| Message |
|
|
|
dupa parerea mea e ca 125 cu 45 sau 55 e o masure atipica cu probleme pe urma. Incerca 120 cu 40 sau 50( 50 da profunzime mai mare)
|
 |
|
|
incearca-l pe asta https://www.nevertebrate.ro/nisip-dennerle-crystal-quartz-gravel-diamond-black-10-kg-10455 . Eu as evita evidecor, o vopsea e o vopsea si asta se vede in timp( cei care au folosit spun ca se decoloreaza si le pute apa, e posibil sa fie loturi si loturi)
|
 |
|
|
|
pai in cazul asta ai mai multe variante: eu, Coralis, Pepika, Aquadec. Dar in oricare din variante sfatul meu este sa astepti 3 saptamani ca sa se usuce siliconul. Iti trimit pe pm datele mele daca te hotarasti sa ma contactezi. Iti reamintesc ca indiferent care e decizia ta nu este cu suparare
|
 |
|
|
|
si cum ajunge la tine?
|
 |
|
|
|
nu gandi prea mult ca vine iar toamna. Treci la fapte ca de idei nu duci lipsa
|
 |
|
|
|
daca are cine sa ti-l faca si sa iasa frumos, cel mai bine e sa astepti, iar diferenta de bani o bagi in altceva. Daca nu, cumpara unul sa vedem cum te descurci cu transportul si cu banii
|
 |
|
|
|
prefiltrele sun-sun crapa la filetele de strangere si in scurt timp trag aer pe acolo si ca sa isi faca treaba le curatam saptamanal( eu m-am fript cu 2 prefiltre). In plus nu gasesc bureti de schimb la ele(de alte piese nu m-am interesat). La oase eu am 2 retineri: ca sa scoti prefiltrul trebuie sa il inclini sau sa ai loc sub masa berechet( dezavantaj eu, care am locurile bine dosite). A doua obiectie e la incalzitor care nu are protectie si la scoatere il poti sparge foarte usor
|
 |
|
|
substratul maro daca nu il plantezi repede cu gazon o sa se amestece cu nisipul alb de iti vine sa plangi. Inceputul e interesant
|
 |
|
|
|
si daca te-ai hotarat sa il speli e bine sa ai in casa si niste fiole cu bacterii vii ca sa le inlocuiasca pe cele care se duc pe apa sambetei
|
 |
|
|
|
asa cel putin se prezinta problema la mine. Si in afara de substrat, filtru de substrat, cateva plante si bacterii de ciclare nu am nimic in ele ca sa zici ca le-ar influenta cu ceva
|
 |
|
|
varolluis wrote:
@ scorpionul de 6-10 mm, care se foloseste si pentru filtrare. Avea Adrian Jivulescu. L-am pus peste filtru de substrat, sa impinga externul apa prin el si e acoperit cu substrat argilos neutru. Le folosesc pe ambele si in alte setari si nu influenteaza cu nimic aciditate sau duritatea.
banuiam ca e de la Jivulescu. Exact problema asta o am si eu de ceva timp si nu am reusit sa o rezolv cu nimic. Nici osmoza, nici nimic. Presupunerea mea e ca aceasta roca vulcanica nu e neutra. De fapt roca vulcanica e un amestec de sol(pietre, etc) topite. Ce contine acesta roca numai Dumnezeu stie. De aceea nu toata roca vulcanica e neutra. Probabil noi am nimerit o roca care mareste ph-ul. Aveam in acvarii ph 7.4-7.6 si singura modalitate de a scade ph-ul era co2. Am facut teste la apa(apa de chiuveta, apa osmozata), la apa cu roca si apa fara roca incercand sa pastrez aceleasi conditii. Rezultatul a fost clar: aceasta roca vulcanica, sau cel putin acest lot mareste ph-ul. Partea mai proasta e ca la creveti nu pot baga co2. Am constatat o micsorare a ph-ului in apa doar dupa cateva luni de superciclare a acvariului( a se citi imbatranirea acvariului, bacterii, pesti,plante, etc)
|
 |
|
|
|
ce pietris vulcanic ai?
|
 |
|
|
|
si acum cateva poze cu si fara plantele de suprafata
|
 |
|
|
|
si pentru ca am tot vorbit de expozitie, acum la doua luni si ceva de la incheierea ei pot pune cateva poze cu acvariul nano care l-am primit acolo. Acvariul este crud inca, dar e in plina dezvoltare. Eu nu am fost niciodata adeptul nano. Mie mi-au placut mereu acvariile mari, asa ca ma straduiesc sa nu imi prind prea tare degetele cand lucrez pe acolo. Si inca ceva, acesta este primul meu acvariu cu lampa led. Nu am avut probleme cu algele pana acum, iar plantele se dezvolta foarte bine. Chiar eram curios cum va merge lampa asta led de la Dennerle si vad ca totul e ok. Stiu ca in acvariu pare putina lumina, dar am Salvinia Natans ca planta de suprafata. Planta se dezvolta foarte repede, chiar pot spune chiar cel mai repede fata de alte plante de suprafata, dar este de un verde de invidie si un format de frunza care imi place foarte mult. Mai am langa lobelia 2 plantute care astept sa ia amploare si apoi vorbim de ele
|
 |
|
|
|
e posibil sa moara din cauza problemei de acolo. Eu as izola-o de acvariu principal
|
 |
|
|
|
lumina e slaba, planta imbatraneste si moare prematur. Ai nevoie de lumina adevarata. Ludwigia e o planta rapida care creste foarte frumos, dar ii place mult lumina. In apropiere de suprafata apei si nu numai, planta se inroseste puternic. Faptul ca iti apar alge pe ea e un semn clar ca are cresterea incetinita foarte mult. Pentru ea iti recomand neon cu spectrul accentuat pe roz, cum ar fi osram 830-827, dar combinatia ideala e de 2 neoane cu spectrele 830 cu 865. Pe langa lumina in cresterea plantelor intervin ceilalti factori de substrat, co2, fertilizanti, etc
|
 |
|
|
eu am citit tot, si pentru ca imi place stilul tau de a scrie si tot suntem la capitolul citit acum e randul tau http://www.consolegames.ro/forum/f63-pets/17206-ghid-de-acvaristica-intretinere-acvariu-pesti-plante-si-echipamente/ . Spor la citit si ne auzim maine!
|
 |
|
|
de "boala buna " nu a murit inca nimeni  . Bine ai revenit!
|
 |
|
|
|
de asta odata se bagau in hipermanganat de potasiu chestiile dubioase. Nu stiu daca asta avea efect si asupra ramelor, dar dezinfectia preventiva e de preferat, mai ales in cazul obiectelor pentru decor
|
 |
|
|
|
doua sfaturi: acvariul de inmultit trebuie sa aiba nivelul de apa de 10-15cm, si al doilea sfat: poti folosi naupli de artemia. Mai departe vorbim pe topicul tau
|
 |
|
|