruntel (1,5-2mm), bine spalat... nisip obisnuit, de cariera. O creanga de lemn, lunga si ramificata.
- cateva fire de Vallisneria... planta rezistenta si nepretentioasa, creste "ca din apa" si n-are nevoie de fertilizare dedicata... se indeseste ca un perete vertical si nu ocupa mult din latimea bazinului.
- 6 pui de scalar, la 4-5 cm... in 6 luni cresc destul si se aleg perechile... as opri doar 2 perechi, care se vor "stabili" in colturile opuse ale bazinului.
- 2-3 ancistrusi... pentru ros algele de pe geamuri si lemne.
- 4-5 sanitari mici, Corydoras.
- 10-15 neoni... daca ii iei de la bun inceput, odata cu scalarii, nu vor fi probleme.
2) Cichlidae
- as merge pe cichlidaele centro/sud-americane, care se aleg perechi... vei putea obtine si pastra o pereche, care se va plimba cu cardul de pui dupa ea.
- nisip, lemne, crengi, bolovani... creezi locuri de "ascunzis"... fara plante.
Daca temperatura camerei este in intervalul 23-26 grade C, atunci n-ai nevoie de incalzitor.
As merge pe o filtrare cu canistra (filtru extern)... cauta cel mai mare filtru care iti incape pe-acolo. Ma refer la volumul de material filtrant (capacitatea canistrei).
|
 |
|
Salutare si ne bucuram ca n-ai avut probleme mai mari.
Ai facut bine ca ai pus polistirenul ala, din 2 bucati.
Sa stii ca trebuie sa urmaresti de unde vine apa aia... nu e normal.
|
 |
|
|
 |
|
Mie-mi place pozele, implicit am zis ca-mi place si bazinu'... salata rosie e o alga, las-o acolo, ca-i buna la casa omului.
Una peste alta, Pavelescule, sa nu te mai aud ca "toti are bazine marine... vreau si io!"
|
 |
|
Servus si bun venit pe forum!
- ar fi util sa deschizi un topic personal, cu acvariul tau... la rubrica care ti se potriveste.
- de asemenea, apreciem mult pozele.
- daca ai intrebari, dubii, nelamuriri... suntem aici si incercam sa le rezolvam.
|
 |
|
Wow, da' ce-au crescut "bebelusii" aia!... imi place ce vaz! 
|
 |
|
|
 |
|
Asa se arata Jmekerii internatzionali.
|
 |
|
|
 |
|
In cel mai rau caz, poti sa o dai cu rasina epoxidica de calitate alimentara... NU cu lac!
Dezavantajul este ca lemnul ala va straluci in mod nefiresc... raman la parerea ca partile putrezite trebuie inlaturate.
|
 |
|
Am inteles, merci! 
|
 |
|
Misto, curatel, ingrijit.
- ai Bean Animal clasic, sau cu 2 tevi?
- ce e in spatele reactorului de antiphos?
|
 |
|
Teoretic, e bine sa nu bagi in acvariu chestii carora nu le stii compozitia chimica exacta. Asa este.
Practic, spartura de lava e matrixu' saracului... si n-am auzit sa fie probleme, pana acum.
Eu filtrez acvariul meu cu douaj' de litri de spartura de lava.
Se poate testa, exista teste de Cu in comert.
|
 |
|
O poti folosi fara probleme, stai linistit... rugina de fier este antiphos, asa ca merge unsa.
|
 |
|
Nu-mi dau seama ce piatra e aia, pentru ca pozele au o lumina dubioasa... e piatra de coral, sau e spartura de lava?
Si intr-un caz, si in celalalt, le poti pune in bazin... evident, daca-ti plac cum se-aseaza.
Oricum, par a fi poroase, asa ca le poti arunca si-n sump... se vor coloniza si vor face nitrificare.
|
 |
|
Salutare si bun venit pe forum!
O sa-ti raspund punctual:
1) Mai curand as zice sa pui acolo 2-3 pestisori... mici... de exemplu, 3 masculi de guppy.
2) Filtrul intern are, de obicei, o mica pompita si un burete... daca temperatura camerei sta in 22-25 grade, atunci n-ai nevoie de incalzitor... daca nu bagi plante, nu ai nevoie de neon (lumina).
3) E in regula.
4) DA, filtrul trebuie sa mearga non-stop... saptamanal, il scoti de-acolo si-i speli buretele (cu apa luata din acvariu).
5) Nu e nici o problema... apa se va evapora mai repede, va intra praf mai mult. Nimic categoric.
6) DA... ti-am raspuns deja la asta.
7) Poti sa pui, dar nu ti-as recomanda... sunt urate (arata ca naiba) si iti iau din volumul de apa al acvariului.
8) Daca nu pui plante, nu ai nevoie nici de nisip... pestii pot sa traiasca si fara plante.
PS: Te rog sa-ti completezi locatia (orasul de resedinta): My Profile - Location.
|
 |
|