[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
caras bolnav de nu stiu ce !!  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
little nemo
Junior member

IP:

Salutare tuturor forumistilor , si bine v-am gasit! Sunt la prima postare si vreau sa expun o problema ; am un caras de aprox. 15 cm din luna mai , luat de la un prieten , si in luna august au aparut pe corpul pestelui niste pete de culoare neagra pe care am reusit sa le vindec cu sol. de triplaflavin . Problemmele abia acum incep , cand boala a recidivat cu o forma ceva mai grava , odata cu petele negre de pe corp au aparut si niste umflaturi pe corp si in jurul anusului . Una din umflaturi e mai mare si a impins solzii in exterior cu aspect de furuncul . Bolnavul traieste intr-un acvariu de 100l impreuna cu 2 ancistrusi cativa cory 4 gurami . Apa o schimb saptamanal 20-25%, iar filtrarea e cu un burete cu bule de aer si un filtru exterior . Hrana , troco 1 si crwomble si de 2-3 ori pe luna cu chironomide . Acum am incercat iar tratamentul cu triplaflavin , dar fara rezultat, poate stie cineva ce se mai poate face in situatia asta . A era sa uit , e singurul peste bolnav si numai in acest vas (mai am 5 vase mai mici )
Mii de multumiri !
[Email] [Yahoo!]
little nemo
Junior member

IP:

Ajutor!! PLEASE!! De data asta nici cu tratamentul cu triplaflavin nu a mers , si ceea ce e mai ingrijorator , abdomenul s-a umflat si mai rau Nu stiu ce tratament sa aplic sau daca exista unul . A mai intalnit cineva asa ceva ????
[Email] [Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

Daca s-a umflat abdomenul s-ar putea sa fie o infectie in organismul pestelui, sau hidropizie. Trebuie trecut pe antibiotic, Sera Backtopur Direct, pastile

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
deea21c
Junior member

IP:

S-au imbolnavit carasii si nu reusesc sa identific boala, as aprecia un sfat:

Dezvolta excrescente albe(2-3 raspandite in diverse zone ale corpului) cu diametrul de pana la 2-3 mm, ce se desprind in scurt timp, lasand in urma mici ulceratii si eventual solzi slab departati de corp.
Temperatura in acvariu este constanta (24 grade), nu va pot da informatii despre chimia apei, dar ma gandesc ca plantele sanatoase,lipsa algelor(echilibrul biologic) pledeaza pentru o cauza externa a infectarii...
Ii hranesc cu tetra pentru carasi si ocazional mazare, dar acum cateva luni le-am dat de cateva ori si tubi tratati termic(halal tratament...), ma gandesc ca asta ar putea fi cauza imbolnavirii...

Multumesc
Aqua-kid
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut

Si pe caraseii mei au aparut niste pete mari rosii nu stiu de la ce.
Vroiam sa scap de ei doarece se simt ca in puscarie la mine in acvariu dar nu prin aceste metode

Ce credeti ca au ?
Unul dintre ei a mai avut asa ceva dar , i-a trecut.
Care este cauza ?
Cum o pot trata?
[Yahoo!]
deea21c
Junior member

IP:

am descoperit mai multe despre carasul bolnav...si anume: nu sunt excrescente, ci puroi. Am apasat pe solzii care se departasera astazi de corp si a iesit o cantitate destul de mare de pasta alb-galbuie cu un miros de mucegai...Deci trebuie sa fie vorba de o ciuperca sau ceva bacterii...
Suspecteaza cineva un anume agent patogen, pentru care este indicat un tratament special? Sau tratez pestele afectat cu baktopur?

Am cautat pe net, dar nu am reusit sa imi dau seama despre ce e vorba, mai ales ca multa vreme nici nu am identificat corect simptomele....

Forum Index » Cyprinidae
Go to: