[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Arhitectul
Forum Index » Profile for Arhitectul » Messages posted by Arhitectul
Message
Buna seara - sau noapte buna ar trebui sa spun ...

Credeam ca sunt singur pe aici.

Eu stau de garda ca a avut feciorul azi temperatura 41 si il monitorizez din ora in ora ... acum e la 38,5 - 39. Se intrevede la orizont un Revelion acasa cu nevasta si soacra roind in jurul piticului

Despre acvariu am scris ca orice incepator care se respecta la Coltul Incepatorului

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/22948.page

Seara buna tuturor !
Pun si doua poze facute cu telefonul ...

In camera in care vreau sa pun acvariul nu am lumina naturala - este un birou de intalniri unde intru foarte rar dar are un perete cu 3 fante de sticla catre biroul unde lucrez. Camera asta neavand fereastra direct catre exterior e posibil da faca condens si mucegai de la acest acvariu ??? Se poate pune un aparat de dezumudificare in acest sens sau e suficient capacul ca sa nu se evapore apa ???

Pot sa-l pun si in alta parte dar aici era un control strict - nu sunt surse de zgomot si invaziile distrugatoare ale fiului meu (riscul de a fi hraniti pestii cu bombonele skittles sau sa le ofere in acvariu din jucariile lui).

Multumesc anticipat !
Salutare tuturor !

De curand am achizitionat un Acvariu Juwel RIO 240 cu toate accesoriile din pachet (incalzitor. capac cu neoane, filtru intern) + un filtru extern JBL CristalProfi e1501. Este adevarat ca poate m-am grabit dar odata cu mutarea un casa noua trebuia sa finalizez de proiectat mobila din brou si pentru ca imi doream un acvariu de mai bine de 10 ani dar am tot stat cu chirie prin Bucuresti nu am putut sa ma dedic acestei pasiuni. In fine s-a achizitionat - mobila este in lucru - si sper ca in prima jumatate a lunii ianuarie sa-si aiba locul lui binemeritat.

DILEMA MAXIMA - Nu stiu in ce directie sa o iau ...

Initial dupa ce am citit sectiunea aquascape de pe forum am vrut sa incep cu un acvariu plantat - am cumparat acvariul cu acest gand. De 5 ani m-am apucat de pescuit sportiv (nu mananc peste) si documentandu-ma despre modul de hranire si comportamentul pestilor (crap in general) am avut in minte ideea ca in acvariu sunt radacini, plante si pesti ... Dar din ce inteleg treaba nu e atat de simpla cum pare - trebuie butelie de CO2, instalatii sofisticate, timp mult pentru aranjarea decorului si pestii sunt in general mici si aproape insesizabili. Imi place mult sa admir natura si asta voiam de la acest acvariu - un colt de natura.

Dupa cateva vizite in Hornbach alaturi de fiul meu de 3 ani am ramas surprins ca el statea cu ochii lipiti de acvariul de ciclide africane de acolo. Poti sa-l lasi 20 - 30 de minute ca nu se plictiseste ... In general copiii sunt cei mai sinceri si analizand atent ce se intampla in acel acvariu si ascultand comentariile piticului (ala e mai lenes, ala e mai rapid, ala e mai fricos ca sta pitit etc.) am contatat ca e un adevarat spectacol acolo ...

NU STIU CE SA ALEG - VIATA - plantele vii incremenite intr-un decor static sau VITALITATE intr-un decor stancos.

Am citit pe forum topicurile unora care au schimbat acvarii de ciclide in plantate si invers. Stiu ca sunt doua extreme si vad ca se pot imbina la un moment dat ... As vrea un sfat de la cineva experimentat. Care e mai usor de intretinut ? Intrebarea sotiei - Daca se simte miros in camera sau nu ? Pentru un incepator cu care e mai usor sa pornesti ? Sunt intrebari care ma framanta de mai bine de o saptamana.

Numai bine !
Ma numesc Florin Dascalu - am 34 de ani - si o data cu mutarea in casa noua am decis sa pornesc primul acvariu serios din viata mea.

Marturisesc ca citesc cu interes de mai bine de o luna topicurile acestui forum si MA INCLIN CU RESPECT in fata multora din domniile voastre.

Sunt un INCEPATOR cu litere mari de tipar - experienta mea acvaristica isi are originile in frageda copilarie 10-11 ani cand am avut un acvariu din conier cu sticla lipita cu chit in care am facut o ciorba de pesti (nestiinta si infantilism) experienta ce a fost curmata brusc de tatal meu cand la un schimb de apa am varsat o cantitate apreciabila de apa pe un televizor color made in Germany (dauna totala) - cine a trait pe vremea lui Ceasusescu stie ce sacrilegiu insemna asta

Ma mai documentez si revin cu intrebari ... Daca aveti amabilitatea de a respunde.

Numai bine !
 
Forum Index » Profile for Arhitectul » Messages posted by Arhitectul
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com